Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Winxp

Makyura

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy jak mam winxp x32 i zainstaluje Win 7 home premium x64 to jakies dane z komputera zostana utracone? i czy nie spadnie mi wydajnosc komputera? i czy jest sens instalowania win 7? czy instalowac home premium czy inna wersje jak inna to prosze o przyklady.

Opublikowano

Tzn. Zależy ile masz ram bo win 7 home premium więcej go potrzebuje aniżeli winxp. Co do danych to polecałbym je zgrać na płytę lub na pendriva bo tracisz wszystko z dysku na, którym chcesz zainstalować nowy system (musisz go sformatować). Co do wersji moim zdanie home premium to tylko skrócona wersja wole wersje ultimate,professional, ponieważ są nieograniczone .

Podaj parametry swojego komputera.

limbo-spider-800x100.jpg

Opublikowano

wez dane na pendrive vzy plyte , format musi byc, ja przeszlem z xp na win 7 , na poczatku ok, potem lekko zaczol zamulac , ale to moze moja wina, ale nowsze gry na xp nie sa xD

­

Opublikowano

Wydajność spadnie, zależnie od specyfikacji twojego PC

Ponieważ Win 7 potrzebuje więcej RAM.

Jeżeli chcesz dograć do Win XP, Win 7 to nie utracisz danych.

Lecz jeżeli chcesz wgrać system od nowa to tak, stracisz wszystkie dane.

Ponieważ trzeba system na nowo postawić.

Kiedyś to były czasy. Teraz już nie ma czasów...

Opublikowano

w żadnym wypadku instalacji nie traci się danych oprócz opcji formatowania dysku z instalowanym windowsem ale to robi użytkownik na własną odpowiedzialność albo z głupoty zaznaczając tą opcje nie wiedząc co robi

instalka zawsze kopiuje stare katalogi poprzedniej wersji windows do jednego katalogu

nigdy nie ma potrzeby jeśli nie trzeba formatować dysku w czasie instalacji każdej wersji Windows

@up nigdy nie można przejść ( uaktualnić ) XP na windows 7 w wersji x64

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Co do wydajności to zależy od kompa.

Ja na przykład mam komp na węgiel i na win7 nawet minecraft potrafił ścinać.

A na winxp wszystko elegancko , nawet mw2 odpalam bez ścin.

W moich kręgach już wielu odpadło !

Opublikowano

2gb ramu

@edit sorki że dopiero na drugi dzień odpisuje czyli najlepiej wersje ultimate? czyli że jak zainstaluje win7 na dysk D to z C żadnych danych nie utrace? który win7 jest wydajniejszy który by chodził na moim kompie płynnie

Opublikowano

Nie, nie opłaci Ci się, spadnie wydajność. Płynniej będzie Ci chodził winxp.

2gb ramu

@edit sorki że dopiero na drugi dzień odpisuje czyli najlepiej wersje ultimate? czyli że jak zainstaluje win7 na dysk D to z C żadnych danych nie utrace? który win7 jest wydajniejszy który by chodził na moim kompie płynnie

Nie stracisz

2gb ramu

Moim zdaniem tak

2gb ramu

Nie utracisz.

2gb ramu

Ja na 2GB ram miałem ultimate i chodził ładnie nie ścinał się ale co do gier to już byś sobie nie pograł bo win 7 bierze więcej ram niż winxp a jaki to rodzaj RAM ?

limbo-spider-800x100.jpg

Opublikowano

coś ci się chyba pomyliło z tymi pamięciami i mocą ... weź sie doucz lepiej

po co ci ultimate i w czym ma ci pomóc skoro 50% oprogramowania co jest w nim możesz sobie od razu wsadzić gdzieś bo nie potrafisz nawet użyć i zaśmiecasz z góry system zbędnymi usługami

do gier wystarczy Premium

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

DDR po prostu DDR. Chce win7 poprostu do gier nie do żadnych programów Premium mi starczy tylko czy nie beda mi gry chodzily gorzej.

Opublikowano

Wiesz głównie potrzebuje tą 7 x64 poto by sprawdzić hacka który działa tylko na x64 win7, nadal mnie zastanawia czy instalować win7 z neta bo w kompie mam oryginał winxp zainstalowany, wczesniej mialem 1gb ram i winxp chodzi tak samo w grach też różnicy nie widze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...