Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy obecnie po roocie traci sie gwarancje?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Masz root'a - nie masz gwarancji

Cofasz roota - masz gwarancję

Zajmuję się kompletnym tworzeniem stron WWW oraz zarządzaniem serwerami na linux. Kontakt na PW lub skype.

Opublikowano

w żadnym wypadku , nawet w autoryzowanym serwisie

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

@Up. Robem... Też tak myślałem, dopóki nie zostałem powiadomiony, że zabrano mi gwarancję :) Powodem nie był custom rom, a właśnie root. Widać Samsung przeją sięł stratą tych miliardów dolarów przez Apple do tego stopnia, że zabiera gwarancję za coś, za co nie powinien...

FrediBlog - lifestyle'owy blog młodego internauty

Opublikowano

Wszystko zależy od dobrej woli naprawiającego... Jeśli będzie miał zły dzień - zabierze CI gwarancję za byle co, wymyśli nawet, że miałeś mikrokropelki wody na płycie głównej. Jeśli trafisz na miłego to nawet z wgranym custom romem i skradzioną setką gier nic ci nie powiedzą. Naprawy gwarancyjne to taka loteria...

Opublikowano

A jak cos mi sie stanie (np szybka peknie,zrypie mi sie wejsce usb ale bateria 100%) to bede mogl przez kompa lub z poziomu telefonu cofnac jakos roota??

1378238828-U336505.png
Opublikowano

Zapewne tak... U mnie popsuł się włącznik i telefon był praktycznie martwy, ale odkryłem, że ładowarką innej marki można zwyczajnie włączyć telefon tak jak przyciskiem :D Mniejsza, jeśli tylko tryb download będzie u Ciebie działał, to wszystko spokojnie cofniesz.

Opublikowano

Root to tylko zestaw komend do konsoli i nic wiecej

Za CWM czy Odex albo custom rom na pewno traci sie gwarancje

Wysane z mojego WT19i za pomoc Tapatalk

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

To ogulna nazwa dla modyfikacji telefonu, wliczony root razem z recovery i modyfikowanym softem (rom)

Wysłane z mojego WT19i za pomocą Tapatalk

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Cóż, chyba że tak. To by wiele wyjaśniło. Niemniej jednak, nie lubię takich niedopowiedzeń bo one sprawiają wrażenie, że samsung chce oszukiwać innych :)

Zresztą głośno było niedawno o tej sytuacji z asusem, który zabrał gwarancję jakiemuś użytkownikowi, który nawet nie oddawał tableta do serwisu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...