Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Chce zacząć gre w wowa

dannyy1029

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka!

Od jakiegoś czasu kusi mnie ,żeby zacząć gre w WOWa.

I mam kilka pytań.

Ile by mnie kosztowało kupienie gry + wszystkie dodatki (m/w) i gdzie moge to bezpiecznie zakupić?

Ile kosztuje abonament do WoWa?

Czy opłaca się wgle zaczynać gre?

Dużo gra graczy??

Jaki server polecacie(nie wiem czy dzielą sie na PvP i Non-PvP - prosiłbym o małe wyjaśnienie)

I tak sobie pomyślałem jeszcze ,że nim wejde na globala to spróbuje na jakimś privie więc kolejna porcja pytań ;p

Polecicie mi jakiegoś priva??(tak żeby było chociarz 500+ graczy)

Dużo boterów na privach??

mca.png

Pomogłem??? Daj + ;>>>

Opublikowano

http://www.mpcforum.pl/topic/491334-mega-tutorial-wow-jak-zaczac-download-podstawy/

Tutaj masz potrzebne linki.

Gra kosztuje jakieś 100zł (zależy od sklepu oczywiście). 25 września będziesz musiał kupić kolejny dodatek do gry za ok 120zł.

Abonament kosztuje 70zł na 2 miesiące lub 15zł miesięcznie (poprzez system RAF).

www.keye.pl

Coś teraz nie chce działać.

Jak najbardziej. To najlepszy moment na grę - przed premierą dodatku. Po wbiciu maksymalnego poziomu łatwiej będzie Ci się dostać do lepszej gildii (każdy będzie miał słabe przedmioty)

Łącznie jakieś 9 milionów

Najwięcej polaków gra na realmie Burning Legion.

Molten, sunwell.

Jeszcze nie widziałem bota na privie.

Opublikowano

Zawsze wychodzi taniej jeżeli kupisz SoR'a na allegro za 60zł. Dostajesz wszystkie dodatki (Do cata), wybraną postać na 80 poziomie, twoje dane na koncie, 37dni gry. I potem możesz sobie kupować rafy po 20zł.

simply.4557.gif

Opublikowano

Jak 9 mln osób na oficjalnych serwerach przed premierą dodatku => część osób nie kupuje subskrypcji i czeka na dodatek to ile jest dużo wg ciebie?

Co do serwera to nie idź na burning legion, bo tam gdzie dużo polaków = dużo hejtingu, ot taka zasada. Na privach ludzie raczej nie botują, bo po co, nawet sie nie opłaca botów robić na privy.

userbarwb.png

Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie dostrzec różnicy.

Nie bój się wystąpić przed szereg, potem może być już za późno.

Opublikowano

Co do typów rozgrywki (bo na inne pytania już została udzielona odpowiedź) to są PVP, PVE, RP, RPPVP.

Z serwerów prywatnych to najbardziej solidnym jest Molten.

1355848650-U247153.png

Opublikowano

Potanowiłem ,że nim wejde na globala pobawie sie troche z kolegami na jakims privie wiec mam kolejne pytanie(sotka-potem dam + wszystki ktoży pomogli)

Zastanawiałem się nad grą na Sunwell lub na Molten ale nie za bardzo wiem który wybrac... Jakie typy rozgryfki oferuja te servery i ktory bardziej polecacie??

I 2 pytanie - czytałem sporo na necie nt klas/ras i doszłem do wniosku ,że chce grać paladynem/krwawy elf dacie mi link do jakiegos najbrdziej polecanego buildu + jakis poradnik jak sie gra palkiem(po polsku)??? Szukałem w google ale nic ciekawego nie znalazłem.

Myslałem jeszcze nad warriorem(bo moi koledzy preferuja magów) wiec czy molibyscie mi jakos pomoc w tym wyborze??? warrior/paladyn?(Horda!!! ;p)

mca.png

Pomogłem??? Daj + ;>>>

Opublikowano

Sunwell - wotlk 3.3.5a, polski serwer, ok 3000 online, b.dobry serwer. Trwa sezon 7, nie ma ICC, RS

Molten - wotlk 3.3.5a i cata 4.0.6a, 4500+ online (kolejki), b.dobry serwer. Wszystkie raidy (wotlk) są dostępne, nie ma WG.

Na moltenie można kupić każdy item za prawdziwe pieniądze (nie są tanie!), ale nie ma duzo osób z takimi przedmiotami (można je zdobyć nie płacąc),

http://www.mpcforum.pl/topic/287520-buildy-prosby-o-buildy-tylko-tutaj/

http://www.mpcforum.pl/topic/380901-jaka-postac-na-poczatek/

Zagraj każdą klasą i zobacz, która Ci się najbardziej podoba.

Opublikowano

Molten moim zdaniem lepszy od Sunwell'a

A klase z tych dwóch bierz Palasa. Ale ogólnie to na początek polecam huntera, szybko się expi i jest taki najbardziej newbie like.

1355848650-U247153.png

Opublikowano

Mandor nie za bardzo o to mi chodzilo ale thx

chodzilo mi o to czy to sa servery pvp/pve/rp rppvp

mca.png

Pomogłem??? Daj + ;>>>

Opublikowano

Na serwerach prywatnych nie patrzy się za bardzo na to (szczególnie Polskich), wiekszosc to PVP. (Sunwell też) Co nie wyklucza braku możliwości raidowania (nawet często więcej się raiduje).

Polski serwer RP jest na razie jeden, mianowicie Redemptor Hominis, lecz jest najstarszym Polskim serwerem do wowa.(ma już 7 lat)

1355848650-U247153.png

Opublikowano

Zdecydowałem się na grze na Moltenie Cata tylko nie wiem na którym expie x3 , x10 czy x20(ale x20 niezbyt mi podchodzi)

Jaki na expie x3 expiac m/w 3h dziennie wbije lvl przez miesiac???

A jaki na x10???

A i najważniejsze pytanie...

Szukałem innych ratow tych serwerów takich jak drop rate / money drop rate / honor rate itp ale nigdzie ich nie znalazlem.

One sa takie same jak exp rate czy inne? Jak inne to jakie?

@Edit A i jak robić tego palasa ,żeby dało sie nim solo grać ale tez ,żeby w teamie mnie chciali na jakiegos bossa itp?

Ja myślałem o off tanku ale co wy o tym sądzicie?

mca.png

Pomogłem??? Daj + ;>>>

Opublikowano

Hmm wiesz co ? to zależy od stylu gry. Jedni są w stanie w ciągu tygodnia na x10 mieć 85lvl a drudzy na x3 zrobią to samo. Jeżeli chodzi o wczesny WoWowski Leveling to zapraszam na mój kanał YT co nieco można się tam dowiedzieć :)

Co do Drop itd. Rate na tych serwerach to zazwyczaj "x10" oznacza wszystko a jeżeli jest inaczej to jest to wtedy uwzględnione :)

Palas ? Możesz levelowac w Retri a potem bawić się w tanka :)

Pomogłem? Nie ma za co :D

359y6wh.pnghttp://www.youtube.com/user/MrPowolnik

Opublikowano

@up niezbyt mi pomogłeś z tym levelingiem

ja chce wiedziec ile w ciagu tego tygpdnia grajac 2h dziennie wbije na x10 a ile na x3 bo nie wiem na ktory isc...

mca.png

Pomogłem??? Daj + ;>>>

Opublikowano

Nikt nie jest w stanie powiedzieć Ci, w ile godzin/dni wbijesz maksymalny poziom. jednym może to zająć tydzień, innym miesiąc/dwa (robienie profesji, chodzenie na BG i inne) Wiadomo przecież, że im wyższe raty za exp, tym szybciej wbijesz max lvl.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...