Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy kurde to przekleństwo

Omek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko, tak jak w temacie. Jakieś 20 minut temu w grze dostałem 7 dni blokady konta za wulgaryzmy .

Najlepsze jest to, że ja nawet nie użyłem wulgarnego słownictwa. W temacie bana dostałem od linkowanie do tego cytatu "O co kurde może chodzić ?". Czyli mam rozumieć, że "kurde" jest wulgaryzmem ? o.O

9368_gold.png

Opublikowano

Omg :D W co grasz z ciekawości ? A moze przeklneles w tej grze wczesniej wulgaryzmów i dostales za poprzednie lub ktos iinny uzywal wulgów a miał podobny nick i sie admin pomylil i dal ci niechcaco bana . pozdro

Opublikowano

Może komuś się pomyliło i przeczytał "kur*a"? Jak dla mnie, to "kurde" nie jest przekleństwem, ale niektórzy "zagorzali katolicy" z mojego miasta uważają to za złe słowo...

Ehh... Omek. Demoralizujesz nam społeczeństwo takimi wulgarnymi słowami xD

7m9a.png

Opublikowano

Nie jest... No weź Omek, takie pytania? :D

Dostałem prawdopodobnie za to bana, więc zwątpiłem o.O Musiałem się też upewni, bo zdurniałem i się ładnie naładowałem negatywną energią. Zrobię im ostrą zadymę na support.

9368_gold.png

Opublikowano

"Kurde" to nie jest przekleństwo. W szkole pytałem się 3 polonistek, ponieważ pani od matmy chciała mi wpisać znaczek, że powiedziałem "Kurde, nie wiem". Odparłem, że udowodnie iż to nie jest przekleństwo- Polonistki potwierdziły, w słowniku nie znalazłem :O

Opublikowano

Myślałem, że tylko w metinie są takie beki, ale jednak się pomyliłem....

Zobaczymy co powie "saport" na moje odwołanie .

9368_gold.png

Opublikowano

Kurde to nie przekleństwo ;D kiedyś w słowniku widziałem frajer i lamus xD

Opublikowano

@UP

Co z tego ? zajebiście też mówią i co ?

@Topic:

Kurde to nie jest przekleństwo ale nwm może kogoś obraziło czy coś. Zresztą napisz do supportu oni powinni Ci powiedzieć za co dostałeś warna czy tam bana.

limbo-spider-800x100.jpg

Opublikowano

Kurde to nie przekleństwo ;D kiedyś w słowniku widziałem frajer i lamus xD

W słowniku występują też słowa "kurwa". Ma to być jako wulgarne określenie prostytutki.

Kocham mame

Opublikowano

może przetłumaczyli na google translate i wyszło im "damm" a to może już jest przekleństwo.

Zamykam temat, bo autor nie trzyma poziomu.

....

Polityka forum zakazuję nam zamykać tematy, tylko dlatego, że są na niskim poziomie.

I lold.
Opublikowano

Nie jest to przekleństwo. Do mnie kiedyś nauczycielka polskiego wyskoczyła, bo powiedziałem coś tam do kolegi blabla kurde blabla, czy jakoś tak, i wyskoczyła do mnie:

- Kacper, co ty powiedziałeś?!

- yyy kurde?

- Jak?!

- A co, to jest przekleństwo?

- To jest brzydkie słowo.

Hahah, tylko ludzie nadgorliwi na punkcie poprawności językowej uważają kurde za przekleństwo.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

Jak z pewnością każdy widzi, kurde można rozebrać na dwie części: „kur” i „de”. „Kur” to dopełniacz rzeczownika „kury”, a „de”, zapewne, oznacza część ciała, która zaczyna się na „D” (wiecie, co mam na myśli), czyli dosłownie, słówko „kurde”, oznacza „dupy kur”.

Metaforyczne znaczenie niniejszego zwrotu nie zostało jeszcze odkryte, ale jest przedmiotem badań wietnamskich naukowców, więc z pewnością świat niedługo dowie się co to "kurde" znaczy.

źródło :P

http://nonsensopedia.wikia.com/wiki/Kurde

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...