Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

RomBot-aktualizacja

Merkol22

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po dzisiejszym patchu rombot przestał działać.

Po uruchomieniu aktualizacji, jestem w stanie go uruchomić, ale wciąż mam komunikat że "ingamefunction" w folderze z grą jest w starej wesji i powinienem go zaktualizować lub skopiować ten z rom/devtols.

Niestety, mimo kilkukrotnego kopiowania komunikat wciąż się powtarza.

Uruchomiłem z poziomu konsoli komendy rom/Update i rom/SVNupdate/

Opublikowano

Działa mi na dwóch postaciach, a na jednej wciąż mam komunikat że folder Ingamefunction w katalogu z gra wymaga aktualizacji.

Nie mam pojęcia co z tym zrobić

Opublikowano

Wpisałem te komendy w rombot i napotkałem pewien błąd proszę o pomoc

Jaką komendę? Komunikat wskazuje na to że nie zaktualizowałeś bota. Jeżeli chodzi ci o komendy :rom/Update i rom/SVNupdate/ to może nie masz zainstalowanego SVN'a. Jeżeli jednak ci się zaktualizował i masz wersję 739 to spróbuj jeszcze uruchomić fixaddresses.bat

Problem się rozwiązał po restarcie gry

To normalne po zmianie addonów musisz przeładować roma a przynajmniej się przelogować. Rom wczytuje addony przy wchodzeniu do postaci.

Jeszcze jedno najpierw rom/SVNupdate/ a potem rom/Update. Najpierw musisz zaktualizować roma a potem dopiero adresy.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Sprawdź wersję bota. Jak uruchamiasz startbot.bat powinno się pojawić między innymi taka linijka RoM Bot Version 3.29, Revision 739. Jeżeli masz nr rewizji mniejszy niż 739 to musisz zaktualizować bota. Jeżeli masz 739 to spróbuj usunąć plik addresses.lua i jeszcze raz zrobić update rom/SVNupdate/

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...