Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] PBDO-BOT

kowal0050

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Widzę co raz więcej tematów w których ludzie się wypowiadają że nie umią włączyć bota czy zrobić taska. Więc wpadłem na pomysł aby zrobić tutka ;p bo nie znalazłem takowego. No to zaczynamy .;p

1. Pierwsze od czego trzeba zacząć to wejść na stronę http://pbdo-bot.com/ a następnie zarejestrować się.

Wchodzimy więc na stronę i klikamy na przycisk Register.

Akceptujemy Regulamin i wypełniamy następujące dane:

Username: Tutaj wpisujemy naszą nazwę użytkownika.

Email: Tutaj wpisujemy nasz email.

Allow users to email me: Jeżeli chcemy aby inni użytkownicy widzieli twój email to zaznaczamy ptaszkiem.

Choose password: Wpisujemy nasze hasło.

Verify password: Potwierdzamy nasze hasło.

Ostatnim Krokiem jest przepisanie kodu i Kliknięcie Zarejestruj. Nasze konto jest stworzone lecz musimy poczekać parę minut na jego aktywację.

2. Następnym krokiem będzie pobranie naszego bota i programów, które usprawnią a także umożliwią poprawne działanie tego bota.

2a. Wchodzimy na stronę www.pbdo-bot.com Przechodzimy w zakładkę Downloads a następnie logujemy się. Wchodzimy w kategorię Bot Client naciskamy na wersję FULL STARTER PACKAGE potem znowu na FULL STARTER PACKAGE . Pobieranie bota się rozpocznie.

2b. Z zakładki Downloads (dalej na forum) wybieramy TaskCreator i pobieramy plik Taskcreator Webinstall [by gähn] .

2c. Z zakładki Downloads wybieramy Helpful Files i pobieramy z niej te dwa pliki :

- Microsoft .net Framework 4.0 Full Installer

- SQLite 1.0.81 for .net Framework 4.0 Install routine

a następnie je instalujemy.

3. Wypakowujemy naszego PBDO-BOTa np. na pulpit i klikamy na program Taskcreator Webinstaller (którego wcześniej pobraliśmy). Pierwsze o co zapyta nasz program to o lokalizacje PBDO-BOTa więc ją wskazujemy np. dokumenty\Downloads\\PBDO-Bot_v_1_3_0_69_FULL_STARTER_PACKAGE po czym rozpocznie się pobieranie naszego Task Creatora.

4. Tworzenie Tasków

Odnajdujemy naszego Taskcreatora w folderze z naszym pbdo-botem a następnie go uruchamiamy.

Ukaże nam się mniej więcej coś takiego:

http://c.wrzuta.pl/w...-08-28_17-35-39

Klikamy na przycisk New Actionlist a następnie Add a new map profile.

Ukaże nam się pełny kreator tasków z, którym najlepiej trzeba się oswoić. Wytłumaczę Tutaj parę jego Funkcji:

* Workmap: Wpisujemy tutaj id naszej mapki na, której bot będzie pracował np. 3-5.

* Flee from enemy : Jest to funkcja, która nakazuje botowi ucieczkę przed wrogiem.

* Buy camouflage : Określa czy bot ma kupować niewidkę.

* Use Rocket Launcher : Używanie wyrzutni rakiet.

* Buy Pet Fuel : Określa czy bot ma kupować Petowi paliwo.

* Safe Botting : jedno z zabezpieczeń bota, które go tylko spowalnia. Odznaczamy

* Drone Formations : Wybieramy tutaj swoją formację dronów jaką będzie używał bot np. Arrow (czyli inaczej strzała) można tłumaczyć na google.

* Repair : Określa przy ilu % HP bot będzie się naprawiał. Zaznaczamy i wpisujemy liczbę.

* Pet : Jeżeli chcemy aby bot używał peta zaznaczamy i wybieramy mechanizm jakim pet będzie się posługiwał. np. Guard Mode czyli Tryb Ochonny. (do przetłumaczenia na google.)

* Switch confi when shield is low : zaznaczamy aby zmienial konfiguracje na drugą podczas gdy pierwsza będzie wyczerpana.

Galaxy Gate :

W tej zakładce konfigurujemy taska na wrota.

W pierwszym kroku ustawiamy jakie wrota bot ma przechodzić.

Poniższe opcje podałem wyżej więc nie powinno być z nimi problemu.

A następnie wybieramy amunicję i konfigurację z, którą bot będzie wchodził na daną falę.

Funkcja Leave After oznacza Wyjdź po i ustawiamy tutaj falę po, której bot będzie wychodził z wrót. End oznacza że bot wyjdzie z wrót po ich ukończeniu.

W zakładce NPC Settings zaznaczamy jakie bot ma bić stwory i z jakiej amunicji.

W zakładce PVP Settings zaznaczamy jakie statki nasz bot ma bić przy funkcjach:

Answer Attaacks : Gdy statek atakuje nas (Kontratak)

Attack Players : Bot atakuje dane statki w polu widzenia.

Maximum Hitpoints of enemy : Maksymalna ilość Hp wroga. Po jej przekroczeniu bot nie będzie atakował.

Minimum distance to gate : Minimalny dystans od wrót czy bezpiecznej strefy.

W zakładce Collecting zaznaczamy co nasz bot ma zbierać:

- Bonusbox (skrzynki bonusowe)

- Eventbox (skrzynki z różnych eventów takie jak słoneczka dynie czy jajka)

- Cargobox (skrzynki pozostałe z alienów)

- Ressources (surowce takie jak prometium, endurium...)

- Pirate Treasure (skrzynie pirackie)

Oraz zaznaczamy funkcję Extrem Botting (jest to funkcja pozwalająca na szybsze zbieranie powyższych bonusów, jeżeli się na nie zdecydujemy zaznaczamy właśnie tą funkcję.)

W zakładce Private Cloud ustawiamy czy bot ma wysyłać zaproszenia do graczy.

Jeżeli skonfigurowaliśmy naszego taska sprawdzamy czy wszystko się zgadza a następnie naciskamy na opcję Confirm Settings znajdującą się w prawym dolnym rogu naszego Task creatora i opcję Transform into task po czym podajemy lokalizację naszego pbdo-bota i folder w nim o nazwie tasks i zapisujemy w folderze np. starter tasks.

5. Konfiguracja pbdo-bota

To jest już na prawdę koniec ;p

Jeżeli zainstalowaliśmy aplikację z kroku 2c. uruchamiamy naszego bota.

Od razu ukaże nam się takie okienko:

http://c.wrzuta.pl/w...-08-28_18-13-28

Jest to okno, które prosi o podanie danych, którymi posługiwaliśmy się na stronie pbdo-bot.com

Po wypełnieniu ich klikamy Apply.

Po paru sekundach powinien w programie zaświecić się zielony plusik (pod nim jest taka zielona strzałka) klikamy go.

Tym razem ukaże nam się okno dodawania naszego konta z darkorbit do bota.

http://c.wrzuta.pl/w...-08-28_18-17-08

W polu Username: wpisujemy nasz login do darkorbit.

W polu Password: wpisujemy nasze hasło do darkorbit.

W zakładce Server: wybieramy nasz serwer a następnie klikamy na przycisk Add.

Ostatnią rzeczą jaką musimy zrobić to wybrać task, którym nasz bot będzie się posługiwać. W tym celu naciskamy na taką kartę (jest to przycisk ulokowany koło zielonego przycisku + dodającego nasze konta). Rozwijamy folder z naszym taskiem, plusikiem po jego lewej stronie a następnie wybieramy task i klikamy na niego dwa razy przyciskiem myszy.

Nasz bot jest skonfigurowany więc możemy nacisnąć wielką niebieską strzałkę (play), która uruchomi naszego bota ;p

Kilka przydatnych informacji:

- Trial (wersja testowa bota) wynosi na dzień 1h

- Trial można przedłużać zmieniając po godzinie dane do naszego forum. Aby je zmienic w bocie klikamy Main a następnie server change login. Czyli zakładamy kilka kont na forum i zmieniamy je co godzinę.

- Licencję do tego bota można kupić u jednego z dilerów : http://pbdo-bot.com/?action=about

Poradnik jest napisany w 100% przeze mnie. Za wszelkie błędy i pomyłki Przepraszam i postaram się je poprawić. Wszelkie uwagi i zastrzeżenia pisać w odpowiedziach pod tutkiem. Mam nadzieję że poradnik się przyda i liczę na lajki.

Tym, którym pomogłem niech mi ściągną -5%

limbo-spider-800x100.jpg

Opublikowano

Siema.

mam problem z PBDO . Jak właczam go i ustawiam Task na wrota alfa to jest spoko, właczy się i wleci we wrotka i zaczyna bić , ale po jakimś czasie przestaje bić i tylko lata po mapie a mobki za nim. Ammo którego używa jest na statku więc nie wiem o co z tym chodzi.

"Gram , Nie Gram, Znowu Gram,

Ale Ponownie nie Gram, Ale chce grać ,

Więc myślę, że i tak będę grał"

:D

Opublikowano

No postarałeś się, ale dalej będą powstawały tematy dot. PBDO (przykładem jest mój tut na temat bocenia)

to może podpiąć najlepsze tematy z tutkami to może ilość tematów o boty sie zmniejszy .

1319559475-U373267.png

1319564932-U373267.png

Opublikowano

Siema.

mam problem z PBDO . Jak właczam go i ustawiam Task na wrota alfa to jest spoko, właczy się i wleci we wrotka i zaczyna bić , ale po jakimś czasie przestaje bić i tylko lata po mapie a mobki za nim. Ammo którego używa jest na statku więc nie wiem o co z tym chodzi.

To nie twoja wina, to wina pbdo-bota mieli naprawić ten problem... mi akuratnie działa może mam takie szczęście ...

to może podpiąć najlepsze tematy z tutkami to może ilość tematów o boty sie zmniejszy .

Dobra myśl.

limbo-spider-800x100.jpg

Opublikowano

Kiedy klikne niebieska strzalke zeby zaczal dzialac to wyskakuje mi 12:02:07: ***(NICK)***** establishing connection.

12:02:09: [***(NICK)*****] error while logging into dark orbit.

12:02:09: ***(NICK)*****]:pl3 login failed: http login failed

O co kaman ?

POMOGŁEM? DAJ "Lubie To"

1375957758-U101704.png

Opublikowano

Kiedy klikne niebieska strzalke zeby zaczal dzialac to wyskakuje mi 12:02:07: ***(NICK)***** establishing connection.

12:02:09: [***(NICK)*****] error while logging into dark orbit.

12:02:09: ***(NICK)*****]:pl3 login failed: http login failed

O co kaman ?

Mam to samo. Konto z wp.pl

Passy są dobre, ponieważ używam tego samego pliku + jeszcze sprawdzałem na stronce :)

@EDIT:

Tutaj można pobrać naprawioną wersję dla kont z wp.pl :

http://pbdo-bot.com/index.php?action=downloads;sa=view;down=102

headerlogoc.png

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Musisz poczekać aż konto zostanie dodane do bazy danych. Trwa to około 1h. Bot i tak nie zadziała bo jest offline.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...