Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Ogólnie o grze

TheAlsenPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tutaj możemy porozmawiać o grze, jej silniku, systemie czy bagach i cheaterach oraz jej przyszłosci. Prosiłbym o obszerniejsze posty bo te inne o tresci takiej jak: "Gra super, podoba mi się." będą po prostu zgłaszane jako spam.

Więc ja zacznę.

Gra od razu wpadła mi w oko. Idealnie mi się grało. Jednak ten piękny komfort psuje teraźniejsza niska aktywność graczy... Jak dla mnie bardzo słabo działa system dołączania do gry. Powinny to być jakieś roomy gdzie można spokojnie wejść i wyjść co byłoby bardziej przejrzyste i jakże ułatwiało a zarazem uatrakcyjniało by grę, nieprawdaż? Nie podoba mi się również to jak mało dostajemy RP za misje co całkowicie nie pozwala na głębsze ulepszenie broni, czy też zakupienie potężniejszego odpowiednika. Jedynym napływem jakieś sensownej liczby gotówki jest zdobywanie poziomów. Możnaby w tej sytuacji powiedzieć, że gra jest zrobiona pod wyciąganie pieniążków z naszych portfeli. Dobrze jednak, że nie jest to w takim stopniu jak większość "darmowych" gier na przeglądarkę, gdzie po tygodniu gry bez doładowywania naszego konta swoimi ciężko zdobytymi pieniędzmi nie pociągniesz. MImo wszystko jeżeli Ubi się postara, wyniknie z tego całkiem przyzwoita gra.

@Down

Twój komentarz sam w sobie jest spamem.

jphk7l.jpg

Moje projekty

SyrenBot (Spambot +bot do NosTale)

http://www.mpcforum.pl/topic/722632-botspambot-syrenbot/#entry5226411

Opublikowano

UP@ dlaczego nie dobry? moim zdaniem kazdy moze tutaj wyrazic swoja opinie na temat gry i wgl :P .

Wiec tak .. Gra bardzo mi sie spodobala juz w filmikach ogladanych na YouTube . W koncu sie zarejestrowalem , zaczalem grac jednak .. tak jak wspomnial autor tematu bardzo malo ludzi gra w Ghosta . Drugim czynnikiem ktory juz na poczatku zniecheca jest dolaczanie do serwerow.. mogloby byc tak jak np . w Warrocku albo nawet w CS1.6 . Ale mimo wszystko mysle ze gra szybko sie rozwinie i bedzie wiecej graczy.

Opublikowano

Ten problem z dołączaniem do gry jest właśnie spowodowany małą aktywnością graczy ;) Ale we francji już ruszyła kampania reklamowa więc jest dobrze. Inną sprawą jest to, że gracze to najzwyczajniejsze newbie w grach tego typu. To bardzo zniechęca, gdy się gra i jest się samemu na C a reszta biega niewiadomo gdzie.

Nie jestem pewien ale chyba widziałem również kilku cheaterów, to może być wielki problem dla gry.

jphk7l.jpg

Moje projekty

Opublikowano

A więc ja się podzielę swoją opinią ;)

+Grafika

+ Grywalność

+ Rozgrywka

Gierka jest super, fajna oprawa graficzna, rozgrywka i jak wspomniałem grywalność.

Gram krótko, ale już mnie gra wciągnęla :).

91041133664860587265.png
Created by

Opublikowano

Gra się nawet przyjemnie. W closed beta było wyraźnie widać wzorowanie się LoLem - niektóre achievementy miały nazwy od cytatów postaci z LoL ;o Do jednej rzeczy się przyczepię: koszt sprzętu w stosunku do zdobywanych punktów na mecz. Gdyby to poprawili, to byłoby świetnie. Chociaż gra też nie każdemu przypasuje z powodu systemu osłon, niemal wymuszenia elementu kampienia i szybkich śmierci (zazwyczaj od jednego strzału)

Opublikowano

Gra po prostu super :P

Grywalność, Grafa, Skile = wielki +

Tylko niewiem czemu tak wymagająca, BF 3 lepiej chodzi na moim złomku :rolleyes:

Opublikowano

Ale piszcie obszerniejsze te wypowiedzi.

Rzeczywiście stosunek zarobek a wydatki jest bardzo zróżnicowany. Kolejnym błędem jest to, że shotguny są naprawdę osłabione, bo po co nam mocne dmg, skoro tak samo możemy nawalać karabinem z większej odległości, rzadziej się przeładowuje i przeciwnik leży w podobnym czasie. Cóż miejmy nadzieję na poprawę ;p

Z drugiej strony rozumiem Ubi, też muszą coś zarobić na tej grze. Na całe szczęście minusów nie ma zbyt dużo, plusy przeważają a w grę grać się da.

jphk7l.jpg

Moje projekty

Opublikowano

No ale proszę, obszerniejsze te wypowiedzi.

jphk7l.jpg

Moje projekty

Opublikowano

@up

No ale proszę , nie spamuj ...

@top

Gra ogólnie jest fajnie zrobiona , jednak na słabszych kompach nie pójdzie . Jak dla mnie klasa Recon jest zdecydowanie przesadzona (90% graczy nią gra ...) , a przecież pozostałe są równie bardzo dobre .

Drugim "failem" jest złe pokazywanie , skąd otrzymuje się obrażenia .

Reasumując , gra jest niezła pod względem oprawy graficznej , ale klasy powinni poprawić .

8zbv.png

f1zzy here.

'Hodor hodor hodor!' ~Hodor

Opublikowano

Jak dla mnie gra jest super.

Grafika, możliwości i przede wszystkim możliwość gry taktycznej.

Jedyne czego brakuje to możliwość stworzenia clanu.

Dużo broni, umiejętności, róznorakie klasy.

Minusem są newbie, dość wkurzające jak lecą i giną.

Myślę, że jak dodadzą kilka nowych map i trybów to już w ogóle będzie odlot.

Opublikowano

Jak dla mnie klasa Recon jest zdecydowanie przesadzona (90% graczy nią gra ...) , a przecież pozostałe są równie bardzo dobre .

Czyli wszystkie sa przesadzone?

Dobrze, że Ubi przynajmniej dodało ankietę. To na pewno pomoże w ulepszaniu gry. Klasy niech zostawią jak są, jak dla mnie jest wszystko wyrównane, a 90% graczy gra Reconem, bo nim nie narażają się na zbędne baty. Tak jak Up czekam na nowe mapy, ale i żeby dodali nowy system rekrutacji graczy do gry.

Ale wszystko w swoim czasie.

jphk7l.jpg

Moje projekty

Opublikowano

Moim zdaniem gra spoko. Grafika piękna, postacie zróżnicowane, trochę więcej map by mogło być to fakt ( za niedługo ma wejść nowa zimowa mapa ), Mogło by być więcej zbroi, hełmów, broni i ulepszeń do nich. 2 rzeczy mi się nie podobają 1 to dobór klas do map ( zdarza się w dróżynie 1 assoult, 1 specjalist i 6 reacon - mają to naprawić), 2 optymalizacja skopana ( na dobrym sprzęcie lagi i 15 fpsów )

Opublikowano

No to najwyrazniej nie masz dobrego sprzetu ;p Ja mam komputer juz 2-letni i jarzy 30-50fps bez lagów tylko na początku moze zamulic.

jphk7l.jpg

Moje projekty

Opublikowano

Gra swietna ale już zauważyłem minusy

MINUSY

-strasznie długo mi się włącza (mam 2rdzeniówke 2x2,13GHz 4 gb ramu karta graficzna 1gb ) * komp ma pół roku

-sterowanie

-dzwieki na małych przestrzeniach(olbrzymie echo jakbym był w tunelu jakimś a w grze stoje koło budynku)

PLUSY

+GRAFIKA

+GRYWALNOŚĆ

+WYGLĄD POSTACI

rageguydajdiaxa.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...