Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Jak grać jako support

askolek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Może i głupie pytanie, ale o tym stylu gry usłyszałem dopiero po tym jak ktoś z tego forum skomentował styl gry typa 62. A skoro iż ponoć to najlepszy styl do tego czołgu, a ja mam ten czołg, to chciałbym zgłębić tajniki tej starożytnej sztuki :)

Opublikowano

Z reguły typ 62 jest używany w bitwach jako scout. Jeśli jednak chcesz używać go jako wsparcie, musisz stawiać głównie na mobilność. Gdy bitwa toczy się po 2 stronach mapy, Ty musisz poruszać się środkiem, wspierając to 1, to 2, flankę. Typ jest szybki i zwrotny więc staraj się wykorzystywać sytuację i objeżdżaj czołgi wroga. Gdy oni się pogubią, i zaczną celować w Ciebie, czołgi Twojej drużyny będą mogły spokojnie je rozwalić. Jeśli będziesz uważał, że ta strona sobie poradzi, przenosisz się na drugą stronę, gdzie starasz się wykonać to samo, by wróg się pogubił.

Mniej więciej o to chodzi w grze supportem. Mam nadzieję, że w miarę jasno to wytłumaczyłem. Pozdrawiam.

qsHVsoT.png

Opublikowano

Czyli mam odwracać uwagę wroga i tak celować by ułatwić robotę innym (np. w gąsienice, żeby ary mogły to neutralizować)?

Opublikowano

Tak zdejmuj gaski najlepiej caly czas jak jestes z druzyna, potem jedziesz nastepnym pomagac albo jak nikogo na respie wroga nie ma to na arte jedz.

636451494245979649038.gif

Opublikowano

Nie polecam walczyć nim z czym kolwiek bo już rozwaliłem wielu "kozaków" w tych czołgach jechali zygzakiem i taranować próbowali ... co ja mam powiedzieć rozwalali sobie wszystko i padali od ammoracka.

Klan W-I-R Rekrutuje !

Wymagamy co najmniej jednej IX ale dobrze by było jakby ktoś miał dyszke :) Mamy własny TS3 i świetną atmosferę . Więcej info na priv .

Opublikowano

Co ty chcesz, type 62 jest zajebisty. tym czołgiem skasowałem m.in. KW-3, KW-1-s, Hummel, KW-1, IS, Tiger (ogółem to zniszczyłem 8 czołgów z czego 2 w jednej bitwie). A uszkodziłem to samo (oprócz hummela) + typ 62, typ 59, IS-3, IS-7. Rozegrane bitwy: 27, zwycięstwa: 12, przegrane: 15. Procent przeżycia: 15%.

Ogółem nie jest tak źle, a nawet i jest dobrze, zważywszy na to, że dopiero co się uczę grać tym czołgiem i staram się grać jako support. co do wrzucania, to mnie wrzuca 6-10 tierów, ale bardziej 7-8, więc strasznie nie jest :). Do penetracji działa tego czołgu się przyzwyczaiłem i mniej więcej wiem jak i gdzie celować :)

Opublikowano

Jak ja nic nie zadam DMG tylko bd sobie jeździł to 6-10k bd. ale jak już zadałem typ 52 około 300 hp to już zarobiłem 25k :D. Ja tak po bitwie wychodzę 16-24k (- naprawa). Nie wiem czy to mało jak na premium tank, ale jak dla mnie to całkiem nieźle zwłaszcza, że nie jestem zbyt doświadczonym w tym tanku. Na prezentacji tego czołgu koleś zarobił chyba 67k - 1.5k naprawy :) a zniszczy 2 czołgi i uszkodził 2

Opublikowano

Wsparcie, support, interpretuje się to na wiele sposobów, najprostszy - Wsparcie, interpretacja moja, własna, jeździj tam, gdzie Cię potrzebują, tam gdzie flanka upada. Popatrz sobie na oficjalnej stronie za co można dostać medal za wsparcie, on Ci wytłumaczy interpretacje WG> ;p

Opublikowano
Wsparcie ? aby go uzyskać w starciu należy wspomagać w ostrzale sojuszników. Musisz uszkodzić najwięcej czołgów (minimum 6) ze wszystkich graczy, ale zarazem muszą one zostać zniszczone przez członków Twojej drużyny.

Strzel z HE, aby uszkodzono gąskę przeciwnikowi i czekaj aż twoi go rozwalą.

Opublikowano

ogólnie 22-25k to dużo jak na premium tanka (warto zauważy, że prawie nic nie musze robić, tu coś skubnę, tam coś skubnę :))??

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...