Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PROBLEM] PCBSD 9.0 i MySQL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Zainstalowałem sobie PCBSD 9.0 i mam pewien problem. Otóż próbuję zainstalować na nim MySQL5.5.

cd /usr/ports/databases/mysql55-server && make install

Podczas instalacji powtarza mi się ostrzeżenie

1346061692-U94665.jpg

proces instalacji kończy się

Stop in /usr/ports/databases/mysql55-server.
*** Error Code 1

czy ktoś wie, co się dzieje i jak to "zafixić"?

57199140501148694665.png

Opublikowano

make clean -C /usr/ports/databases/mysql55-server i ponownie sprobuj zainstalowac

nie przyniosło oczekiwanego efektu, ale znalazłem blog jakiegoś typa, na którym był tutorial instalacji MySQL na PCBSD. Anyway, kolejne pytanie. Otóż postawiłem sobie serwer metka (VirtualPC). Robię wszystko jak na zwykłym FreeBSD. Na BSD wszystko się pięknie odpala. na PCBSD mam internet (sprawdzałem Konquerorem i łączyło na mpc i facebooka). PCBSD "odbija" jednak połączenia przychodzące, co skutkuje niełączeniem do serwera (błąd podczas łączenia z serwerem + cant connect to mysql server on 192.168.1.108). Serwer sam w sobie działa, bo dostaję logi + standardowe komunikaty. Czy ktoś ma podobny problem? Jak to załatwić? z góry dzięki za odpowiedź i pozdrawiam

57199140501148694665.png

Opublikowano

/etc/rc.d/pf stop

tam jest pf zrobiony a co do mysql i reszty to jest tak samo jak na freebsd. pcbsd to jest to samo co freebsd tylko z pulpitem i paroma dodatkami

Opublikowano
the north face jackets are very popular among many men, women and kids. Especially winter clothings of north face apex bionic. As we all know that feather can be devided into two kinds:down and feathers. Down mainly refers to lint with soft nap of the the north face uk slice of goose belly while feather will have some stalks which can not function to kep warm. Only good down can promise customers good function. the north face canada catchs the feature of goose down, that is the tissue of the fiber is very fine ,soft and long thus the the north face hoodie down can assure people the warmness function. Especially the advantages of fiber assure the fact that the leavening degrees and warmth retention property are all better. In addition, the beautiful appearance of nuptse north face and cheap price together with high quality make north face products the favorite choice of people. Besides, people can always buy north face denali mens in ladies north face jackets.All of north face jackets for kids are built in attractive design, top quality and reasonable price. The quality is rather excellent so that if you wear with proper care they could be uesed for years. The excellemt north face summit raw material makes the products breathable. The clothings leave people a cool and great north face triclimate impression which is prefered by many people.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...