Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Diana... jaka countra?

BigBoNN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Założyłem ten temat, bo dzieci płaczą, że diana jest op w chuj. Nie prawda, diana ma przejebanego mida ( tu wypiszę od najlepszych picków ) od:

1. Orianna - diana będzie odcięta od farmy, Gdy podejdzie bliżej przesuwamy q, a jeżeli jest w niej dajemy w, takie combo siekamy za każdym razem ( przydałby się blue buff albo runki regen.m flat )

2. Xerath, range robi swoje, diana obrywa dmg i nie może nas bić ( większy range z skilla )

3. Fizz, unik robi swoje

4. Cho Gath, silence, ale mały dmg, wymaga skilla do dobrego kontrataku

5. Galio, m.res , i kontruje większość ap

6. Brand, stun, jeżeli nie mamy innego counter picka bierzemy go.

Grałem już z 20 razy tymi postaciami na dianę, zawsze przegrywała mida, szczególnie orianna owni dianę,

Jeżeli znacie jeszcze coś z czym diana nie ma prawa bytu napiszcie.

32325.jpg

24854.png

27454.jpg

Opublikowano

Ryze, Ahri, Swain. Albo wysłać offtanka na mida, a jakiś Vladem/Ryzem/Swainem pójść na topa.

Ogólnie na początku kupujemy trochę m.resa i wygrywamy linie. Na przykład szybki abyssal bardzo dużo pomaga.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Najlepszy jest mordecaiser robiony bardziej pod mr niż ap .

Puszczamy w jak bedzie chciała farmić .

Wystarczy go trochę ogarniać a diana nie zabierze mu nawet 1 hp dzięki tarczy .

1366981151-U331881.png
By Vanosz

|Ex Moderator League of Legends | Ex Moderator Duel of Champions | MPC Gold Member |

Opublikowano

Ryze, Ahri, Swain. Albo wysłać offtanka na mida, a jakiś Vladem/Ryzem/Swainem pójść na topa.

Ogólnie na początku kupujemy trochę m.resa i wygrywamy linie. Na przykład szybki abyssal bardzo dużo pomaga.

Wait...What ? Vladimira ? No chyba Cie -.-

Budujemy Vladimirem itemy typu force of nature , oblicze ducha (wzmacnia efekty kradzieży hp o 15% + magic resist + hp )

Kontruje ją heime.

Przyjmuje zlecenia dot. web masterki.

while(!$success){
....try();
}

Opublikowano

Diana nie jest op może ja oslabia ale to bedzie delikatne , typu kilka sekund czekania dodatkowo na skilla , ale z tego co widziałem to Swain ją ładnie kontruje, Kennen też może narobić szumu bo jak do niego doskoczy to combo i już taka nie cwana

mjtszp.jpg

Moje TuTy:

http://www.mpcforum.pl/topic/627625-tutshen-atakujesz-mojego-kolege/

Opublikowano

Yorick owni Diane, kiedy Diana podchodzi by harassować z Q, Yorick odpowiada z W + E. Ogólnie większy sustain, latwiej farmić. Przy odpowiednim pozycjonowaniu i wcześniejszym harassie możemy ją łatwo zabić.

Opublikowano

Ziggsem trzymasz diane ładnie na dystans. Malzahar jakoś by trzymał, świetnie z ultem jak by co. Fiddlem też da się stun + w jak ssie Ci hp ;)

1346022155-U721189.png

Opublikowano

Ja to tam wszystko swainem kontruje.

Moim zdaniem swain jest zbyt łatwy :) Wystarczy blue buff i z ulta pociśniesz każdego, według mnie jest to bez sensu.

A co do tematu, sam mam dianę i Ci powiem, że te twoje country, to działają jak grasz ze słabszymi od siebie :)

Nie wiem, ja dianą zamiatam wszystkich, ponieważ wymyśliłem swojego unikalnego builda.. Przy okazji diana ad na mida jest skuteczniejsza ;) Ponieważ co 3 ataki bije z magii, a więc pierw dajemy w speed attack np. phantomy i ciśniesz na kilka hitów każdego ;) Co nie oznacza, że to op. Tak ciśniesz jak umiesz grać, dla unskilli to nie zadziała ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...