Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q]Jak działa radio?

Skipper_

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeżeli jakiś członek drużyny wyświetli wroga i ty jesteś od niego (członka drużyny) np 300m a on ma radio o zasięgu 280m to nie zobaczysz tego przeciwnika co on wykrył. I na odwrót.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Radia też za bardzo nie ogarniam. Ale to co Flap powiedział to ja już wiedziałem :). Dodatkowo jak sojusznik jest poza zasięgiem twojego radia to go nie zobaczysz na mini mapie i nie bd znał jego pozycji.

Opublikowano

Jeżeli jakiś członek drużyny wyświetli wroga i ty jesteś od niego (członka drużyny) np 300m a on ma radio o zasięgu 280m to nie zobaczysz tego przeciwnika co on wykrył. I na odwrót.

A jak zwiadowca leci na koniec mapy wykrywac to ja widze wrogow mimo ze jestem na swoim respie.

636451494245979649038.gif

Opublikowano

A to sie nie kumuluje ?Na przykaład mamy gw tiger na respie is 8 w polowie mapy i t 50-2 na koncu.To sygnal leci z t 50-2 do is 8 a potem do tigera ?

Opublikowano

Kurde napisałem jak to działa, ten co wykrywa np jakiś lekki może być amx 12t to jeżeli on ma dobre radio np zasięg 700m to te czołgi co wykryje ty też widzisz nie ważne czy masz radio 100m czy 1000m, ale jeżeli ty wykrywasz i masz słabe radio to nikt tego nie zobaczy co wykryjesz.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Własnie mi o to chodzilo, jak jestem sam na respie wroga ze slabym radiem to moi sojusznicy mysla ze tam nikogo nie ma bo nie widza.

636451494245979649038.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...