Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wirusy Pomocy!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mój komputer od dwóch dni miał bardzo wysokie procesy, wczoraj działał mi jeszcze bf3 dzisiaj wchodzę na google chrome i mam po 86/100 cpu wykorzystane , dodam ze mam b.dobry komputer (intel core i5 2500k , 8ram , hd 6870)

Dzisiaj skanuje komputer ( cały czas się skanuje)

i patrzę ze mam pełno wirusu Sality ,Heur,Worm/autorun

Czy te wirusy mogą być tego przyczyną? i jak się tego pozbyć..

oto dowód

ssd3a6.jpg

Opublikowano

Nie, no co Ty. Te wirusy to ot tak są i nie mogą spowolnić komputera. -.- Jak już widzę tą ilość procesów to aż przecieram oczy. Idź lepiej formata zrób i po sprawie, zanim będzie za późno (lub kopia zapasowa / przywrócenie systemu).

Mój komputer z 5 grami naraz, przeglądarkami, GG, skype, TS3, etc ma tyle procesów i działa tak: http://scr.hu/117/a5qvr Przy starcie jest ich o 2/3 mniej. :)

Opublikowano

A moglibyście mi powiedzieć jak zrobić "Formata" i zainstalować system win7 home premium , bo szczerze nigdy tego nie robiłem.

@2up przeczytaj sobie te info:

ednym z zauważalnych objawów infekcji Win32/Sality może być malejąca ilość wolnego miejsca na dysku twardym i spowolnienie pracy komputera. Wszystko z powodu przyrostu wagi zainfekowanych tym zagrożeniem plików. Niestety leczenie nie zawsze jest proste i przy rozległych infekcjach formatowanie zainfekowanego dysku może okazać się jedynym ratunkiem.

Wśród miejsc, w których Win32/Sality ukrywa się najczęściej specjaliści z laboratoriów antywirusowych firmy ESET wymieniają nośniki wymienne, załączniki poczty elektronicznej, witryny internetowe o wątpliwej reputacji oraz pliki udostępniane za pośrednictwem P2P. Ci sami specjaliści pytani o skuteczny sposób ochrony przed Win32/Sality przypominają podstawowe zasady bezpieczeństwa:

- unikaj otwierania plików dodawanych do wiadomości pochodzących od nieznanych adresatów, wystrzegaj się podejrzanych stron internetowych i nielegalnych kopii programów,

- korzystaj w Windows z profilu użytkownika bez uprawnień administratora,

- dbaj o aktualizację systemu operacyjnego, programu antywirusowego oraz zapory osobistej.

Na szczycie kwietniowego raportu przygotowanego przez laboratoria antywirusowe firm ( ten wirus dodaje różne paskuctwa do rejestru)

# cytat jednego z uzytkownikow

Heh ... Mógłbyś ten temat zrobić Dzień wcześniej ... Ja robilem format kompa ... Wirus tak sie rozlazl że Nawet do mp3 mi wlazł .. Teraz 0 danych itpd smile.gif Temat świetny .. Oczywiście 5* Się należy biggrin.gif

Z tego co widzę w samym gimpie mam tego pełno a cpu ciągle jest na 100 wiecie jak się tego robaka pozbyć?

# nie chce tracić moich cennych danych , ale chyba do plików php,html i grafiki nie wchodzi?

Opublikowano

jak masz płytę z windowsem to bardzo łatwo. wkładasz ja, ustawiasz w biosie żeby bootowało z płyty (pewnie już masz to ustawione), restartujesz komputer i włączasz instalator windowsa który Cię dalej poprowadzi ;)

fs_overall.png

Opublikowano

z tego co widze, to właśnie skanowanie zżera połowę mocy komputera...

Nie mogłeś kliknąc by ci pokazało od najbardzije do najmniej żrącego procesor?

oraz ram?

wywal te avg.. chyba że zapłaciłeś za nie... to wtopione pieniądze... (gratisów nigdy nie ma, i tak za nie placisz :P )

Oddajcie minusy! :(

Opublikowano

@2up ale co włożyć płytke do kompa , uruchomić komputer jeszcze raz a dalej ? ( dalej uruchamia mi sie system( nie wkładałem jeszcze płytki win)

w dodatku mam wirusa konia rojaniskiego

Podobno , do rejestru mi wpisuje różne swinstwa.

Czy jedyne rozwiązanie to format all parycji ? podobno bardzo trudno to usunąc.. bo to jest w rejestrze wszędzie.

i czy po formacie bd mi działał internet? mam ruter ip zew. , i jakie sterowniki bd musiał zainstalować plyta.główna,grafika co jeszcze??

Opublikowano

Ustaw skan plików "młodsze niż" i tutaj dni od ,których złapałeś wira, dodaj tak 4-5 dodatkowych dni dla pewności. Wciśnij przycisk skanuj i jeśli dalej jest brak odpowiedzi, to uruchom jako admin... a jak dalej jest to popatrz się na tą belkę na dole - tam gdzie masz "scanning" etc. i patrz czy wykonuje jakieś prace - jeśli tak to poczekaj cierpliwie na log, a jeśli nie to zrób to co w/w.

Opublikowano

Z olt nic nie zrobisz, chociaż usuniesz viusy i tak kompa będzie Ci lamić.. Polecem format :) (Wkładasz płytke do cd-rom`u, restartujesz komputer, podczas restartu klikasz F2 ?, chyba dawno tego nie robiłem, pózniej akceptujesz regulamin czy cuś, wybierasz partycje i tam instalujesz, powininno być pózniej takie okienko w którym wybierasz czy chcesz usunąć windowsa... Najpierw sformatuj inne dyski później dysk systemowy.. Bo napewno tez inne procesy za zainfekowane. Nawet procesy steam`a, czy exployera.

Opublikowano

Jestem świeżo po formacie :) , niesttety jak chcę instalować sterownik płyty głównej jak wkłądam płytke włącza się ten program i wyłącza komputer potem mam wcisnąć Y/Z czy jakoś tak , i ciągle to samo.( WIECIE CO PORADZIĆ?)

Dacie mi sterowniki?

Intel core i5 2500k

ASRock P67 PRO3 B3

hd 6870 chyba od gigabyte.

Proszę o pomoc !

Opublikowano

Czytaj na stronce: Automated driver installation The program installs all required drivers to any computer in just about 5 minutes. Saves Time and money No more wasting time on looking for drivers; all required drivers will be installed with only a few clicks. Any driver for any computer All drivers on a single DVD!

Simplifies downloading new drivers from the Internet. Drivers update capability Updates previously installed drivers to their latest versions. Windows XP / Vista / 7 (x86-x64) Supports all modern operating systems!

Both 64-bit and 32-bit versions! Easy to use Simple and foolproof interface. Customization ability Our program is open source software. Distributed for FREE Under the GNU GPL license.

@Aktualizuje sterowniki :)

Opublikowano

Nie rozumiem sensu twojej wypowiedzi, on już zrobił formata. Teraz instaluje sterowniki ..

Sorry nie wiedziałem xD jestem kompletną ciemną masą :D nie obraźcie się ja już się nie wypowiadam bo lepiej ,żebym się teraz nie wypowiedział niż napisał kolejną głupotę.

Bez obrazy, kocham was wszystkich jak braci :)

24yb8uw.jpg
Opublikowano

Od tego żeby zamykać jest moderator. A ty udzielasz wypowiedzi nie na temat i nie do rzeczy. Lepiej nic nie pisz , poszukaj innych tematów do nabijania postów. Bo reputacji już nie masz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...