Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Brak dźwięku przestrzennego

MrMarcinMarek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, mam jeden problem. Nie posiadam dźwięku przestrzennego w cs'ie.Moje słuchawki to Creative Fatal1ty HS-600. Nie wiem czego to wina, ale tak się dzieje wyłącznie kiedy gram. Normalnie mam dźwięk przestrzenny...

13759664181.jpg

' To czysty hip-hop, co będzie trwał wiecznie,

Masz tylko moment by go poczuć, więc spiesz się

Prawdziwy hip-hop, co będzie trwał wiecznie.

Do zobaczenia wkrótce u ciebie w mieście! '

Opublikowano

Odznacz te opcje, które wymienił Costa1500 w grze w Options --> Audio. Dodatkowo powinieneś sprawdzić ustawienia karty dźwiękowej, bo możliwe, że coś przestawiłeś dla danego programu (w tym wypadku kantera).

Opublikowano

Czy w ustawieniach audio w cs masz zaznaczone EAX i A3D? Powinny być odznaczone ;)

Te opcje nigdy nie wpływały na dźwięk przestrzenny.

@top- Miałem taką samą sytuację, wszędzie miałem dźwięk przestrzenny, a w counterze nieważne czy Steam/NS nie było, wystarczy przeinstalować sterowniki do karty dźwiękowej i efekt będzie.

Nie zapomnij potem zaznaczyć wirtualizacji słuchawek, bo po reinstalu sterów ustawienia się resetują.

a_ap_rocky_signature_by_durty530-d5r6scd.jpg

Po za forum nie pomagam! Pomogłem? Daj

LIKE!

Opublikowano

Wpływają ;) Np. na eslu jest zabronione ich używanie ;)

Aha, ciekawe od kiedy edycja sounds wpływa na łatwiejszą grę?

Na eslu są tylko zakazane bugi i kilka komend. Nic co do "dźwięku przestrzennego" nie ma.

jjwxlXl.jpg

Sygna by

Nathalie <3

Opublikowano

Diablo:

"

3.5. Inne ustawienia gracza

- ustawienia video - głębia koloru - najwyższa (32 bit) jest wymagana

- używanie A3D jest nielegalne

- używanie narzędzi/sterowników, które w rezultacie prowadzi do podobnego efektu jak A3D jest karane w ten sam sposób jak za używanie A3D

Przy sprawdzaniu wartości bitów głębi koloru brana jest pod uwagę linijka linesmana "Game Control Depth" (nie "System Color Depht"). Posiadanie 16 bitów przez zawodnika wiąże się z przyznaniem 2pp oraz usunięciem meczu."

ou7821.jpg

exModerator Counter Strike

Opublikowano

Diablo:

"

3.5. Inne ustawienia gracza

- ustawienia video - głębia koloru - najwyższa (32 bit) jest wymagana

- używanie A3D jest nielegalne

- używanie narzędzi/sterowników, które w rezultacie prowadzi do podobnego efektu jak A3D jest karane w ten sam sposób jak za używanie A3D

Przy sprawdzaniu wartości bitów głębi koloru brana jest pod uwagę linijka linesmana "Game Control Depth" (nie "System Color Depht"). Posiadanie 16 bitów przez zawodnika wiąże się z przyznaniem 2pp oraz usunięciem meczu."

Boże święty. Zobacz pierwszy punkt, a potem ostatnie zdanie. Myślisz, że w ustawieniach o grafice zaczęliby nagle o dźwięku? Poszperaj w internecie czym jest A3D, bo widzę, że profesor kantera się znalazł.

Opublikowano

Proszę bardzo: Aureal 3-Dimensional (A3D) ? technika rozwinięta przez firmę Aureal, która pozwala uzyskiwać trójwymiarowy dźwięk za pomocą dwóch głośników. Wiele nowoczesnych kart dźwiękowych i gier obsługuje tę technikę.

Dodatkowo zobacz nagłówek... "INNE USTAWIENIA GRACZA". Nie jest powiedziane, że to są TYLKO ustawienia grafiki.

ou7821.jpg

exModerator Counter Strike

Opublikowano

@Solo225, dzięki, zadziałało ;). Cls.

13759664181.jpg

' To czysty hip-hop, co będzie trwał wiecznie,

Masz tylko moment by go poczuć, więc spiesz się

Prawdziwy hip-hop, co będzie trwał wiecznie.

Do zobaczenia wkrótce u ciebie w mieście! '

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...