Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] V.Synch.

BigBoNN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich. Jako, że dzieci, które się nie znają, gadają, że jest nie potrzebna - musiałem to napisać.

Synchronizacja pionowa

Wiele osób pisze, że aby nie mieć ścin nie należy włączać V.syn. W większości dotyczy to słabszych komputerów. Więc...

Najpierw zmieniamy wszystkie ustawienia w graphic control panel na minimum ( ccc dla ati, dla nvidii nie znam ),

jeżeli mamy włączamy potrójne buforowanie.

Co robi v.syn?

jeżeli fps'y w lolu skaczą od 10 do 80 +/-, jest to opcja wręcz wymagana, podniesie nasze fps'y do ilości odświeżania moniotora, Na starszych komputerach należy ustawić 60 Mhz zamiast 75+. Nigdy nie ustawiaj 100/200, bo może to skończyć się zawiechą podczas gry. Ja podczas gry na laptopie nie jestem w stanie trafić skill shotem, bo dostaję ścin. Po włączeniu v.synch. mam 74-75 fps. Polecam skorzystanie z tej opcji, i odradzam wyłączenie nawet na najstarszych kompach. ( to co z tego, że będziesz miał 30 fps +/- 1 fps zamiast 15 - 45, bo i tak będzie ci się lepiej grało, wolę lagi, niż nagłe skoki i spadki fps. )

Pozdrawiam ToreZ.

.ps mam nadzieję, że w takich tutach o optymalizacji nie będziecie omijać synchronizacji

.ps 2. To, że ustawimy v.synch nie znaczy, że od razu fps'y skoczą do 60, może to być mniejsza ilość, np. 30 ale bez nagłych skoków do 2 albo 50

32325.jpg

24854.png

27454.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...