Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Z postawieniem serwera bukkit

Vayoo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Tak jak w temacie, mam problem z postawieniem serwera na bukkicie. Wszystko ładnie, pięknie, ściągam najnowszą wersję bukkita, tworzę plik .bat, próbuję uruchomić serwer, a tu nagle...

bladcp.png

A ja biedny nie mam pojęcia, co z tym zrobić. I dlaczego coś takiego się robi.

Opublikowano

Z tego co wiem są takie pliki dla Windows 7 32 bit i 64 bit oraz Windows XP 32 bit i 64 bit aktualizuj jave i spróbuj

Pisać w sprawię budowniczego

15 + / GG / skype epickie budowanie

Serwer 50 slotów więcej informacji na PW

Opublikowano

Aktualizowałem. I nic to nie zmieniło. Nawet ściągałem inne wersje javy, ale to też nie pomogło.

@EDIT

I o jakie pliki Ci chodzi?

Opublikowano

Sprawdź co masz w pliku .bat. Może tam coś, jest źle :)

Preliminary notes

Lightbulb.png Note: In this guide we refer to the server file as craftbukkit.jar but the file you download may be named differently. The file name used in your start script must match the name of the file you download. (currently craftbukkit-1.3.1-R2.0.jar) Lightbulb.png Note: Unless you have a multi-homed machine and know what this means/requires, server-ip= in server.properties MUST remain unchanged from default and be blank. Lightbulb.png Note: When running a server for the first time, errors will show up. Do not worry as this is normal; the server is generating files and folders needed to run as they do not exist yet. Lightbulb.png Note: The Bukkit server is intended as a complete replacement for the official Minecraft Server downloaded from Minecraft.net and is not normally ran at the same time on a single computer. It is possible however, to copy your 'World' data files previously created within a Minecraft Server into your Bukkit folders to continue use of your previous game. As always, backup your data and configuration prior to migrating to Bukkit.

Windows

• Download CraftBukkit's latest recommended build: CraftBukkit - Recommended Build
  • Put the .jar file in the directory you'd like the server to run from
  • Open notepad and type:

java -Xmx1024M -Xms1024M -jar craftbukkit.jar

PAUSE

4. Save the document as RUN.bat (not as a .txt) in the same directory as craftbukkit.jar. 5. Double click RUN.bat and you're away! 6. To shut down, issue the "stop" command in console. If you see "'Java' is not recognized as an internal or external command, operable program or batch file." then you need to reinstall Java. Still get this error? Follow this guide to adding Java to your system path.

8can.png

|| CPU: I5-2500 || GPU: MSI Gtx 660 Titan || Ram: DDR3 8GB GoodRam || Zasilacz: Antec 500W || Płyta Główna: Asrock H61M ||

Opublikowano

Plik .bat powinien być dobry. Bo stosowałem w nim różne 'formuły' i zawsze było to samo.

Co ciekawe, na moim starym komputerze (był tam Windows XP i Java w wersji 6, bodajże) wszystko działało normalnie.

Opublikowano

Dziwny ten błąd...

Pierwszy raz się z takim spotykam.

Spróbuj pobrać jakieś pliki serwerowe np od BR3ND i zobacz czy one działają.

Wtedy się przekonamy czy wina jest po stronie Twoich plików. ;)

Opublikowano

No i... Nadal to samo! Pobrałem pliki serwerowe właśnie od BR3ND i nic. Dalej pojawia się ten błąd. Reinstalowanie Javy etc. też nie pomogło.

Ktoś ma jakieś pomysły...?

@Edit

Wywaliłem plik .bat i bukkita na pulpit i nagle wszystko chodzi okej... Tylko, że to irytujące. Przybyło mi 16 plików/folderów na pulpicie. Da się coś z tym zrobić?

@Edit

Działa, z tymi plikami na pulpicie... tylko nie mogę wyłączyć serwera. Używam MC Server Gui i nie mogę tam wyłączyć serwera, ani zapisać światu. Muszę wszystko zamykać przez Menedżer Zadań. Tzn. MC Server Gui i wyłączyć Javę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...