Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Rozdzielczość!

pompek121

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Od jakiegoś czasu spodobało mi się nagrywanie filmów z gier na YT.

Filmy nagrywam frapsem a sklejam i renderuje WMM lub od jakiegoś czasu camtasia studio 7.

I niestety w obu (ustawiam rozdzielczość panoramiczną 720x1280 lub inne) jak wrzucę na YT zapisuje mi się w rozdzielczości 4:3 a sztuczne poprawianie jeszcze pogarsza efekt.Lecz jak nagrywam Minecraft z programem sizer 720p to film wydaje się być normalny i taki jest.Jednak nie w wszystkich grach da się używać sizera np:W sleeping Dogs ustawiam na 720p i jest 4:3.

(Monitor: 1240x1280)

Więc moje pytanie brzym jak rozwiązać ten problem lub jakich programów użyć do tego typu rzeczy.

Z góry dziękuje!

Opublikowano

Jeżeli nie masz karty graficznej, która obsługuje rozdzielczości 16:9 to nie da rady inaczej. Ja tak miałem, że na starej graficie mogłem tylko rozdziałki 4:3 na takim samym monitorze. Teraz na GTX 550ti mogę ustawiać 4:3 jak i 16:9, ale niestety są paski. Ale warto poświęcić się na te paski, bo jakość filmów lepsza. Czyli musisz kupić nową Kartę Graficzną, albo pokombinować z 'W Oknie' i tym Sizerem.

he?

Opublikowano

Jeżeli nie masz karty graficznej, która obsługuje rozdzielczości 16:9 to nie da rady inaczej. Ja tak miałem, że na starej graficie mogłem tylko rozdziałki 4:3 na takim samym monitorze. Teraz na GTX 550ti mogę ustawiać 4:3 jak i 16:9, ale niestety są paski. Ale warto poświęcić się na te paski, bo jakość filmów lepsza. Czyli musisz kupić nową Kartę Graficzną, albo pokombinować z 'W Oknie' i tym Sizerem.

Tu chodzi o monitor w 80% ;)

32028632520718219582.png

Opublikowano

@UP

Na pewno nie. Ja na 17" na Radonie X1650 mogłem mieć 800x600, 1000x700 i 1280x1080. A teraz na 17" mam wszystkie. Tu chodzi o kartę ;)

he?

Opublikowano

Moja karta to Nvidia Gforce 460 GT. Czyli to jedna z mocniejszych kart i wydaje mi się że tu chodzi bardziej o monitor jednak To może być karta.

Niestety na nową kartę mnie nie stać lecz mogę podmienić monitory i sprawdzić.

THX za pomoc!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...