Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

książka jaką polecacie

*_VenglaS_*

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam.

mam do was pewno pytanie ale najpierw chce wam powiedzieć że nie jestem żadnym kujenem czy gimbusem i coś w tym stylu chce coś po prostu sb poczytać , a wlasciwie chodzi mi o jakąś fajna książkę która wzbogaci moje słownictwo nie chce żadnej fantastyki czy czegoś w ten desen chce coś bardziej na faktach czy coś o życiu tylko nie historycznego nie lubię historii , najlepiej to dawajcie jakieś ciekawe książki ja sb poczytam o nich na necie albo sami napiszcie o czym są tak będzie najlepiej.

z góry dziękuję i oczywiście się odwdzięczę

Każdy krok w przód to o jeden mniej !

Opublikowano

witam.

mam do was pewno pytanie ale najpierw chce wam powiedzieć że nie jestem żadnym kujenem czy gimbusem i coś w tym stylu chce coś po prostu sb poczytać

Ksiązki nie są dla gimbusów ani kujonow, nie ma się nawet czego tu wstydzić. Sam kupiłem ksiązek do histy do 2 liceum i ją studiuje(mimo, że szkoła sie nawet jeszcze nie zaczęła), bo uwielbiam historie. Napisałem to tak od siebie, niestety nie mam żadnej propozycji na twój gust :<.

"Matka mowiła - kochasz to, to kochaj konsekwentnie."

Swist1.png

Putin is putting puding

Opublikowano

Może "Księga bez tytułu"? Zacząłem ją czytać, jednak nie miałem czasu aby to kontynuować, może kiedyś dokończę. Ale bardzo mnie wciągnęła :)

W brawurowym - ale i perfekcyjnie skonstruowanym - pastiszowym połączeniu thrillera, horroru, czarnej komedii, fantasy, spaghetti-westernu i powieści detektywistycznej, autor bawi się całą współczesną pop-kulturą.
1356721310-U739101.png

Opublikowano

Fantastyke czytaj :333

Cała saga wiedźminśka Sapkowskiego, Trylogia Czarnego Maga Trudi Canavan, "Igrzyska Śmierci", "Władca Pierścieni"...

Polecam Ci też "Ojca Chrzestnego" i książki Umberto Eco.

Opublikowano

@2x up

fantastyka mi nie odpowiada a po 2 nie chce żadnych propozycji typowych , chce konkretne przykłady z krótkim opisem vo inaczej nie zasluzycie na cenne dla was "lajki"

Każdy krok w przód to o jeden mniej !

Opublikowano

@2x up

fantastyka mi nie odpowiada a po 2 nie chce żadnych propozycji typowych , chce konkretne przykłady z krótkim opisem vo inaczej nie zasluzycie na cenne dla was "lajki"

Masz konkretne przykłady jeśli trzeba CI pisać aż tak jasno:

Umberto Eco - "Imię Róży"

Umberto Eco - "Cmentarz w Pradze"

Mario Puzo - "Ojciec Chrzestny"

Andrzej Sapkowski - "Wiedźmin" (cała saga 7 tomów)

Trudi Canavan - "Gildia Magów", "Nowicjuszka", "Wielki Mistrz" (trylogia czarnego maga)

Oliver Bowden - "Assassin's Creed Renesans", "Assassin's Creed Bractwo"

Suzanna Collins - "Igrzyska Śmierci"

Stephen King - "Zielona Mila"

Stephen King - "Doktor Sen"

Stephen King - "Łowca Snów"

Stephen King - "Bezsenność"

J.R.R Tolkien - "Władca Pierścieni"

J.R.R Tolkien - "Hobbit, czyli tam i z powrotem"

J.K Rowling - "Harry Potter"

Wymieniłem jakieś najprostsze przykłady. Jutro Ci dopiszę coś więcej.

Opublikowano

Zazynamy impreze

Gra o tron
Starcie królów
Nawałnica mieczy  (Stal i snieg / Krew i Zloto)
Uczta dla Wron (Sienie smierci/ Siec spiskow)
Taniec ze smokami (1/2)

To jest Saga: Piesn Lodu i Ognia! 

61093c6efb.png

Opublikowano

Mówisz, że nie chcesz Sapkowskiego. Pomyśl nad tym. Tak naprawde fantastyce w Wiedźminie sa tylko 3 części, bo reszta to historie podobne do zyciowych. I fantastyki tam tyle co kot napłakał. Mi osobiście saga sie nie znudziła. Czytam ja juz 3 raz mało tego wybrałem Wiedźmina jak mój temat na mature ustną. Polecam sage Sapkowskiego Wiedźmin!

1365339323-U58387.png

By Valky <3

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...