Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Mapa za duża

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam mały problem posiadam trochę za dużą mapę i serwer jest obciążony. Czy da się usunąć trochę mapy tak aby jak ktoś tam dojdzie to żeby generowała się na nowo bez błędów?

Opublikowano

Chyba nie , chociaż nie powinno tak się stać że Ci serwer obciąża mapa , najwyraźniej masz za dużo pluginów na serwerze :<

I o ile mi wiadomo nie da się usunąć połowy mapy , chyba że ktoś mnie oświeci i powie że się da ;p

Pomogłem ;>? Proszę Like !:)To nic nie kosztuje :(

Proszę administracje o zdjęcie kilku procent :(

Opublikowano

Chyba nie , chociaż nie powinno tak się stać że Ci serwer obciąża mapa , najwyraźniej masz za dużo pluginów na serwerze :<

I o ile mi wiadomo nie da się usunąć połowy mapy , chyba że ktoś mnie oświeci i powie że się da ;p

Pluginów mam mało xauth essentials, essentials spawn, groupmanager, openinv, logblock, ichat, Ram 1,25GB i pisze serwer is overload
Opublikowano

Możesz usunąć chunki.

A później zabezpiecz żeby można było iść np na max 4k kratek od spawnu.

I powiedz może ile mapa waży.

Kiedyś to były czasy. Teraz już nie ma czasów...

Opublikowano

A z jakiego hostingu masz serwer?

mineserv.eu

Możesz usunąć chunki.

A później zabezpiecz żeby można było iść np na max 4k kratek od spawnu.

I powiedz może ile mapa waży.

Spróbuje. Mapa waży ok 70mb
Opublikowano

śrenio mapki ważą ok 100mb więc nie masz co narzekać, a jeżeli są lagi to nie spowodowane mapą, tylko pluginami, lub hostingiem (obciążone maszyny, za mało ram na slot) możesz usunąć co niektóre chunki w folderze world, albo wgrać od nowa mapę i za pomocą world edita zrobić ścianę od bedrocka do nieba z np bedrocka, by nie mogli wyjść poza ten obszar.

1346184056-U684255.jpg

Opublikowano

Moja waży prawie 1GB :)

A druga tyle samo.

Więc 70mb to jest... nic :)

Ja przy starcie miałem 100MB :)

I z mineserv.eu teraz wszyscy uciekają :)

Bo wiele osób narzeka na ten hosting ;)

Kiedyś to były czasy. Teraz już nie ma czasów...

Opublikowano

Ja miałem mape co miała 1gb wagi ponad ;D Znalazł się jakiś idiota co szedł przed siebie. Dlatego polecam borderguardem ograniczać

Opublikowano

Ja miałem na mineserv. Tylko tam jest problem z supportem. Czasem na odpowiedź od tych cudaków musiałem czekać kilka dni. Teraz wcale nie odpowidają a mam vip priority zgłoszeń. Najwyraźniej nie są oni na tyle dojżali aby prowadzić hosting. Co do ich serwerów miałem problem, ale to przez to, że mapa miała 1GB ponad i prawdopodobnie miałem źle zoptymalizowane pluginy. Jeśli masz wybierać plugin kierując się szybką reakcją wybierz craftserve, jeśli chcesz stabilny i mocny serwer wybierz mineserv.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...