Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[champ] dobry supporter

Slavier

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1.png

Postacie: Janna vs. Karma, Blizcrank

Zależy mi na: dobry supp

Dodatkowe informacje: Dobry support na bota

Opublikowano

Huh, zależy czy chcesz iść agresywnie czy normalnie.

Ogółem supportem dobrym jest Karma.

Ma dobry system z mantrą dzięki któremu może obszarowo leczyć siebie i sojuszników.

Tarcza + speed jest bardzo przydatne, na dodatek jeżeli aktywujesz mantrę może zadawać chore obrażenia dzięki e i q.

Opublikowano

Janna.

Posiada tarczę z dodatkowym AD , slowa,podrzucenie,heala i odepchnięcie.Przydatna w team fightach oraz na bocie.

random.jpg

,,Odi profanum vulgus et arceo"

2lvpyc.jpg

by Cristiano.

1353427424-U307916.png

by MrSpritex1 (ja)

Opublikowano

Polecam Tarica oraz Alistara.

Taric. Poprzez maxowanie jego tarczy, można szybko mieć ponad 100 armora. Do tego healuje z Q + jego ulti w teamfightach się bardzo przydaje.

Alistar - Bardzo mocne CC, przydaje się na lini, do tego heal + ulti. Jednakże uważam że alistar jest lepszym junglerem niż supportem. Dlatego polecam tarica. Co do karmy to bardzo dobry support, tyle że to najbardziej zapomniana postać.

xxx

Opublikowano

Tarica oraz Alistaira posiadam, szukam teraz bardziej mocniejszych supportów, więc wybrałem wymienionych w temacie.

Opublikowano

Zależy pod jakiego ad i tyle ;) do Ezreala proponuje sorake. Do ashe proponuje sone. Leona jest uniwersalna. 3 stuny, z W i plemienną dobry tank na late. Dobrym wydobrem jest amumu i volibear z tych "niestandardowych", ponieważ na lini sporo robią a w late nie są tak bezużyteczni jak niektóre.

Opublikowano

Powiem tyle grałem trochę supportami bo często jestem last pickiem. Blizcrank to mistrz early w duecie z Ezrealem niszczą wszystkich na lane chyba że nie umie z ręki trafiać. Potem Blizcrank trochę słabnie ale mimo wszystko jest bardzo przydatny jako support.

Janna trzeba tą postacią trochę umieć grać ładny duet z Gravesem oboje muszą być ogarnięci i wtedy są dosyć mocni.

Karma uważam że to chyba najsłabszy support ale grałem ją mało i mogę się mylić nie przypadła mi do gustu jeżeli moja opinia Karmy jest zła proszę mnie poprawić.

Polecam Ci gorąco Alistara ten support potrafi carrować grę nawet ciekawe early ale Blitza w early mimo wszystko nie przebije w mid/late jest trochę lepszy.

Nunu także fajny support tylko trzeba go trochę pod ap robić fajne ma dmg z e, oczywiście w się maksuje z tristaną powinien dobrze wypaść, jego ulti niszczy ale łatwo je przerwać.

Ostatnio widziałem VoliBear oraz Pantheon jako supporta też nie radzą sobie źle ale nie mają żadnych buffów i to jest ten ich minus ;c

Opublikowano

Janna . posiada podrzut , tarcze ktora na dodatek daje AD , oczywiscie ulti z healem .

VeyPl.png

Jeśli pomogłem, daj tego like

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...