Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Prosba o wytlumaczenie ! switch default: case break

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

switch case - jak to uzywac

default: - to w miare wiem kiedy nic nie jest spelnione to wtedy jon sie uruchamia

break - to tez w miare zeby konczylo dana wykonana operacje

tylko tych dwoch tak nie moge zlaczyc switch tylko do zmiennch calkowitych ale o co chodzi z tym ze tekst wystepujacy po case musi sie cos tam z switch

nie kumam tego

Opublikowano

jeżeli deklarujesz zmienne w Case powinnieneś użyc klamr

case:

{

}

Jak użyć switcha do porównywania stringów ? To nie takie proste.

Możesz zrobić tak:

int whatstring(char* a) {
if(!strcmp(a, "Krycho") return 0;
if(!strcmp(a, "bardzo") return 1;
if(!strcmp(a, "pomogles") return 2;
if(!strcmp(a, "skonczony") return 3;
if(!strcmp(a, "idioto") return 4;

return -1;
}

int main() {
switch(whatstring("idioto"))
{
case 0:
case 2:
....

}

Zamykam temat, bo autor nie trzyma poziomu.

....

Polityka forum zakazuję nam zamykać tematy, tylko dlatego, że są na niskim poziomie.

I lold.
Opublikowano

dzieki spacjalniedlaci

krycho jak kiedys bedziesz szedl kolo jakies kliniki dla bardzo chorych to wstąp do niej i weż kilkadziesiat wizyt dla chorych umyslowo mówie ci przyda ci sie

zaloze sie ze duzo na temat kompa i programow to nie wiesz a udajesz jakis ty mądry

gdyby nie ty(specjalnie z malej) technologia szlaby do przodu dwa razy szybciej

Opublikowano
dzieki spacjalniedlaci krycho jak kiedys bedziesz szedl kolo jakies kliniki dla bardzo chorych to wstąp do niej i weż kilkadziesiat wizyt dla chorych umyslowo mówie ci przyda ci sie zaloze sie ze duzo na temat kompa i programow to nie wiesz a udajesz jakis ty mądry gdyby nie ty(specjalnie z malej) technologia szlaby do przodu dwa razy szybciej

słów mi brak

Opublikowano

@Razork pojecie kolego mam duzo wieksze niz sobie wyobrazasz. Mam na koncie pisanie sterownikow w asmie, kawalek systemu op., cala obsluge dysku i wiele wiecej.

@Do modow

Oficjalnie mam wyje**** na to forum. Popierajcie sobie dalej skrajne lenistwo i niech sobie zakladaja po 100 takich samych tematow, ktore tylko zasmiecaja i odstraszaja normalnych, a na ktore odpowiedz mozna znalezc w 1 linku google tam gdzie dalem. Wytlumaczone dokladnie case,break,default, typy jakie przyjmuje switch. 100% odpowiedz a nawet jeszcze wiecej na pytanie.

Specjalniedlaci wielki znawca sie znalazl i mysli ze wszystkie rozumy pozjadal, ciekawe ile naprawde potrafi, nawet widac nie potrafil w temacie z reprezentacja liczb typu float w komputerze sobie poradzic i zamienic tego na hex co zajelo pare linijek. Popierajcie sobie ich dalej, tym co pomoglem powodzenia, bo oni na to zasluzyli pokazujac ze cokolwiek sami probowali zrobic, a nie czekac az ktos za nich "wygoogluje" odpowiedz.

Widac ze administracja ma tutaj po 15 lat i na jakim poziomie jest skoro daje warny za pomoc jaka sie nalezy takim leniom.

Ps. Kolego od tematu na prawdziwym forum dla programistow jak np. 4programmers za taki temat bys zostal zjechany i dostal kilkadziesiat minusow, bo programista ktory cos potrafi, tepi takie lenistwo jak twoje, gdzie odpowiedz znalazlbys szybciej niz napisales temat tutaj.

Zegnam. Mozecie dac mi bana go*** mnie to obchodzi.

Weteran
Opublikowano

Zamykam temat, bo autor nie trzyma poziomu. Może 3 dni odpoczynku mu wystarczą na zrestartowanie mózgu.

@Up

Przestań się już żalić jakie to mpc ma niski poziom, bo naprawdę aż żal to słuchać. Biorąc pod uwagę obecną sytuacje działu i tak nie jest źle.

Polityka forum zakazuję nam zamykać tematy, tylko dlatego, że są na niskim poziomie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...