Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Uwaga/Ważne]Wirus przy wchodzeniu na serwery CS

Rasta aka Joint

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeżeli podczas wchodzenia na serwer CS Ci się zminimalizuje i pojawi się informacja o pobraniu pewnego pliku (cstrike.exe) za nic tego nie pobieraj! Jest to nowy wirus typu Ransomware który wymusza okup w nietypowy sposób, a mianowicie wyskakuje Ci niby list z logiem Policji informujący, że masz nielegalną muzykę na komputerze. Nie daj się zwieść, nie płać! To oszustwo! Jeżeli to pobierzesz oddaj komputer jak najszybciej do specjalisty, który najprawdopodobniej nie będzie miał problemu z usunięciem wirusa! Przekaż to dalej, żeby nikt się na to nie dał nabrać!

Jeśli nie wierzysz to wbij na jakiś serwer CS-Zaborze!

(Nie zawsze to będzie!)

Pomogłem? Daj Lubię to.

Opublikowano

Bardzo dobra informacja, dobrze, że ktoś napisał o tym.

Teraz uczulam przed tym, kiedyś pobrałem to (z 2 lata temu) i musiałem formatować C, bo nie dało się nic robić na komputerze.

Podpinam na jakiś czas, żeby ludzie wiedzieli i widzieli.

jjwxlXl.jpg

Sygna by

Nathalie <3

Opublikowano

Ciekawe jak oni to ładują . // To ktoś im wrzuca na ftp czy sami autorzy sieci próbują okradać ? ; ) Dzięki za info .

polaczeniej.png

Pomogłem ? Daj lajka . ; )

Wiadomości bez koloru są pisane z telefonu. :)

Wiadomości z kolorem z komputera.

Opublikowano

Kur... pobrałem to wczoraj bo mnie już denerwowało tym ciągłym wyskakiwaniem. Może obędzie się bez formata. Na razie nic nie robię z tym, zobacze czy komp będzie świrował.

jesse_pinkman_v2_by_seb3tears-d5s8er0.pn

Gold Member | Blue Member | exModerator Counter-Strike

Opublikowano

@up ściągaj noda i skanuj , byle szybko .

polaczeniej.png

Pomogłem ? Daj lajka . ; )

Wiadomości bez koloru są pisane z telefonu. :)

Wiadomości z kolorem z komputera.

Opublikowano

Było w telewizji, już chwilę temu, tych oszustów chyba można podać na policję, ale nie jestem pewien, ale tak autor ma rację.

a_ap_rocky_signature_by_durty530-d5r6scd.jpg

Po za forum nie pomagam! Pomogłem? Daj

LIKE!

Opublikowano

Było w telewizji, już chwilę temu, tych oszustów chyba można podać na policję, ale nie jestem pewien, ale tak autor ma rację.

Oni się podają za policję czyli podszywają wymuszając kasę, a to jest chyba nie legalne :D

201581433273810245187.jpeg

Opublikowano

Pojawia się na steam, więc co do tego pliku to ruski wirus free-leaks plik cstrike.exe jak kolega napisał jest to wirus za ktorego możecie sobie zaplacić nawet do 300 zl jak się dojebią ostro lepiej przeskanujcie system, a ja się to pojawia napiszcie do H@ servera, bo to do ftp przysylają, jak wgra nowy plik modt.txt czy tam motd.txt czysty to już go nie ma miałem to samo na steam też uruchomiłem i jak przeskanowałem system Malwarebytes Anti-Malware to mi znalazło 3 trojany jak napisałem to H@, bo ryłem pol dnia na necie to usunał i jest ok, ale naszczęscie teraz mam format niedługo

Opublikowano

Zeby tego gowna sie pozbyc to musi H@ servera usunac zazwyczaj ciężko to wyjebać a potem tylko przeskanować czytaj co pisałem

Opublikowano

Nie rozumiesz mnie... Jak chcesz się tego gówna z kompa pozbyć to najlepiej użyć Combo Fixa. Ja nie pisałem, o tym jak pozbyć się tego z FTP- bo wystarczy wywalić motd.txt.

a_ap_rocky_signature_by_durty530-d5r6scd.jpg

Po za forum nie pomagam! Pomogłem? Daj

LIKE!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...