Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Awp czy M4a1

Megatron3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam .

Mam bardzo wazne pytanie do was . Czym szybciej naucze sie ogarniac w cs'sie awp czy broniami szturmowymi (a47/m4a1). Chodzi mi glownie o to zeby dobrze wypadac na mixach i stac sie szybko oporem. Wiem ze to nie takie latwe dlatego musze wiedziec czym szybciej naucze sie grac .

Opublikowano

Nie ma odpowiedzi na to pytanie. Sam oceń czym bardziej umiesz i czym wolisz grać. Każdą bronią trzeba się nauczyć grać i nie ma takiej reguły, że jakąś szybciej się ogarnia. Do tego potrzebny ci także dobry sprzęt. Do AWP musisz mieć na pewno dobry refleks. Jeśli dobrze ci to idzie, to graj nią- będziesz snajperem w klanie.

jesse_pinkman_v2_by_seb3tears-d5s8er0.pn

Gold Member | Blue Member | exModerator Counter-Strike

Opublikowano

Awp wymaga refleksu, musisz mieć dobre wyczucie żeby trafić we wroga, a z broniami szturmowymi możesz strzelać seriami.

Jeżeli zaczynasz grać w cs to najpierw ogarnij m4/ak47 dopiero później weź się za awp.

Opublikowano

Mixxy odradzam, nie nauczysz się na mircu grać :) Z powodu masy odpałów, którzy tam grają.

Lepiej rejestruj się na esl.eu i graj versusy, tam wszystko na czysto się gra (bynajmniej teraz).

Co do broni to polecam Ci ogarnąć m4 (najłatwiejsze), później (ak) no i awp.

Ale jak ogarniesz m4/ak nie potrzebna Ci będzie awp, bo jak będziesz grał versusy, na pewno ktoś znajdzie się, który będzie "snajperzył".

jjwxlXl.jpg

Sygna by

Nathalie <3

Opublikowano

Jeśli chcesz się uczyć to Deatch Match ,GG, najpierw popróbuj broni m4,ak47,awp i zobacz która ci najbardziej odpowiada i ćwicz ją najwięcej ale nie zapominaj o innych może w mniejszym stopniu ale także trzeba ćwiczyć

Opublikowano
Witam .

Mam bardzo wazne pytanie do was . Czym szybciej naucze sie ogarniac w cs'sie awp czy broniami szturmowymi (a47/m4a1). Chodzi mi glownie o to zeby dobrze wypadac na mixach i stac sie szybko oporem. Wiem ze to nie takie latwe dlatego musze wiedziec czym szybciej naucze sie grac .

Zależy od wyboru. Lepiej zacznij od m4a1 i ak47. To są dwie(i najlepsze) bronie terro i ct. m4a1 ma mniejszy recoil od ak i jest o wiele bardziej wygodna w biegu. ak47 za to ma większy recoil, ale dość duży dmg. Kiedy nauczysz się grać z tą bronią, zacznij grać z AWP. Jest to najlepsza broń w CS więc przydaje się grać z nią. Jeden strzał wyżej niż nogi i po tobie.

Do serwerów zalecałbym Deathmatche, troszkę teamplayów i serwery awp. Potem jeśli uwazasz ze jesteś już lepszy zacznij grać ESL, i troszke mixów dla zabawy. Dalej potrzebujesz tylko dobrego teamu i już mozesz się nazywać Pro :D

Opublikowano

Witam .

W krótkim czasie? Nie ma mowy! Counter-Strike 1.6 to nie gry pokroju COD, gdzie grając pół roku osiągasz to co w rok w CS.

Dawniej gaming opierał się na długiej praktyce- doświadczeniu, teraz robią gry takie które są łatwiejsze do ogarnięcia.

Jak chcesz nabrać skilla to mixy, esl, DM i TP, ale to i tak zejdzie Ci dużo czasu.

a_ap_rocky_signature_by_durty530-d5r6scd.jpg

Po za forum nie pomagam! Pomogłem? Daj

LIKE!

Opublikowano

Takie coś nie ma sensu, bo ESL nic Ci nie da, jako że jesteś średnio-zaawansowanym graczem. Dopisz obok nicku na Steam: " MIX ON ! " i powinni Cię zapraszać do gry. Najczęściej 5 vs 5, i tak naprawdę tam powinieneś się uczyć. Pomiędzy mixami uczęszczaj na DM'ie próbując ogarnąć na początku M4 i AK47, bo są to podstawowe, bardzo przydatne bronie, a dopiero potem AWP. Jednak do tego ostatniego przyda Ci się wiele treningów, zapał, refleks i dobra konfiguracja kantera. Myślę, że po 2 miesiącach ostrego mixowania powinieneś być oporowym snajperem. ;)

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

Żeby ogarnąc awp trzeba meic zajebisyty refleks, ogarnicie SJ-Spawn Jump FZ-Fast Zooming QZ-Quick Zooming NZ-No Zooming

SrJ-Spear Jump to samo co SJ tylko do przodu i do tylu . Długo grac,Ćwiczyć celnosc to podstawwa nie trafisz goscia za 1 razem masz 5% szans ze przezyjesz i go zabijesz.. Ogarnąć sytuacje broń ja osobiscie używam USP nawet jak w tt jestem jak opisto ld oawp bo zabija 1 shootem w hs i szybk ostrzelny jest maly rozrzut i dobra bron ,Trzeba ogarnac recoila z awp jak jest wyczucie czasu . Nalezy tez cwiczyc hs jak najwiecej podstawa to dobra myszka i cwiczenia w ile ogarniesz? to zalezy od cb ja w 1 miesiac ogarnolem wszystko ale to kazdy indywidualnie musi .Do awp potrzeba bardzo duzo cierpliwosci jesli nie jestes cierpliwy nie bedziesz nigdy dobrym awp nie masz tylko campic twoje zadanie jako snajper sciagac zdaleka rywali kryc kolegow z druzyny .M4 i ak nie bedzie cie stac na awp to musisz tymi bronmi napierdalac :D wiec powiem ci tak jesli nei jestes cierpliwy to z deagla i ak nie bedzisz dobry ak 1-2 strzaly wiece jto rozrzut jak nwm m4 dobra bron bez tlumika wieksza celnosc i mniejszy celownik z tlumikiem na dalekie odleglosci bym radzil zeby nei bylo cie slychac m4 latwe do ogarneicia mzoesz spokojnie po 4-6 strzalow serie robic ale z wyczuciem to tyle myślę że pomogłem chcesz rady co do awp to pw

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...