Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Będzie jakiś nerf dla Rengara?

PopapranyV9

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Niedawno postanowiłem kupić kolejnego champa za 6300 (Jungler, Solo) i już byłem w 100% zdecydowany ,że będzie to Rengar.

Jednak ostatnio w jakimś poście przeczytałem ,że mają go znerfić

Czy ktoś wie czy to prawda? Będzie nerf dla Rengara?

Bo jak tak to zamiast niego kupie vlada, wukonga lub nocturna.

Opublikowano

To patch notes z PBE. Więc możliwe że coś z tego wejdzie do normala.

Cytat:Alistar

Headbutt range reduced from 650 to 600.

Base movement speed reduced to 300 from 305.

Corki

Hextech Shrapnel Shells: Tooltip now says "basic attacks deal bonus true damage" instead of "deal 10% additional true damage"

Valkyrie cool down time increased to 26/23/20/17/14 seconds from 20/18/16/14/12 seconds.

Diana

Crescent Strike damage reduced to70/110/150/190/230 (+0.7*AP) from 80/125/170/215/260 (+0.8*AP)

Pale Cascade damage reduced to 20/34/48/62/76 from 20/36/52/68/84.

Base HP/5 reduced to 6 from 9.

Evelynn

Dark Frenzy 's cooldown lowered to 15 seconds at all levels from 20.

Ravage's range increased from 225 to 185

Agony's Embrace cooldown reduced to 120/90/60 Seconds from 120/100/80 Seconds

Ezreal

Mystic Shot's mana cost reduced to 28/31/34/37/40 Mana from 30/35/40/45/50 Mana

Gragas

Body Slam's mana cost increased to 75 from 50

Graves

Quick Draw's bonus attack speed lowered to 30/40/50/60/70% from 40/50/60/70/80%

Karthus

Wall of Pain changed to "Magic Resist reduced by 15 % " from "Armor and Magic Resist reduced by 15/20/25/30/35 " and wall's length increase per rank is now showed in the tooltip.

Nunu

Ice Blast's attack speed and movement speed slow duration reduced to 3 seconds from 4 seconds.

Shen

Shadow Dash's cooldown increased to 16/14/12/10/8 Seconds from 10/9.5/9/8.5/8 Seconds

Twitch

Expunge's damage increased to 40/50/60/70/80 from 20/35/50/65/80 and the mana cost has been decreased to 50/60/70/80/90 mana from 70/75/80/85/90 mana.

Ziggs

Enemies "further away" damage increased to 80% from 70%.

Cytat:Gragas

Explosive Cask: Cooldown is now 100/90/80 Seconds (Up from 90/75/60 Seconds)

Graves

Collateral Damage: Tooltip wording has been changed. Now has says "enemy champion" instead of just enemy.

post_online.pngElained - zjeb. Skoro nie ma nic o Rengarze to chyba idzie się domyśleć, że zostanie taki sam? I kto tu nabija postyu BIJAAAAACZ???

pc_sgt.Hobbit.png
Opublikowano

To patch notes z PBE. Więc możliwe że coś z tego wejdzie do normala.

Cytat:Alistar

Headbutt range reduced from 650 to 600.

Base movement speed reduced to 300 from 305.

Corki

Hextech Shrapnel Shells: Tooltip now says "basic attacks deal bonus true damage" instead of "deal 10% additional true damage"

Valkyrie cool down time increased to 26/23/20/17/14 seconds from 20/18/16/14/12 seconds.

Diana

Crescent Strike damage reduced to70/110/150/190/230 (+0.7*AP) from 80/125/170/215/260 (+0.8*AP)

Pale Cascade damage reduced to 20/34/48/62/76 from 20/36/52/68/84.

Base HP/5 reduced to 6 from 9.

Evelynn

Dark Frenzy 's cooldown lowered to 15 seconds at all levels from 20.

Ravage's range increased from 225 to 185

Agony's Embrace cooldown reduced to 120/90/60 Seconds from 120/100/80 Seconds

Ezreal

Mystic Shot's mana cost reduced to 28/31/34/37/40 Mana from 30/35/40/45/50 Mana

Gragas

Body Slam's mana cost increased to 75 from 50

Graves

Quick Draw's bonus attack speed lowered to 30/40/50/60/70% from 40/50/60/70/80%

Karthus

Wall of Pain changed to "Magic Resist reduced by 15 % " from "Armor and Magic Resist reduced by 15/20/25/30/35 " and wall's length increase per rank is now showed in the tooltip.

Nunu

Ice Blast's attack speed and movement speed slow duration reduced to 3 seconds from 4 seconds.

Shen

Shadow Dash's cooldown increased to 16/14/12/10/8 Seconds from 10/9.5/9/8.5/8 Seconds

Twitch

Expunge's damage increased to 40/50/60/70/80 from 20/35/50/65/80 and the mana cost has been decreased to 50/60/70/80/90 mana from 70/75/80/85/90 mana.

Ziggs

Enemies "further away" damage increased to 80% from 70%.

Cytat:Gragas

Explosive Cask: Cooldown is now 100/90/80 Seconds (Up from 90/75/60 Seconds)

Graves

Collateral Damage: Tooltip wording has been changed. Now has says "enemy champion" instead of just enemy.

Przecież tu nie ma nic o rengarze... nie nabijaj sb postów i czytaj ze zrozumieniem.

ezreal__s_wings_by_zerotypex23-d4q3q8j.png
Opublikowano

Diane już nerfią, Rengara pewnie też znerfią. Bardzo duży dmg i bonus do attack speeda z Q, z W armor i mres, po wbiciu 5 furii heal 15% max hp. Ulti niewidka + drastyczne zwiększenie widoczności, bonus furia i ten skok z pasywki i wisiorek. Ja bym się wstrzymał i poczekał, żeby potem nie żałować. Pozatym to że teraz nie mają zamiaru znerfić, nie znaczy, że w ogóle nie znerfią.

Opublikowano

coś tam na pewno zmienią, ale nie przesadzajmy, nie jest taki OP, Dariusa nie znerfili dość dobrze do tej pory

+ Jeśli Pomogłem : ]   THE TRUE ELO HELL IS IN THE GOLD.

Opublikowano

Przecież tu nie ma nic o rengarze... nie nabijaj sb postów i czytaj ze zrozumieniem.

Przygadał kocioł garnkowi...

@Topic: Z PBE wynika, że w najbliższym czasie nie dostanie nerfa, ale raczej po tym patchu coś dostanie, bo wystarczy nastackować pasyw i wjechać w kogoś z Q. Rezultat? First Blood gwarantowany.

7m9a.png

Opublikowano

A jeśli chodzi o wybranie champa między tymi co napisałem w temacie czyli: Yorick, Vladimir, Wukong, Rengar to jakiego polecacie?

Zależy mi na funie z gry ,żeby po 3 grach się nie znudził i ogólnie dawał se rade ma topie ew. jungla

Opublikowano

Na PBE jak na razie nie dostał nerfa, ale coś myślę, że na to się długo nie będzie czekać.

A co do wyboru postaci masz dział "Wybieranie Champinów" do takiego rodzaju spraw.

Opublikowano

Po co jemu nerf skoro on i tak jest słaby? :) Grałem już z 15 razy z rengarem, większość osób grała nim w jungli ale no niestety staty 0:3, nie specjalnie jest dobra..

@ x2 down

co wy macie do tego dariusa? Jeżeli jest taki OP to idz pograj rankedy/drafta gdzie będziesz sobie go banował, albo poprostu naucz się kontrować, jego ulti wcale nie jest takie silne gdy go nie ma, wystarczy blitzcrank z tarczą i darius ma po ulti..

lownfast

Opublikowano

To coś typu Darius, tyle że Darius jest łatwiejszy do ogarnięcia.

Darius jest OP jak Rengar, ale nie na tyle dobry by dostać nerfa.

Grałem przecież już z 20 meczy Rengarem. Cięzko go ogarnąć.

Trzeba kilka kili zaliczyć na starcie żeby być OP.

Myślę że nie dostanie nerfa, jest op ale nie aż tak by go nerfić.

Kolejny dobry, ciekawy champion - po prostu.

challenger.png

Opublikowano

Wg. mnie Rengar nie zasługuje na nerfa, po co mu nerf?, i tak jak się nie nafeeduje to lami.

Dobrze się nim na solotopie jeździ.

Opublikowano

Po co jemu nerf skoro on i tak jest słaby? :) Grałem już z 15 razy z rengarem, większość osób grała nim w jungli ale no niestety staty 0:3, nie specjalnie jest dobra..

@ x2 down

co wy macie do tego dariusa? Jeżeli jest taki OP to idz pograj rankedy/drafta gdzie będziesz sobie go banował, albo poprostu naucz się kontrować, jego ulti wcale nie jest takie silne gdy go nie ma, wystarczy blitzcrank z tarczą i darius ma po ulti..

Wg. mnie Rengar nie zasługuje na nerfa, po co mu nerf?, i tak jak się nie nafeeduje to lami.

Dobrze się nim na solotopie jeździ.

Słaby, bo po prostu może go nie ogarnąłeś?

Jungla

http://screenshooter.net/8640416/tdpygmr

http://screenshooter.net/8640416/plyjubm

Moja odpowiedź do pytania brzmi, że nie będzie nerfiony, dlaczego?

Dlatego, że Rengar miał wyjść już z patchem w połowie sierpnia, tak się nie stało ponieważ "był zbyt mocny", wyszedł dopiero jakiś czas po patchu z połowy sierpnia. Ja go kupiłem i nie żałuję, ani 1 ip, których na niego wydałem. :)

jjwxlXl.jpg

Sygna by

Nathalie <3

Opublikowano

@ x2 down

Już widze jak nim grałeś....Ta bedzie miał nerfa, CD Q zwiekszone o 0.30 sek. a Ulti bdzie się respiło o 5 sek dłużej.

Nie powinien mieć nerfa, jest zbalansowany, a jakby miał to na pewno takiego jak diana nie będzie miał. Diana że tak powiem OP, samemu można gre wyccerować, Q nieziemski DMG, ale Q rengara też niczemu sobie :D

Opublikowano

Witam.

Niedawno postanowiłem kupić kolejnego champa za 6300 (Jungler, Solo) i już byłem w 100% zdecydowany ,że będzie to Rengar.

Jednak ostatnio w jakimś poście przeczytałem ,że mają go znerfić

Czy ktoś wie czy to prawda? Będzie nerf dla Rengara?

Bo jak tak to zamiast niego kupie vlada, wukonga lub nocturna.

Powiedz mi, którego nowego champa nie nerfili?

Opublikowano

Proszę was przestańcie pisać, że to jest OP i trzeba to znerfić. Jak się nie podoba wam to nie grajcie bo tylko narzekacie. Nie umiecie kontrować i pisze to już z 3 raz, ale wy dalej swoje ;|

tumblr_o1840uKrwV1tv0tovo2_r1_400.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...