Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Twisted Fate

KubeN5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Czy może mi ktoś opowiedzieć coś o tej postaci ? Jaka ta postać jest, podać +/- jaka jest na 1vs1, 5vs5 .

Czy dobrze radzi sobie na solo topie i jaki build preferujecie ?

Opublikowano

+ nie jest manożerny dzięki niebieskiej karcie

+ Q nie ma zmniejszonego dmg za każdą jednostkę (jak np. ulti eza)

+ stun lub slow na jednym skillu

+ ulti dobre do niezapowiedzianych ganków

- duże cd i mały zasięg ulta

- trudny dla początkujących

Opublikowano

A czy dobra będzie ta postać na Solo Topa ? Jak mi kumpel mówił to jak ogarniasz tę postać to Twisted Fate'a na Topie tylko Jax może pokonać nikt więcej nie da rady. ?

Opublikowano

TF na topie mija się z celem.

Ta postać nie byłaby wcale pickowana gdyby nie jej super ganki po 6lvl.

Gdy idziemy na topa możemy gankować jedynie mida, ale ganki na bota są o wiele bardziej efektywne z 2 powodów:

-Na midzie w większości przypadkach wystarczy flash żeby gank się nie udał, na bocie ulti up=90%kill

-My lub ad carry zdobędzie killa, gdy damy ad carry 2-3 kille to jest dużo większa szansa na wygranie gry.

I powtórzę już dawno znany fakt, nie ma czegoś takiego jak twistedfate AD...

Równie dobrze można iść brandem, xerathem czy annie.

Opublikowano

twisted fate w przeciwieństwie do branda czy xeratha ma pasyw który wzmacnia jego autotataki, więc jest lepszy od większości ap robionych pod ad.

Opublikowano

Solo top ad range ?

Bitch ?

x_x

Nie wiem poważnie wgl. jak to możliwe ale jak tak to stun co 3 atak go jakoś tam ratuje.

Polecam go robić AD większość i małe AP, taki hybrid.

Ult taki pro escape jak umiesz użyć, regen many, lepszy dmg czy stun z e/w, aoe atak z q taki syf często nie trafia.

A o build poprosoś w specjalnym subforum :

http://www.mpcforum.pl/forum/475-wybieranie-championow/

1346022155-U721189.png

Opublikowano

Hm, opowiem nieco o tej postaci, bo sam mam około 25 w. 10 loss. na ranked game'ach więc troche o nim wiem. Jest to solidny pick, i bez problemu mozesz go brać na mida, nie obawiając się country(na lvl'u 6+ bedziesz tylko pushował mid'a i leciał na TOP/BOT więc champion który Cie counterował nie ma feeda ;] // Jeżeli grasz na nordicu, to przed ulti musisz 5 sekund pingować, aby się skapneli że gankujesz (i tak po 2 sekundach po ulti sie skapną że jesteś, no ale cóż) Powodzenia :]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...