Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kontrolerzy biletów

Mat3jros

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Helo, mam do was pytanko, czy kontrolerzy biletów autobusu mają prawo zatrzymać kogoś i wieść do ostatniej stacjii lub wyjść razem z nami na przystanek i tam " przetrzymywać " ?

Opublikowano

Jeżeli będziesz sprawiał im kłopoty to mogą cię przytrzymać na przystanku.

Jak ostatnio jechałem autobusem to kazał babce wyjść bo spinała o to dupę.

Opublikowano

Jeśli ty wysiadasz wcześniej to nie mają prawa Ci kazać jechać żeby tam Cię sprawdzić, mogą sprawdzić tylko przy wychodzeniu z autobusu, albo gdy autobus jedzie i sobie chodzą i sprawdzają, ale nie mogą Ci kazać jechać na dworzec żeby tam Cię sprawdzić.

Trzeba z nimi uważać, bo mogą zadzwonić po kolejnych idiotów- straż miejska, ci to są dopiero poryci...

a_ap_rocky_signature_by_durty530-d5r6scd.jpg

Po za forum nie pomagam! Pomogłem? Daj

LIKE!

Opublikowano

Przetrzymać Cię mogą tylko wtedy, jeśli będziesz się stawiać lub nie dasz do okazania dokumentów potwierdzających tożsamość (przy mandacikach), legitymacji (szkolnej, studenckiej - przy zniżkach) oraz dokumentu upoważniającego do darmowych przejazdów. Trzymają Cię wtedy do przyjazdu policji. AMEN.

Jeśli pomogłem wciśnij

"Like"

To nic nie kosztuje, a daje mi wiele przyjemności

:)

Opublikowano

Nie wiem jak u Was ale teraz kontrola musi mieć na sobie żółtą kamizelkę na wierzchu z napisem kontrola biletów;) wiec jak się takiego widzi już na przystanku to albo szybciutko kasujemy bilecik albo....wysiadamy z MPK jak najszybciej się da ;)

Opublikowano

Jak jesteś sam jeden to złapią cię za fraki i co im zrobisz? Pozatym zależy od miasta z tym ubiorem, a dokładnie od zarządu. Jak mieszkałem jakiś czas w katowicach to samego raz kanara widziałem w odblasku i jak chciał bilet od łysego pana to, ten pan kulturalnie zapytał się "wpierdol?". W stolicy chodzą po 2, są duzi i ubrani na granatowo, ze nie widzac, ze to kanary.

Cześć :)

Opublikowano

jejku...

Jeżeli nie chcesz mi pokazać dowodu/legitymacji lub go nie masz, nie chcesz podać danych to mogę cie przetrzymać do ostatniego przystanku tam przyjedzie psiarnia i cię zgarnią.

1xbQbvo.png

"Znalazłem w sobie radość wynikającą  ze świadomości, że chcę wałczyć" - Witold Pilecki

Opublikowano

@Up

Nie zgadzam się, u mnie w mieście jest taki typek co zawsze jeździ bez biletu autobusem i jak go zgarną (minimum raz w tygodniu) to mówi że nie ma dowodu podaje jakieś dane wymyślone po czym kanary wysiadają, a on dalej jedzie, potem wyrzuca ten kwitek ja by nigdy nic się nie wydarzyło.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

@Up

Nie zgadzam się, u mnie w mieście jest taki typek co zawsze jeździ bez biletu autobusem i jak go zgarną (minimum raz w tygodniu) to mówi że nie ma dowodu podaje jakieś dane wymyślone po czym kanary wysiadają, a on dalej jedzie, potem wyrzuca ten kwitek ja by nigdy nic się nie wydarzyło.

a u mnie w mieście jest taki typek co zawsze jeździ bez biletu i jak go zgarną ( minimum raz w tygodniu ) to on wyciąga kutasa i rucha ich w dupe po czym kanary wysiadają a on jedzie dalej jakby nigdy nic się nie stało

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...