Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Shotgun

Gryfek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bardzo dużo ludzi blokuje shotgun w swoich roomach. Ta broń jest naprawdę aż tak dobra by ją blokowac? Bo zastanawiam się nad kupnem shotguna ale oto moje pytanie: czy to ma sens? Jakie szanse ma shotgun przeciwko AR/SMG?

Jeśli to jest dobre to na jakim się najlepiej uczyć, od jakiego zacząć?

Jeśli kliknę PPM używając dubeltówki to zabiję na hita? I czy ten SG się do czegoś nadaje wogóle?

Opublikowano

jak cos to bierz m4 super 90

jak to

ogarniesz to NIKT nie ma szans na bliska odleglosc.. mnie caly czas kusi kupno jakiegos SG

Opublikowano

Shotgun jest zbyt mocny ... dlatego Moderatorzy je blokują, a jak nie blokują to w grze wywalają.

Przeważnie zabija na 2 hity (czasem na 1).

SG vs. AR/SMG

Wygrywasz jeżeli trafisz 1/2 hity

Przegrywasz jeżeli chybisz chodź by raz ...

Ludzie z SMG strzelą 6-10 ammo w czasie jak ty oddasz 2 strzały (w zależności od broni).

A co do tego PPM to nie wiem jak to jest.

Czasem zabija - czasem nie. Zależy to chyba od tego jak daleko jesteś od osoby i jaki Vest ma ta osoba.

Na pewno jak ktoś ma Tanker Vest i strzelisz PPM nawet z bliska to go nie zabijesz na hita.

SG - tylko na małe mapki.

Lepiej za tą cenę kupić MG na FT lub dołożyć i brać AR / SMG (NX).

• Płyta Główna MSI Gaming 970  • Procesor AMD FX 8350 8x4.0GHz (OC 4.5GHz)  • Chłodzenie Silentium PC Spartan PRO 

• Pamięć Ram (4x2GB) 2x 2GB A-Data Gaming + 2x 2GB Kingston HyperX 1600MHz CL9  • Zasilacz XFX Core 550W Bronze 80+  

• Grafika Gigabyte Radeon R9 270 OC 2GB WindForce2X (950/5600)  • Obudowa Silentium PC Brutus M25  • System Windows 10 Pro

• Monitor BenQ 24" XL2430T 144Hz 1ms  • Dodatkowo TV Samsung 40" 3D H6400 400Hz

• Klawiatura Razer Deathstalker Essential  • Mysz SteelSeries Rival  • Podkładka A4Tech Bloody B-070  Słuchawki MSI Gaming DS501

Opublikowano
Jeśli kliknę PPM używając dubeltówki to zabiję na hita? I czy ten SG się do czegoś nadaje wogóle?

Tak zabijesz i nie nadaje się :P

Jak ogarniesz M4 to 1 shot i chłopowi wpakujesz head'a i on nawet nie będzie miał czasu na oddanie strzału, głównie blokuję się shoty na małych mapach bo są aż za dobre ;)

Opublikowano

Zależy ... jak koleś ma Tanker Vesta to nie ma broni która zabiłaby go na hita (po za niektórymi snajperkami).

• Płyta Główna MSI Gaming 970  • Procesor AMD FX 8350 8x4.0GHz (OC 4.5GHz)  • Chłodzenie Silentium PC Spartan PRO 

• Pamięć Ram (4x2GB) 2x 2GB A-Data Gaming + 2x 2GB Kingston HyperX 1600MHz CL9  • Zasilacz XFX Core 550W Bronze 80+  

• Grafika Gigabyte Radeon R9 270 OC 2GB WindForce2X (950/5600)  • Obudowa Silentium PC Brutus M25  • System Windows 10 Pro

• Monitor BenQ 24" XL2430T 144Hz 1ms  • Dodatkowo TV Samsung 40" 3D H6400 400Hz

• Klawiatura Razer Deathstalker Essential  • Mysz SteelSeries Rival  • Podkładka A4Tech Bloody B-070  Słuchawki MSI Gaming DS501

Opublikowano

Dzisiaj grałem cw death room no explo 5v5, do tego eli dla zabawy. Wszyscy kolesie z przeciwnej drużyny mieli shotguny (M4 super90) i dość niskie rangi (3 poniżej csma, i 2 ltki) w przeciwieństwie do nas, tak samo kd mieli co najwyżej 1+. Możnaby było powiedzieć: łatwe zwycięstwo, ale zaraz po wbiciu do rooma, obstawili schody z jednej i z drugiej strony, i..udało mi się wyjść na górę dopiero koło 48 killi, a tu zaraz zmiana połowy..skończyło się tak, że przegraliśmy, wszyscy z mojego clanu mieli poniżej 0.80kd w tej grze, a ja sam ledwo 1.0 20:20 killi..Od teraz będę uważał na takie coś.

Shotgun wszelkiej maści jest (przynajmniej dla mnie) trudny do ogarnięcia, nie mogę z tego trafić. Ale Ci kolesie opisani ^ tak się tym posługiwali, że co 10 sekund szedłem na dwa shoty z shotguna - nawet g36e czy p90 tr nie miało żadnych szans, bo wystrzeliłem 4 kulki i już gryzłem ziemię. Kosa jak cholera, może nie gdy ma to tylko jedna osoba, ale więcej. Sam się zastanawiam czy czasem nie poćwiczyć tym grać. Oczywiście, poza mapami takimi jak junk czy dr i innymi małymi, jest to bezużyteczna broń.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...