Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] WW vs Kayle vs Shen

z1xeN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1.png

Postacie: Warwick vs Kayle vs Shen

Zależy mi na: dobrym solo toperze, który również nie będzie miał problemów do killóiw

Dodatkowe informacje: Proszę o podanie + i - postaci. Oraz kto będzie przydatniejszy do TF i lepszy na 1vs1

Opublikowano

Hmmm.. Kayle AD, bardzo dobry solo toper, jeśli chodzi i killach to wystarczający, niszczy na solo każdego bruisera tak jak teemo. W Teamfightach radzi sobie bardzo dobrze, + jego ult np. na ad carry może przesądzić o grze :D.

Shen, na killach to z nim ciężko, 1v1 taki sobie ale kto woli, jego ult może dupe uratować itd. lecz ze względu na CD tego ulta jest obecnie do dupy.

WW, tylko solo, 0cc, żal mi ludzi którzy nim junglują. Dobry na solo, heal pasywa + heal Q, - to 0cc przed 6lv, niszczy tankow, dobry 1v1 z jego speedem.

najlepszy wybór to Kayle.

Opublikowano

Kayle to dobry support jej denerwujący slow + ulta na ad carry potrafi zmienić losy team fightu :)

Shen jest to dobry pick na solo top jak i jungle ze względu na swojego taunta który wygrywa team fighty

WW jest to dobra postać na solo top na jungli też daje radę ale słabo może wykluczyć ad carry z tf dzięki ulcie co pozwoli teamowi spokojnie ich wymordować

1396292564-U784394.png
Opublikowano

Zależy mi na: dobrym solo toperze, który również nie będzie miał problemów do killóiw

Dodatkowe informacje: Proszę o podanie + i - postaci. Oraz kto będzie przydatniejszy do TF i lepszy na 1vs1

Kayle to dobry support jej denerwujący slow + ulta na ad carry potrafi zmienić losy team fightu :)

Shen jest to dobry pick na solo top jak i jungle ze względu na swojego taunta który wygrywa team fighty

WW jest to dobra postać na solo top na jungli też daje radę ale słabo może wykluczyć ad carry z tf dzięki ulcie co pozwoli teamowi spokojnie ich wymordować

Pisał że chodzi mu o solo a nie żadnego supporta itd..

Na solo topa ? To shen wytrzymały, może uratować dupę ultem, dobry dmg, prowokacja, brak many :)

Pisał że zależy u ma na killach i co dalej to przeczytaj. Shen, fragów nie zdobywa, jeśli ktoś u nie grać outfarmuje go a potem go niszczy, łatwo go skontrować, Ulti jest ****** uratujesz raz dupe na 120 sek+ na 1st poziomie ult.

Przeczytałeś że chodzi o solo to odrazu napisałeś shen bez namysłu :D,

Btw. Kayle i WW niszczą Shena na solo, oczywiście jak ktoś umie grać, jbc to shen to postać przesadzona, jedynie taunt i wytrzymałość dobra, ciągle banowana na rankedach, jeśli ktoś umie Fokusować to nie ma problemów z grą.

Opublikowano

Każda postać ma jakieś plusy i minusy na solo topie. Uważam jednak, że shen na topie, to marnowanie linii.

Kayle - Bardzo dobry pick na solo top. Ma sustain z "W", ma ranged ataki, nie ma problemów z AP topami jak Vladimir. Jej slow daje dużą przewagę podczas 1v1. Nie respektuję Kayle budowanej pod pure AD (glass cannon), tylko pod DPS.

Malady>Berserks>Wit's End>Madred's Bloodrazors>Frozen Mallet>GA/Hextech/Guinsoo/WotA (w zależności co potrzebuje team/ty).

Wyciąga bardzo miłe dla oka wartości, Tankowie dostają ok. 1k+dmg na sekundę, AD carry trochę mniej. Runy oczywiście hybrid as+ap/pure attack speed.

Warwick - Jedna z bardzo dobrych postaci na topa, jak i na jungle (chociaż bez tej farmy z topa, to nie to samo). Dzięki pasywowi, bardzo ciężko go zabić 1v1 i na linii, ze względu - że ciągle w sumie będzie mieć full hp, a każdy hit będzie mu przywracać chore wartości życia. Budowany bardziej na offtanka niż dps (chociaż still to magicdps), jest bardzo fajną w użytku maszynką do zabijania.

Shen - Haha, zabijcie mnie hejterzy, ale nie warto marnować topa na tą postać. Co z tego, że się wyfarmi, jak shena i tak nikt focusować nie będzie?.. Właśnie dlatego respektuję go tylko jako support (bo jungle też nie warto imo).

Pozdrawiam:)

Pomogłem? Polub mój post :3

Opublikowano

lol shen jest jednym z najlepszych tankow ( o ile nie najlepszy) z killami co prawda nie poszalejesz ale niezle powkurwiasz wrogi team :P strasznie op w tfach idac pod hp zadajesz niezly dmg z pasywa jednak na rankedach w zyciu nim nie zagrasz. WW bardzo silny na 1vs1 mozna go budowac pod ap (1 skill ma przeliczniki ap ale ult zadaje magic dmg) Q ma spory spell vamp , ult dobre do zlapania wrogiego ad carry w tfach. kayle szczerze mowiac nigdy nie gralem na solo ale wiem ze jest bardzo silna ma heal'a i niezniszczalnosc na pare sek

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...