Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Co zmienić w moim komputerze?

TosFFaFke

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :)

Zastanawiam się nad kupnem nowych części do komputera(wymiana na lepsze), ale kompletnie nie wiem co powinienem wymienić, a co może jeszcze zostać.

Problem w tym, że nie wiem co Wam podać, tzn. nie wiem jakie mam podzespoły. Jest może jakiś program, który pokaże mi wszystko to, co mam?

Z góry dzięki.

Opublikowano

Sprawdź jeszcze zasilacz, ale i tak stawiam że do wymiany.

Jak sprawdzić jaki ma się zasilacz? To proste.

Odkręcasz obudowę i w lewym lub prawym górnym rogu jest taka skrzynka i gdzieś na niej powinien być napisany producent i ilość W, napisz tutaj te informacje.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Wydaje mi się, że to jest to - Akyga 550W LPK12-30.

Dodam, że komputer będzie głównie do gier.

Opublikowano

Pierwsze do wymiany to zasilacz trzeba wymienić na jakiegoś dobrego chiefteca lub XFX albo OCZ.

Jaki jest twój budżet?

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

No to tak na zasilacz ten:

http://www.ceneo.pl/11379165

Jest to bardzo dobry zasilacz, wile osób na tym forum może go polecić ;)

Resztę czyli karta, procesor i płyta główna musi poradzić ci ktoś inny gdyż na Intelu się nie znam xD

A jeżeli chcesz wymienić kartę to i trzeba wymienić procek bo będzie ograniczał, a jak procek to i pytę głowną bo na tą podstawkę nie wejdzie nic dobrego, a więc poczekaj aż wypowie się ktoś bardziej obeznany na tym.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Naprawdę nikt nie umie mi doradzić? :(

Swoją drogą, ile mógłbym dostać za ten komputer?

Sprzedając na części i cały.

Opublikowano

Komputer sprzedaj go i kup nowy, ponieważ nic w nim nowego nie zamontujesz.

Spokojnie tysiaka za niego dostaniesz. :P

No to tak na zasilacz ten:

http://www.ceneo.pl/11379165

Jest to bardzo dobry zasilacz, wile osób na tym forum może go polecić ;)

Za komputer 1000 zł dostaniesz spokojnie. :P

Resztę czyli karta, procesor i płyta główna musi poradzić ci ktoś inny gdyż na Intelu się nie znam xD

A jeżeli chcesz wymienić kartę to i trzeba wymienić procek bo będzie ograniczał, a jak procek to i pytę głowną bo na tą podstawkę nie wejdzie nic dobrego, a więc poczekaj aż wypowie się ktoś bardziej obeznany na tym.

Zobaczyłeś w jakimś innym temacie zasilacz i od razu musisz nim SPAMOWAĆ w każdej nowej "dyskusji"?!

CPU: Intel Core i5 3350p /// MOBO: Gigabyte GA-Z68AP-D3 /// GPU: MSI Geforce GTX 660 Ti OC 2GB /// PSU: XFX Core 550W 120mm 80+ SLI PSU /// HDD: Seagate 500GB /// RAM: Crucial 8GB 1333MHz

a71211487f3a47a8.png

Opublikowano

Tak właśnie myślałem, żeby sprzedać ten komputer, dołożyć z tysiaka i mieć lepszy.

A nie bardziej opłaca się sprzedać go na części?

Opublikowano

Komputer sprzedaj go i kup nowy, ponieważ nic w nim nowego nie zamontujesz.

Spokojnie tysiaka za niego dostaniesz. :P

Zobaczyłeś w jakimś innym temacie zasilacz i od razu musisz nim SPAMOWAĆ w każdej nowej "dyskusji"?!

Nie nie zobaczyłem w jakimś temacie, tylko polecam go bo jest dobry!

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Nie nie zobaczyłem w jakimś temacie, tylko polecam go bo jest dobry!

NIE JEST DOBRY, TYLKO ŚREDNI.

JAK BY BYŁ DOBRY TO BY MIAŁ CERTYFIKAT 80+ GOLD I BYŁ MODULARNY. ;)

@topic

Nie sprzedawaj na części, bo mniej kasy dostaniesz. :P

CPU: Intel Core i5 3350p /// MOBO: Gigabyte GA-Z68AP-D3 /// GPU: MSI Geforce GTX 660 Ti OC 2GB /// PSU: XFX Core 550W 120mm 80+ SLI PSU /// HDD: Seagate 500GB /// RAM: Crucial 8GB 1333MHz

a71211487f3a47a8.png

Opublikowano

Za sprzedawanie na części mniej kasy? To mnie zdziwiło :D

Zawsze myślałem, że jak sprzedam na części to więcej kasy dostane xD

btw. Mógłby ktoś złożyć mi jakiś komputerek do gier(tych raczej nowszych), cena około 1600zł?(może być więcej, ale nie za dużo).

Z góry dzięki.

Opublikowano

NIE JEST DOBRY, TYLKO ŚREDNI.

JAK BY BYŁ DOBRY TO BY MIAŁ CERTYFIKAT 80+ GOLD I BYŁ MODULARNY. ;)

@topic

Nie sprzedawaj na części, bo mniej kasy dostaniesz. :P

Nie prawda więcej dostanie i szybciej sprzeda. Bo czasami potrzeba jednej części, a nie całego kompa. Zwłaszcza, że teraz większość woli składać.

PC: AMD Ryzen R5 5600X 4.6GHz 1.125V  /\ SPC Fortis 3 /\ MSI B450 Tomahawk /\ 32GB Kingston Fury Renegade RGB 3600MHz CL16 /\ XFX RX 6800 SWFT319 16GB  /\ Lexar NM620 2TB + Kingston NV1 512GB + MX500 500GB /\ MSI MPG A850G /\ Genesis Irid 505 Black V2 /\  Acer XV272UPbmiiprzx "27" WQHD + IIyama x2483hsu-b1 "24" FHD /\ Win10 Pro
Mobilne: One+ 11 5G 16/256, Konsola: PS4 PRO CUH-7016B 1TB, PS3 Super Slim CECH4004A 320GB, PSP 2003 32GB SD, Steam Deck 2TB, Xbox One S TV: TCL C728 55" UHD VA 120hz
Muzyczny sprzęt: Asus Xonar DGX + HyperX Cloud Core + Creative Pebble X Plus, Diora WS354+Imago Acoustic ima 383 70W+Logitech Bluetooth, Soundcore Motion+, Soundcore Q30 ANC

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...