Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Prawa TP/Gamemode

xaz89

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Z góry przpepraszam za nowy temat ale walczez tym problemem dobre kilka godzin przejrzałem sporo stron/filmików ale nic mi nie pomogło. otóż chciałbym nadać prawa do zmiany trybu gamemode/teleportacji danej grupie na serwerze. z pozoru wzsystko wygląda ok ale gdy wklepuję komendę dostaję info, iż nie posiadam praw do tej komendy (zawsze przed tym uzywam pex user nazwa set group headadmin) i mimo wszystko nic . Posiadam bukkita 1.3.2 z autosaveworld essentials permissionsex pluginmetrics xauth. proszę o pomoc. z góry dziękuję. + Gracze nie mogą usuwać rzadnych kostek mimo iż ustawiłem możliwość budowania ;/

Opublikowano

Wybaczcie zły dział. Liste permissions znalazłem bawiłem się przyznawałem prawa do gamemode i teleportacji ale nic to nie zmienia, build true tez nie pomaga;/

Opublikowano

DObra problem rozwiązałem okazało się, że zapomniałem nadadać na koncu pliku praw graczom. Korzystając z tematu by nie zasmiecać forum chciałbym zapytać czy jest jakaś możliwość zmiany nazw (typu admin, headadmin) na jakieś inne dowolnie wybrane w taki sposób by prawa dalej były przyznawane jak adminowi. otóż zmieniłem nazwy na inne niż standardowo i wszystko ładnie działa poza nadawaniem praw mam wpisane '*' tak jak dla admina. na normalnych ustawieniach wszystko ladznie działa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...