Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

grafika a programowanie

desher

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema , co lepsze grafika czy programowanie stron www , widze że co raz częsciej jest grafików komputerowych młodych co raz lepszych widze że jest dość duża konkurencja , programistów jest chyba mniej , kto więcej zarabia , na którym stanowisku łatwo znaleść prace?

/zakaz handlu

Gość Menesterowy
Opublikowano

Programista może dużo zarobić, ale to zależy wszystko od projektu.

Grafik ma imho więcej roboty (pomysł, wykonanie), widuję za profesjonalne projekty ceny z kosmosu, więc...

Raczej grafik

Opublikowano

Ale też chyba trudno prace znaleść , jest dużo grafików , więc konkurencja jest dość spora nie sądzisz?

Proszę o zmiane tematu na "[Dyskusja] Grafik i programista"

/zakaz handlu

Gość Menesterowy
Opublikowano

To zależy od sposobu, w jaki wypromujesz swoją stronę.

Jest duża konkurencja, ale wszędzie taka jest.

Chcesz kasę? Zrób coś, czego inni nie mieli odwagi/pomysłu zrobić.

Opublikowano

Lepiej być grafikiem ;p Zrobisz layout, wystawisz byle gdzie i może ktos się zgłosi, nawet za 30zł :)

800 postów, Postmaker

skpUo.png

Opublikowano

Jeśli chcesz zostać grafikiem albo programistą ze względu na kase to pozdrowionka ;)

oczywiście że nie , bede robił za free , a kase będzie mi przywoził święty mikołaj za to że byłem dobrym człowiekiem ;]

Może trochę dla kasy , ale też dla hobby ;)

/zakaz handlu

Opublikowano

oczywiście że nie , bede robił za free , a kase będzie mi przywoził święty mikołaj za to że byłem dobrym człowiekiem ;]

Może trochę dla kasy , ale też dla hobby ;)

No więc programowanie czy grafika jest Twoim hobby , rób to co lubisz... kasa sama przyjdzie.

Lord Zibi

Opublikowano

@UP ,Grafike lubie , programowania się dopiero ucze bo mam zapał do tego :D , Grafikę robie tylko wtedy jak mam tzw "natchnienie " jeśli go nie mam robie okropną grafike , więc nie przystawiam się do niej poważnie ;/

/zakaz handlu

Weteran
Opublikowano

To grafik pracuję dla programisty, nie na odwrót.

To programista tworzy narzędzia, żeby grafik mógł malować.

Gdyby nie programista, to dzieła grafika byłoby można jedynie oglądać jak wakacyjne zdjęcia na facebooku. Jeżeli pójdziemy dalej tym tropem, to "grafik komputerowy" malowałby na płótnie farbami olejnymi, a nie w photoshopie. Przecież komputer nie spadł z nieba.

Ofc. mówię o prawdziwych programistach, a nie o ludziach którzy jarają się wstawaniem znaczników html/css w notatniku. Tacy faktycznie gówno robią.

Opublikowano

Zdecydowanie raczej grafika.Łatwiejsza moim zdaniem (nie z powodu że jestem grafikiem) próbowałem się brać za programowanie to nie szło wgl..zatem brat ogarął odrazu oO (może zagupi ja..).Natomiast grafika..hmm...kilka poradników, ps'a pobierzesz i w kilka dni naprawdę bd robił fajne prace.Z czasem możliwe że najlepsze na forum, ponieważ grafika ostro wciąga więc zachęcam ;))

1346022155-U721189.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...