Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q]Procesor ile max stopni?

F1eldo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pytanie do specow komputerowych, a oto one. Ile max stopni moze miec procesor? i czy od przegrzania spadaja fps'y? oraz ile trzeba miec max stopni zeby mi fps nie spadalo. Procesor intel e6420.

Opublikowano

Zależy jaki procesor. Phenom II nie lubi wyższych niż 62*C, a 2500k po o/c nie lubi powyżej 75*C. Obstawiam, że twój nie lubi wyższych niż 75*C

Opublikowano

Zapewne około 60 stopni celsjusza. Jeśli temperatura jest za wysoka FPS mogą spadać.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

w HW MONITOR jak nie gram mam 45-50 stopni a jak gram mam 65-75, mam podkrecony procesor z 2.13 do 2.55 i czy mniej czy wiecej taka sama temperatura, dopiero mam wieksza kiedy mam podkrecone na 3.2ghz.

Opublikowano

Jeżeli nie przeczyszczałeś z kurzu kompa to radze ci to zrobić mojemu koledze to pomogło i temperatury od razu zeszły o 10c

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

a ja mam wentylator od intela, a moze mi ktos wyslac ten z "pionowym radiatorem" bo ja sie srednio na tym znam, linki mozecie na pw pisac bo nie wiem o jakie chodzi

Opublikowano

Takie coś na przykład. http://www.morele.net/thermalright-hr-02-macho-rev-2-426791/

Albo to http://www.morele.net/zalman-cnps11x-performa-448279 - tyle że ja mam wentylator Enermax UCTB12 do tego, i mojego FX-8120 na 3.6ghz w stanie spoczynku trzyma w temperaturze około 16 stopni celsjusza :)

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...