Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Pc się wyłącza

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Jeśli chodzi o c++ to uczę się go od godziny :D

I muszę pracować na laptopie do którego mam rzadki dostęp ;/

Czemu? Poniewaz nie wiem dlaczego na pc wyłącza mi się komputer gdy chcę odpalić coś co zrobiłem.

Ale opiszę to dokładnie.

Używam programu Dev c++

Wykonuję jakiś kod, i chcę go skopilować, więc klikam F9.

I plik się kompiluję a gdy to zrobi i powinnien się otworzyć, komputer się wyłącza ;/

Kod piszę dobrze. Próbował nawet mój kuzyn który trochę zna się na c++ i to samo ;/

Proszę o pomoc bo nie wiem co robić ;/

Będę dawał lajki za pomoc.

Opublikowano

@Up,Up

Code Blocks instalowałem i nic. Teraz jestem na laptopie ale potem zobacze zrobić dokładnie to co piszesz.

@Up

Używam avast'a, ale na laptopie też go mam i wszysto działa.

Opublikowano

@up

czasami nie widać blue screena :)

Możesz nam napisać co jest na tym blue screenie ? Jak nie wiesz jak to zrobić ponieważ znika zbyt szybko, to napisz jaki masz system.

Zamykam temat, bo autor nie trzyma poziomu.

....

Polityka forum zakazuję nam zamykać tematy, tylko dlatego, że są na niskim poziomie.

I lold.
Opublikowano

Upewnij się że masz sp3 jeżeli to XP. Ja przez pomyłke z tydzień jechałem na sp2 (a byłem święcie przekonany że to sp3 o.O), co powodowało właśnie takie shutdowny (zapewne jakiś nieobsłużony wyjątek w sterowniku czy coś).

....

Polityka forum zakazuję nam zamykać tematy, tylko dlatego, że są na niskim poziomie.

I lold.
Opublikowano

@up

czasami nie widać blue screena :)

Możesz nam napisać co jest na tym blue screenie ? Jak nie wiesz jak to zrobić ponieważ znika zbyt szybko, to napisz jaki masz system.

Niestety nie napisze bo znika za szybko.Mam windows'a XP Professional.

Format.

Formata miałem 2 - 3 tygodnie temu i narazie mi się nie śpieszy ;/

Ale dzięki, że się udzieliłeś ;]

Opublikowano

Niestety nie napisze bo znika za szybko.Mam windows'a XP Professional.

To kiedy Ci się pojawi blue screen wciśnij "Sleep" na klawiaturze.

Kocham mame

Opublikowano

http://i.imgur.com/1HhTI.png

Checkbox "Automatycznie uruchom ponownie" powinnien być wyłączony. Ale najpierw:

Jeżeli miałeś formata nie dawno, upewnij sie że Twoja na płycie ma sp3, a jeżeli nie to pobierz to ze strony MS

Sprawdzić czy masz sp3 (co łatwiejsze) możesz także w Panel Sterowania -> System. W zakładce ogólne jest o tym informacja.

....

I lold.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...