Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak zwiększyć FPS w grze League of Legends ?

KaczorMaster

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Jest to mój pierwszy post na tym forum, więc proszę o wyrozumiałość.

Jeśli wstawiłem post tam gdzie nie trzeba to przepraszam.

Teraz wyjaśniam mój problem :

Chciałbym zwiększyć FPS w grze League of Legends.

Oto mój sprzęt :

Windows XP

Ram 896 MB

Service Pack 3

Intel® Celeron® CPU 2.80GHz.

Wiem że komputer nie jest zbyt dobry, ale wyciąga jak narazie 30 FPS.

Proszę o podawanie propozycji.

Pozdrawiam KaczorMaster

Opublikowano

Możesz w trakcie gry wyłączać wszystkie inne programy (Tzn. np. GG)

Wątpię, aby jakiekolwiek solucje dały tu radę, bo pewnie lecisz na ustawieniach 'Low'.

Jedyna rada to ulepszenie komputera :/

@UP

LoL na najwyższych ustawieniach wykorzystuje maksimum 2GB pamięci, najnowsze gry typu Crysis 2 lub Darksiders 2 wykorzystują 3.5GB -.-'

Opublikowano

Racja up, a poza tym co ma do cholery ram do fps -_-''

podaj swoją karte graficzną to pomoge ci w odkryciu powodu niskiej liczy swoich fps, ja na zintegrowanej karcie intel express chipset G41 mialm ponad 30 fps także nie bylo zle, ale musisz wiedziec co zrobic zeby uzyskac taki efekt

ściągnij booster do tej gry, możesz także pobrac ace clijenta do lola (poczytasz o nim na tym forum) który zapewnia wzrost fps, wszystkie detale na bardzo niskie, cienie wgl wyłącz, wyłącz synchronizacje pionową, w ostateczności kup dodatkową kość 512mb ramu(są takie jak barszcz, ludzie się ich pozbywają) najlepiej na allegro powinieneś znależc w przystępnej cenie, oraz moze jakąś starą używaną karte graficzną, lub nową z dolnej półki (low profile)

jbc, myśle że ta karta poradzi sobie z lolem:

http://allegro.pl/ok...2574462838.html

dość tani ram, który myśle że nieco wspomoże twój komputer UWAGA! PRZEZ ZAKUPEM TEGO RAMU UPEWNIJ SIĘ CZY NAPEWNO MASZ DDR1 W KOMPUTERZE! MOŻESZ TO ZROBIĆ ZA POMOCĄ PROGRAMU EVEREST

http://allegro.pl/ra...2583433594.html

pozdrawiam

Opublikowano

Hehe ja to takiego problemu nie mam :P Mam po 350 FPS'ów na najwyższych detalach, a także w FULL HD !!! Jedynym sposobęm, aby mieć dużo FPS'ów jest mieć zajebisty komputer. Proste? Proste...

Jeśli pomogłem?! Daj Lajka :D

Opublikowano

Może napiszesz czy grasz na low, no shadow itp ? bo możemy się tylko domyślać. Możesz spróbować wyłączyć vertical sync. i ustawić fps w lolu na "benchmark".

Jeżeli nie to zostaję tylko dokupienie lepszych części za małe pieniądze na allegro. :)

Opublikowano

Hehe ja to takiego problemu nie mam :P Mam po 350 FPS'ów na najwyższych detalach, a także w FULL HD !!! Jedynym sposobęm, aby mieć dużo FPS'ów jest mieć zajebisty komputer. Proste? Proste...

wow, już się dowartościowałeś ?

Ustawiłeś rozdzielczość na najmiejszą możliwą ? Ustawienie też "Iloś klatek" na Najwyższe (a nie stabline) może troche pomóc.

Zamykam temat, bo autor nie trzyma poziomu.

....

Polityka forum zakazuję nam zamykać tematy, tylko dlatego, że są na niskim poziomie.

I lold.
Opublikowano

1.Very LOW ustawienia

2.No Shadows

3.Najmniejsza rozdzielczość gry

4.Game Booster

5.Ace Client

6.Nowa Karta Graficzna

7.Wyłącz wszystkie programy grając w LoLa

8.Oczyść dysk przez CCleaner.

random.jpg

,,Odi profanum vulgus et arceo"

2lvpyc.jpg

by Cristiano.

1353427424-U307916.png

by MrSpritex1 (ja)

Opublikowano

Gówno wiecie, słuchaj, wchodzisz w panel sterowania->system->zaawansowane->ustawienia wydajności->ustaw "dopasuj dla uzyskania najlepszej wydajności".

Powinno trochę pomóc.

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

dziecko ty chyba lola nie masz najwięcej fps to 60

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...