Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

nieprzyjemności z gm na koncie pod bota

wojtekt8pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dziś bociłem sobie spokojnie za ML na koncie do tego nastawionym i po około 10 minutach podszedł do mnie GM...

pytał czy lubie czerwony kolor, no a ja nic nie odpowiedziałem ponieważ akurat w tym czasie jadłem kotleta którego maiłem na obiad ;p wylogowało mnie z gry ale zalogowałem się znowu bez problemu i tu zaczął się problem... pytał jaki to bot podałem mu nazwe bota, powiedział mi wtedy że mnie i tak kara nie ominie, kara będzie ale jeszcze nie teraz....

O jaką karę mogło mu chodzić?

Czy teraz mogę normalnie wejść do pt z moim głównym charem i wbijać profkę czy nie za bardzo myślę że chyba lepiej zrobić nowe konto, a co wy o tym myślicie?

Czy gm może dojść do mojego innego konta przez pt z głownym charem?

Czy może dać mi kare na moje inne konta za to jedno?

Jakie to może mieć konsekwencje i czy teraz mogą dojść do moich innych kont np po moim adresie ip kompa czy internetu (nie wiem jak to się nazywa zabardzo się na tym nie znam) czy przez to mogą wiedzieć jakie inne konta zakładam?

Opublikowano

bo to nie multi (rzaden program do tego ani nic) konto tylko na osobnym koncie windows czyli na windows7 konto administrator i konto gość ;d

Czy tak tez mogę być narażonym na bana oczywiście na koncie głównym, a i dodam że wtedy byłem tylko na kocie n00b, ale jak teraz siedzę na koncie głownym to mogę być narażonym na bana na tym głownym koncie?

Opublikowano

Mogą sprawdzić logi oraz IP i na wszystkie dostaniesz bana, na e-mailu napewno każde konto zostanie zbanowane.Pzdr (napisz jak można zamknąć)

kunshi.jpg

Sygnatura jest mojej roboty <3 Chcesz podobną ? :)

Opublikowano

ale skoro to juz 2 godziny ponad od tamtego zdarzenia to juz chyba nie dostane bana, a tak wgl. gm do mnie pisał ze czeka mnie kara jak przyjdzie czas a ja nie wiem kiedy ten czas przyjdzie...

i jakie mnie mogą czekac konsekwencje?

nie napisał jakie bo mowił ze to niespodzianka

Opublikowano

bana dostaniesz raczej napewno. Dlatego polecam ci przenieśc wszystko wartościowe na konto które nie jest na tym samym emailu. Możliwe że przez miecha nie będziesz miał dostepu do konta

jigorus.png

By Harukimisu

W sumie to nie zawsze. rezygnuję z posady Moderatora. Dzięki za wszytko i powodzenia...

Jeszcze kiedyś wrócę więc nie liczcie że się mnie tak łatwo pozbędziecie ;)

Opublikowano

to dobrze. bana dostaniesz tylko na te konto. Ale tak jak mówiłem, bana dostaniesz napewno, chyba że gadał z tobą RedWahnal ale on już chyba nie jest gm;em

jigorus.png

By Harukimisu

W sumie to nie zawsze. rezygnuję z posady Moderatora. Dzięki za wszytko i powodzenia...

Jeszcze kiedyś wrócę więc nie liczcie że się mnie tak łatwo pozbędziecie ;)

Opublikowano

Jest taka jedna drobna zasada, mianowicie : GM wie i widzi wszystko. :)

Po IP dojdą nawet gdzie mieszkasz itp, a co dopiero, czy masz więcej kont czy nie.

Bana masz na 99%. :]

Nostale Helper | User | Rekrutacja do fam Avalon. :3

50+ SP2 Mag, Holly

Opublikowano

Ja też kiedyś dostałem bana za bota ale na tydz. Gdy chciałem się zalogowac na zbanowane konto to pisało że konto jest zablokowane z powodu używania nielegalnych programów. Na mailu zobaczyłem że ban jest na tydzień. Też wtedy bociłem ale nadal to robię :D Myślę że dostaniesz bana na tydz i potem możesz grać normalnie. Chyba że zasady się zmieniły. To probllem jest xD

Opublikowano

Ja kiedys dostałem bana 4ever za napisanie <<Nalozono na mnie konto gm>> , Ale potem napisalem : zart i odbanowali.

Nawet nie wiedzialem ze dostałem bana, ban doszedl po jakiś 9 godzinach.

Opublikowano

Nie dostaniesz bana na 2 konta. Tylko na te na którym botowałeś. Chyba że multi-log.

jphk7l.jpg

Moje projekty

SyrenBot (Spambot +bot do NosTale)

http://www.mpcforum.pl/topic/722632-botspambot-syrenbot/#entry5226411

Opublikowano

Moim zdaniem to jest wszystko chore, zamiast za przeproszeniem cię zbanować od razu za jawne naruszenie regulaminu to prowadzi z tobą śmieszne konwersacje "Lubisz kolor czerwony" Ja p.. nie mogę -.- i zamiast dać ci tego je... walniętego bana to cię zastrasza -.-

@Topic

Tak, może poprzez IP ale wątpie, że w ogóle umie to sprawdzić (bez obrazy dla modów takich jak Gosh czy szymon wy jesteście ogarnięci akurat) a jak tak czy mu się chce..

@EDIT kurde przepraszam, problem rozwiązany proszę o brak warna jak można i zamknięcie tematu. Oczywiście jeżeli warn konieczny trudno. Przepraszam moja nie uwaga :(

Opublikowano

@up

tak dostałem za to bana.

Od smoczycy. Bawiliśmy się z kolegami w teksty typu <Nałożono na mnie kibel>

Opublikowano

multilog niemusi oznaczac, ze dostaje sie bana na obydwa konta, pomimo botowania na 1 koncie. Jezeli jednak dostanie sie na obydwa, wystarczy napisac ticket. Przeciez istnieje takie cos jak osiedlowe ip, tzn. mieszkasz w bloku i w 12 mieszkaniach jest to samo ip, wlacznie z twoim. Niewiedziales, ze sasiad gral i dlaczego musisz przez niego cierpiec. W 90% moich przypadkow skutkowalo to odbanowaniem mojego glownego konta.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...