Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Serwer Minecraft - lag

KomputeromaniaK

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć!

Brat ma założony serwer Minecraft, przez hamachi (gramy z kumplami) i gdy się loguję to wchodzi do gry (gdy piszę - inni to widzą) ja nie, mam po prostu ciągłego laga. Wspomnę, że gdy ja zrobię na swoim kompie serwa to brat tak ma (a kumple nie, także gdy brat ma serwa). I dodam jeszcze gdy kumpel stworzył serwa wszystkim działało (ale ma za słabego neta). Zapory są wyłączone.

Dodam dla bezmózgów, że jestem w sieci, do innych serwerów mogę normalnie dołączać, nigdy nie miałem takiego problemu, sprawdzałem nawet na innym systemie (linux) dzieje się to samo. Wszyscy mamy wersje 1.3.2. Serwer na plikach BR3NDa - na czystych i zmodyfikowanych przeze mnie również ten sam problem.

Mam wyłączone wyświetlanie sygnatur :3

Opublikowano

Być może jest to wina twojego MC , spróbuj reinstalować jave , zainstaluj MC ponownie . Ewentualnie może być to wina rutera jednak w to wątpię ;]

s4ElBud.png
Opublikowano

Człowieku czytałeś co pisałem? Na dwóch komputerach (w sumie na trzech) to sprawdzałem - mam tunel pośredni - i to wynika z złej konfiguracji routera - zapewne router blokuje porty od hamachi (17771 lub też inne) i pewnie też od hamachi (w tym przypadku 8000)

Mam wyłączone wyświetlanie sygnatur :3

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...