Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Wahania fps

mamStresa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam dziwny problem z lolem, z miesiąc temu wszystko było w porządku i miałem stałe 60 fps podczas gry. Ostatnio mam wahania fpsów, 30-60 i tak całą grę, co trochę psuję rozgrywkę. Podkreślam że to tylko się dzieje z lolem, taki BF3 śmiga mi na 60 stałych. Co robić?

Co dziwniejsze próbowałem dać minimalną rozdzielczość, ustawić wszystkie efekty na minimalne i nic to nie dało, wahania dalej się pojawiały.

Korzystałem już ze wszystkich poradników co do takich problemów

Korzystałem z game boostera, reinstalowałem, naprawiałem lola, skanowałem w poszukiwaniu wirusów - nic to nie pomogło.

Komputer myślę, że dobry, mam go od roku:

Płyta główna - Gigabyte GA-MA770T-UD3

Procesor - AMD Phenom II X6 1090T

Grafika - Radeon 6850 1GB

Zasilacz - Chieftec APS-500S (500W)

Pamięć RAM - 8 GB

Wyczyściłem wszystkie wiatraczki, zasilacz, bo były całe w kurzu i dalej nic. Jeszcze jakieś propozycje? Teraz przeinstalowuję lola na inny dysk, ale wątpię, żeby to coś dało.

Proszę o pomoc!

Opublikowano

Nie zmieniłeś czasami ustawień fps w grze? Ja przy troszeczkę lepszym sprzęcie (FX-8120 i karta graf. wyższy model) na "Dużo fps" (czy jak to tam jest napisane) miałem właśnie takie wahania. Po ustawieniu na "Standardowe" też są wahania, ale nie 30-60, tylko 100-340.

7m9a.png

Opublikowano

@up

Po co Ci 300 fps'ów?

Może zdefragmentuj dysk? Czym skanowałeś kompa? Nie zaszkodzi użyć CCleanera.

Skanowałem kompa ESET NOD32, CCleanera też używałem.

Nie zmieniłeś czasami ustawień fps w grze? Ja przy troszeczkę lepszym sprzęcie (FX-8120 i karta graf. wyższy model) na "Dużo fps" (czy jak to tam jest napisane) miałem właśnie takie wahania. Po ustawieniu na "Standardowe" też są wahania, ale nie 30-60, tylko 100-340.

Próbowałem wszystkich ustawień fps, na każdym cały czas są jakieś wahania, z tym że na "wysokich" jest to 30-60 zamiast 15-40 na "stabilnych". To i tak mało pomaga bo po prostu gra nie jest płynna i nie za przyjemnie się gra. Próbowałem też wyłączać/włączać synchronizację pionową i nic.

Opublikowano

ja tez mam kompa tylko ze mam dwurdzeniowy 1.6 grafe 128 i 1GB ramu czy zmiana ze "stablinych" na "standardowe" pomoze? (wachania pomiedzy 0-30)

Opublikowano

ja tez mam kompa tylko ze mam dwurdzeniowy 1.6 grafe 128 i 1GB ramu czy zmiana ze "stablinych" na "standardowe" pomoze? (wachania pomiedzy 0-30)

To samo :<

Opublikowano

Dołączam się do tematu. Mam taką samą kartę jak ty, proca i3 2100 i wcześniej miałem stałe 80 + fps a teraz do 25 potrafią spaść. Nic nie przestawiałem w ustawieniach.

Opublikowano

może zmień z ustawien automatycznych na custom , własnie to okdryłem że teraz mamsz 60 fps przy custom a auto miałem 30-60

Wyłącz cienie w lolu niepotrzebne Ci to wgl jest

Opublikowano

Zapraszam do tematu. Może Ci pomoże:)

http://www.mpcforum.pl/topic/714015-tut-jak-zwiekszyc-ilosc-fpsow-w-league-of-legends/

Pomogłem? Polub mój post :3

Opublikowano

co wy mu mówicie, problem jest gdzie indziej, on powinnien mieć idealne 60 bez absolutnie żadnej ściny na wysokich.

Nie wiem, może przeinstaluj sterowniki ?

Ja miałem podobnie, tj nie uzasadnione spadki z 60 do ok. 15. Musiałem wtedy wyłączyć kompa na godzinkę, i było ok.

Zamykam temat, bo autor nie trzyma poziomu.

....

Polityka forum zakazuję nam zamykać tematy, tylko dlatego, że są na niskim poziomie.

I lold.
Opublikowano

co wy mu mówicie, problem jest gdzie indziej, on powinnien mieć idealne 60 bez absolutnie żadnej ściny na wysokich.

Nie wiem, może przeinstaluj sterowniki ?

Ja miałem podobnie, tj nie uzasadnione spadki z 60 do ok. 15. Musiałem wtedy wyłączyć kompa na godzinkę, i było ok.

U ciebie na pewno to co napisał kolega wyżej, grafika Ci się przegrzewa co do problemu autora może wystąpywać to samo, pewnie chłodzenie Ci nawala ^_^

199910496651d9d4266c95e.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...