Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mam kilka pytan :P

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Na wstępie chciałbym powiedzieć, że nigdy wcześniej niczego nie programowałem/pisałem ale z racji tego, że "Każdy może zostać programistą" ja też chciałbym spróbować.

Od jakiego programu miałbym zacząć nauke ? (Linki do downloadu)

Jakieś tutoriale ?

Co moge napisać ?

Od czego powinienem zacząć ?

Jakieś rady ?

Pozdrawiam i licze na odpowiedzi :P

Opublikowano

Najlepiej zacznij od AutoIT nie jest zbyt trudnym językiem, masz tutaj tutorial:

http://www.mpcforum.pl/topic/161158-tut-full-autoit-v3-tutorial/

W tym języku głównie robi się boty.

<>

Opublikowano

Ja również chciałbym nauczyć się C++.

Ile czasu mniej więcej by mi to zajęło ( na przykładzie przeciętnego człowieka)?

1368908122-U621182.png

Moderator Tworzenia stron WWW , ex.Moderator Dark Orbit,ex. Moderator Diablo, Helper Pogaduszek, Metin2, Dobre programy, Fan Art, MPC Media Team Recenzent.

Weteran
Opublikowano

Co!? autoit służy jedynie do robienia botów, keylogerów. jeśli chcesz nauczyć się naprawdę programować (wszelkie programy, gry, profesjonalne boty) to ucz się C++.

lol

A jak się nauczy autoit, to nie będzie mógł potem uczyć się c++? Naprawdę, przeraża mnie takie podejście. Po co się ograniczać do jednego języka? Czym więcej, tym lepiej.

Byleby nie python, bo jest szans, że zostaniesz wciągnięty przez sektę grasującą na mpc. Według ich wierzeń, nie da się zrobić nic bez znajomości ów języka (niektórzy domyślają się o kogo mi chodzi).

Co do c++

http://www.mpcforum.pl/topic/508973-tut-faq-jak-zaczac-przygode-z-programowaniem-c/

Opublikowano

Jeśli nie jesteś Einsteinem to C++ odradzam ci z miejsca jako pierwszy język programowania do nauki.

Delphi/Pascal, AutoIT, Visual Basic są językami w których łatwiej zrozumieć poszczególne elementy kodu, a które potem w c++ będą praktycznie takie same.

Twoja stara robi catch the clowny w Game Makerze.

Opublikowano

Haha up dobry :) to teraz powiem tak. Mam 15 lat i uczę sie na 2 ledwo zdaje z klasy do klasy, jakoś od nie dawna uczę sie c++ i do tej pory nie mam zadnych trudności mimo ze to juz prawie miesiąc :) c++ nie jest trudny i mozesz smialo od niego zaczynać. A po co marnować czas na jakies autoity to nie wiem :)

1346184056-U684255.jpg

Opublikowano

@UP

W Javie się naucz programować, zrobisz cheata do minecrafta xD

: . . . . . . . . .,'´`. ,'``;
. . . . . . . . . .,`. . .`—–'..
. . . . . . . . . .,. . . . . .~ .`- .
. . . . . . . . . ,'. . . . . . . .o. .o__
. . . . . . . . _l. . . . . . . . . . . . /
. . . . . . . _. '`~-.. . . . . . . . . .,'
. . . . . . .,. .,.-~-.' -., . . . ..'–~`
. . . . . . /. ./. . . . .}. .` -..,/
. . . . . /. ,'___. . : /. . . . . .
. . . . /'`-.l. . . `'-. .'........ . .
. . . ;. . . . . . . . . . . . .)-.....l
. . .l. . . . .' — ........-'. . . ,'
. . .',. . ,...... . . . . . . . . . .,'
. . . .' ,/. . . . `,. . . . . . . ,'_____
. . . . . . . . . . .. . . .,.- '_______|_')
. . . . . ',. . . . . ',-~'`. (.))
. . . . . .l. . . . . ;. . . /__
. . . . . /. . . . . /__. . . . .)
. . . . . '-.. . . . . . .)
. . . . . . .' - .. .....-`

Opublikowano

Sam program Ci nie załatwi całej sprawy. Musisz się sprecyzować od jakiego języka chciałbyś zacząć, my jedynie możemy CI polecić język od którego możesz zacząć.

Osobiście polecam Ci C++. Język nie jest łatwy do nauki, ale kiedy już go opanujesz to uczenie się nowych bibliotek nie sprawia kłopotu. Jeżeli chodzi o środowisko programowania to najlepiej Code::Blocks ( na stronie producenta pobierz tą wersje która waży więcej, ponieważ zawiera w sobie kompilator ).

Jeżeli chodzi o kurs to masz do wyboru dwie drogi. Albo wybierasz książkę, albo kurs w internecie. Do nie dawna sam myślałem, że kursy C++ w internecie są lepsze od książek. Pomimo tego iż opanowałem kurs ze strony:

www.cpp0x.pl

to i tak od nowa czytam książkę pt. "Symfonia C++". Jeżeli chcesz kupić książkę to polecam Ci tą, ale jeśli nie chcesz kupywać książki z dowolnej przyczyny to zacznij od kursu na stronie którą podałem wcześniej.

Co do Twojej wypowiedzi, że poszukujesz "łatwego programu". Pisać możesz chociażby w notatniku bylebyś miał kompilator. Tu nie liczy się program, a Twoja wiedza na temat wybranego języka programowania.

Jeżeli chcesz się nauczyć języku o którym wspomniałem to zapamiętaj sobie słowa : W pewnym momencie nauki języka C++ przyjdzie taka chwila, że nie będziesz tego rozumiał - nie odstraszaj się, zwróć się z kłopotem do ludzi którzy są w stanie Ci pomóc.

Tak wiem, trochę się rozpisałem na temat C++ i za chwile będą hejty, że C++ jest do dupy. Każdy kto tak pisze po prostu nie potrafi zrozumieć tego języka. Lecz nie mówię również ja, że np. AutoIT jest złym językiem - AutoIT jest prostszy do zrozumienia, lecz może być Ci ciężej napisać wiele programów.

@UP

W Javie się naucz programować, zrobisz cheata do minecrafta xD

Uważasz, że cheata do Minecrafta zrobisz tylko w języku w którym został napisany ?

Kocham mame

Weteran
Opublikowano

Haha up dobry :) to teraz powiem tak. Mam 15 lat i uczę sie na 2 ledwo zdaje z klasy do klasy, jakoś od nie dawna uczę sie c++ i do tej pory nie mam zadnych trudności mimo ze to juz prawie miesiąc :) c++ nie jest trudny i mozesz smialo od niego zaczynać. A po co marnować czas na jakies autoity to nie wiem :)

Po co się przechwalasz? Prawdopodobnie poza kalkulatorem nic więcej nie napisałeś.

Uważasz, że cheata do Minecrafta zrobisz tylko w języku w którym został napisany ?

Chodziło mu chyba o modyfikacje.

W Minecraft`cie nie robi się jako takich cheatów, bo to nie ma sensu, skoro można bezpośrednio modyfikować client.

Opublikowano

Phentermine may be associated with some unintended side effects. Some of the more common side effects include but are not limited to increased blood pressure, increased heart rate, palpitations, insomnia, and restlessness. http://www.ucakappasigma.com/ - phentermine diet pills A doctor will determine if the benefits of the medication outweigh the risks for each patient since each patient and their situation is 100% unique. A doctor will determine if the benefits of the medication outweigh the risks for each patient since each patient and their situation is 100% unique.

Opublikowano

A prescription medication Phentermine is prescribed as an appetite suppressant and is only available by prescription for those who are morbidly obese and have not been successful using other weight loss methods. A prescription medication Phentermine is prescribed as an appetite suppressant and is only available by prescription for those who are morbidly obese and have not been successful using other weight loss methods. http://www.ucakappasigma.com/ - buy phentermine 37.5 A doctor will determine if the benefits of the medication outweigh the risks for each patient since each patient and their situation is 100% unique. Some of the more common side effects include but are not limited to increased blood pressure, increased heart rate, palpitations, insomnia, and restlessness.

Patients should discuss any side effects that concern them with their doctor as they occur to determine if Phentermine continues to be the best medicinal therapy. Phentermine is effective as it works to release chemicals in the brain that are known to control appetite, which will help to speed up the rate of weight loss in obese patients who are at risk of obesity related complications if they don?t shed the weight quickly. cheap phentermine Patients should discuss any side effects that concern them with their doctor as they occur to determine if Phentermine continues to be the best medicinal therapy. Phentermine is often prescribed when a patient has tried to lose weight through other means and has failed or when they have not been as successful as the patient and doctor would have liked.

A prescription medication Phentermine is prescribed as an appetite suppressant and is only available by prescription for those who are morbidly obese and have not been successful using other weight loss methods. It is usually prescribed for short term use to help achieve drastic changes in weight in a short period of time. order phentermine 37.5 no prescription Additional side effects may include stomach pains, fatigue, skin rash, and change in libido, nervousness, irritability, dry mouth, dizziness, clumsiness, and headache. A doctor will determine if the benefits of the medication outweigh the risks for each patient since each patient and their situation is 100% unique.

A doctor will determine if the benefits of the medication outweigh the risks for each patient since each patient and their situation is 100% unique. Additional side effects may include stomach pains, fatigue, skin rash, and change in libido, nervousness, irritability, dry mouth, dizziness, clumsiness, and headache. http://www.ucakappasigma.com/ - phentermine online pharmacy Some of the more common side effects include but are not limited to increased blood pressure, increased heart rate, palpitations, insomnia, and restlessness. Phentermine may be associated with some unintended side effects.

Additional side effects may include stomach pains, fatigue, skin rash, and change in libido, nervousness, irritability, dry mouth, dizziness, clumsiness, and headache. A doctor will determine if the benefits of the medication outweigh the risks for each patient since each patient and their situation is 100% unique. phentermine price Phentermine may be associated with some unintended side effects. It is usually prescribed for short term use to help achieve drastic changes in weight in a short period of time.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...