Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Riven vs Talon

OjciecStary

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1.png

Postacie: Riven vs Talon

Zależy mi na: -Dość dobrym survi (nie padanie na combo od byle kogo)

-W miarę mocny w każdej fazie gry najbardziej zależy mi na early<late<mid (od najmniej ważnego :) )

-Kiedy dostaje się w dupe to jednak można zrobić coś przeciwnikowi

Dodatkowe informacje: Proszę o podanie + i - postaci. Czy w meczach rankingowych, któraś postać ma przyszłość?

Jeśli stawiacie na Riven to jungle czy linia?

Opublikowano

No to raczej Riven jak nie chcesz żebys padał szybko, Riven jest najlepsza w late.

Dodatkowo Riven ma Escape system a Talon nie. Może isc do jungli i ma wyjebane ganki + cc

Talon papierowy , beznadziejny wg mnie

OndteAw.png
Opublikowano

Talon nic ciekawego nie zrobi w sytuacji podbramkowej.

Riven właśnie potrafi zadać jeszcze niezłe dmg, kiedy jest bliska śmierci.

Jej combo pozwala na dobry escape oraz ściaganie, ma stuna, tarczę + ulti to obszarowy dmg.

Opublikowano

Rivenka bardziej na solo topa, bo ogólnie postać jest lepsza od talona na solo topa. Więcej zdziałasz rivenka niż talonem.

Opublikowano

No to raczej Riven jak nie chcesz żebys padał szybko, Riven jest najlepsza w late.

Dodatkowo Riven ma Escape system a Talon nie. Może isc do jungli i ma wyjebane ganki + cc

Talon papierowy , beznadziejny wg mnie

prosze cie nie ma escape systemu ? slow + ulti co 30 sekund .

Talonem nawet nienafeedowanym mozna to nadrobic i potem rzadzic...

riven ma gowno nie dmg a talon jest zabojca

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Riven trzeba umieć grać bo będziecie jak ten koleś nademną ;] moze 1vs1 to zobaczymy czy riven ma 0 dmg ?

Riven to najlepszy bruiser/offtank, jak wiesz co kupować to jest idealnym połączeniem dmg i survi. Chociaż nie padnie od byle jakiego ganku jak talon , ten slow nic mu nie daje jak połowa postaci w grze ma ogluszenie/doskoczenie/też slow a riven ogluszy i zwieje na q w sekunde , na wypadek ostatni cios z q odrzuca o czym wiele ludzi nawet nie wie i tego nie uzywa.

Talon w skrócie lamus, dobry tylko do dobijania noobow latajacych z pol hp bo ma teleportacje slow i krwawienie, a w teamfight jak skończą mu sie skille to tylko na ulti spierdala ;] W ogóle taki mdły jest nie wiadomo czy robic go na szybkosc ataku czy na sam atak Oo jedynie fajnie sie nim farmi miniony :D ale riven jeszcze lepiej

d3eh5b.jpg

Opublikowano

Dziękuje za odpowiedzi. Kupiłem Riven i nie zawiodłem się, miałem też okazje zagrać talonem - sporo większy dmg ,ale jeden wjazd wroga i ..... (ogólnie zgadzam się z up)

Wszystkim co mają takie wątpliwości jak ja polecam Riven (do tego można iść na jungle)

Opublikowano

Bo talon to nie wiem czy wiesz counter pick na mida (burst) ktory ma rozpierdolic ap a nie jakis jebniety solo toper 3khp 200 pancerza

1337

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...