Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Czy to jest legalne?

f0kus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Czy jeśli użyje do swojego projektu strony www grafiki z Minecraft, dla przykładu niech będzie to miecz:

2fb001797d969912ffaa73ac82ac66b4.png

będzie to w pełni legalne ?

Opublikowano

Dokładnie ikona nie ma znaczenia, ponieważ dzięki Niej nie odnosi zysków. W gruncie rzeczy nie rozpowszechnia też tego obrazka lecz używa (tak jak pisałem nie w celach komercyjnych) tzn. nie ma zamiaru Nim handlować...

Dlatego moim zdaniem Tak jest to legalne.

Opublikowano

owszem, to jest nielegalne jak udostępnianie obrazków do internetu <lol2>, nawet jeśli użyjesz to niby jest nie legalne, ale kto za takie coś by cię ścigał ? .__.

Opublikowano

Co ci szkodzi troszkę przyciemnić lub rozjaśnić? wtedy masz pewność ;)

Czyli co. Powiedzmy, że prowadzisz gazetę, a nie chcesz płacić nikomu za użycie zdjęć, to je lekko modyfikujesz i już legal? Bzdura. Najprostszy sposób to spytanie się autora. No chyba, że gdzieś jest informacja na temat typu licencji na te obrazki.

Opublikowano

Nie chodzi mi o to czy ktoś będzie mnie za to ścigał czy nie. Chcę po prostu być pewny, że jest to legalne. Osobiście nie chciałbym gdyby ktoś wykorzystywał moją pracę do własnych projektów bez uzyskania zgody.

Dla pewności poszperam jeszcze na minecraft.net i ich forum.

Dzięki za wszystkie odpowiedzi.

Opublikowano

Mi sie wydaje ze to jest legalne i mozesz robic bo ja mialem i nic mi nie zrobili

Po co te domysły, jak podrzuciłem link, pod którym dowiesz się czy jest to legalne czy nie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...