Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q]Dosowanie routera/ap

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zawsze możesz wejść na router sąsiada i pobierać z jego sieci jakieś grube pliki, to na pewno spowolni jego prędkość.

Co więcej - owszem, da rade go dosowac, gdzieś był na forum temat w tym dziale, z tutorialem, gdzie wpisujesz jego IP, port i inne informacje.

Opublikowano

@up dasz link do tematu?

@Up

Więziennictwa, hehehehe :D Chyba tylko od sąsiada.

@Buziolek racja, przydałby się link :)

@RaymanGT., można by wejść gdyby nie fakt, że sieć jest zabezpieczona.

Proszę, znalazłem:

http://www.mpcforum.pl/topic/457379-tut-jak-wykonac-atak-dos/

Zawsze można się włamać na sieć zabezpieczoną, widziałem to na YouTube u KamilaScheichta (chyba dobrze nazwisko napisałem). ^^

Opublikowano

Ano, musisz jakoś wyciągnąć zew. IP routera.

Hakerstwo to nie jest prosta rzecz, i nie ogranicza się do siedzenia przed biurkiem i klepania w komputer.

Trzeba jakoś znaleźć zew. ip sąsiada.

Najlepiej idź do niego, powiedz że net padł, i musisz coś szybko sprawdzić, znajdź jakąś stronkę oferującą znajdywanie zew.IP, i sobie je gdzieś przepisz.

Na wykonanie samego przeciążania masz czas do północy, ponieważ wtedy IP sąsiada (jak i twoje) się zmieni (no, chyba że ma stałe)

I jak już tak chcesz hackować, to kup i poczytaj książkę "Sztuka Infiltracji (czyli jak włamywać się do sieci komputerowych)" Kevina D. Mitnicka i Wiliama L. Simona

Na moją głowę powinno działać, aczkolwiek pewny nie jestem :D

846331404756772371599.jpeg
Opublikowano

Ano, musisz jakoś wyciągnąć zew. IP routera.

Hakerstwo to nie jest prosta rzecz, i nie ogranicza się do siedzenia przed biurkiem i klepania w komputer.

Trzeba jakoś znaleźć zew. ip sąsiada.

Najlepiej idź do niego, powiedz że net padł, i musisz coś szybko sprawdzić, znajdź jakąś stronkę oferującą znajdywanie zew.IP, i sobie je gdzieś przepisz.

Na wykonanie samego przeciążania masz czas do północy, ponieważ wtedy IP sąsiada (jak i twoje) się zmieni (no, chyba że ma stałe)

I jak już tak chcesz hackować, to kup i poczytaj książkę "Sztuka Infiltracji (czyli jak włamywać się do sieci komputerowych)" Kevina D. Mitnicka i Wiliama L. Simona

Na moją głowę powinno działać, aczkolwiek pewny nie jestem :D

Problem w tym, że nie mam dobrych stosunków z tym sąsiadem i na 90% mnie nie wpusci, z resztą nie mam zamiaru w ogóle się do niego wybierać.

Wracając do tematu - chodzi mi bardziej o program który będzie próbował połączyć się z routerem kilka/nascie razy na sekundę, co poskutkuję spowolnieniem łącza.

Żeby życie miało smaczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek :)

Opublikowano

beztytuupj.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Wystarczy ze ma normalny router za 50zl+ i mozesz mu skoczyc swoim atakiem DoS. Kazdy nowy router ma zabezpieczenie przed takimi dziecinnymi atakami i po probie zalania pakietami automatycznie blokuje adres atakujacego.

Naczytaja sie o atakach dos i mysla ze niewiadomo co moga z tym zrobic...

Opublikowano

http://rozpoznanie.opzsgu.pl/ zrób tam link kierujący np. na google, potem wejdź na tnij.org, albo bit.ly by skrócić link podeślij mu, jeśli wejdzie dostaniesz w takiej konsoli jego ip

Tak jak już mówiłem, sąsiad mi nie ufa, więc 100%, że nie otworzy żadnego linka ode mnie.

beztytuupj.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Wystarczy ze ma normalny router za 50zl+ i mozesz mu skoczyc swoim atakiem DoS. Kazdy nowy router ma zabezpieczenie przed takimi dziecinnymi atakami i po probie zalania pakietami automatycznie blokuje adres atakujacego.

Naczytaja sie o atakach dos i mysla ze niewiadomo co moga z tym zrobic...

Zapewniam Cię, że nie ma routera tp-link, z resztą to raczej nie router tylko tani AP.

Żeby życie miało smaczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...