Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

C++ (biblioteka OpenGL)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !

Programuje w C++ juz 2 lata i chcialem zaczac robic jakas prosta gierke z grafika 3D w bibliotece OpenGL .. Poszukuje osoby ktora moze mi wytlumaczyc ta biblioteke i sprobowac ze mna cos prostego napisac .. Widze to jako zwyklego ludzika chodzacego po plaszczyznie potem moze cos bardziej rozbudowanego ...

Jak cos prosze o kontakt :

GG : 35518713

PROSZE O NIE SPAMOWANIE !

:)

c935b2429e3b3c213e8349743c51fe24.png

Spociuś ma najlepsza sygnature ever <3

Opublikowano

Jesli chcesz moge Ci dac moje kody z projektow opengla. Jest w nich praktycznie wszystko co potrzeba do stworzenia prostej gry. Moze jedynie shaderow wlasnych brak.

Sa za to:

- tekstury

- oswietlenie

- klasa obslugujaca kamere

- jakies obiekty typu domki, slonce, trawa

Posiadam 2 projekty jeden z ruchomym szlabanem, drugi z jezdzacym tramwajem(sterowany klawiszami).

Wszystko ladnie rozpisane na klasy z odpowiednim GUI. Pisane w Qt creatorze przy uzyciu qtopengl. To jest tak naprawde zwykly opengl z przeladowanymi niektorymy funkcjami, ale 90% jest taka jak w oryginalnej libce.

Opublikowano

@up To jak mozesz to wyslij i jeszcze 1 prosba jak bym mial problem to czy bys mi cos wytlumaczyl ... w razie W podaj mi twoje skype czy cos .

c935b2429e3b3c213e8349743c51fe24.png

Spociuś ma najlepsza sygnature ever <3

Opublikowano

Moge wytlumaczyc nie ma sprawy. Skype ani gg nie uzywam zazwyczaj mozna mnie na tsie zlapac. Jak wroce do domu to poszukam kodow. Tylko 1 problem bo do qt nie chce sie zbytnio zlinkowac libka od opengla z funkcjami gluta a ktorych uzywalem, dlatego kody odpalalem na linuxie tam problemow z tym nie ma.

Wyslane z WT19i za pomoca tapatalk 2

@Edit

Masz kody

https://dl.dropbox.com/u/22903578/4.7z

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...