Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne]Arachne / Anhur / Hel / Cupid ?

VNM1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

To dośc skomplikowane bo są to przecież 3 rózni bogowie którzy specjalizują się w swojej kategorii.

Zacznijjmy ze Arachne to junglerka która ma prawie 0 skilli do bicia tak naprawde dobra jest to junglowania i wychiodzenia od tyłu by szybko kogoś zabić zarzucić pajęczynke pajaczki itp i po kimś.

Anhur jest to assasyn na odleglosc moim zdaniem bardzo dobry jest bo juz od samego początku wali wielki DMG z daleka ma chyba 4skille do bicia o ile dobrze pamietam 1 skill w tym do uciczki także więc bóg wrecz doskonały lecz na jungle mniej sie nadaje.

Hel wydaje sie niby sllaba jej ulti nie zadaje obrazen nawet tylko po zmianie dodaje przy ataku ze skilli sobie zycia i szybko laduje sie jej mana lecz na filmikach widzialem nie raz hel ze statami 16:2:10 więc nie wiem jakim cudem oni nią grają ale bym był bardzo ciekawy.

I Co wy na to powiecie kto z nich najlepszy ? Kogo warto kupić ? Inni bogowie mnie jakoś nie interesują ewentualnie

Cupid ale 1skill do ataku 2skill ładuje se troszke many lub zycia 3skil po prostu do ucieczki szybko ucieka tym i 4 skill wielkie ulti ktore nie zadaje zbyt poteznego DMG ale stunuje.

Wypowiedzcie się prosze w tym temacie z góry dzięki za odpowiedzi najlepszą wynagrodze ;)

Opublikowano

Arachne brak dmg , Anhur bardzo ciekawa postać- doskok , ucieczka , slow , stun.

Hel bardzo pomocna postać , świetny support, w sumie 6 skilli - trzeba tylko opanować szybką zmianę.Trudna postać...

Cupid teraz z tym patchem dostaje nerfa ;)

394591421101183179764.jpeg
Opublikowano

Arachne : (cichy zabójca)

* robisz pułapkę z 5 jajek i używasz "ult" i następnie drain, by uniemożliwić mu używanie skill'i

Hel : (support)

* "przenośne beat" usuwa debuff'y typu slow, stun etc.

* Jej "ult" w dark dodaje m.atk natomiast w light reg many więc szybko można zregenerować MP

* W Dark i light formie skill nr 1 zadaje dmg (dark AoE) (light jedn cel i leczy się z siłą 50% zadanego dmg)

* Dość silne AoE (skill nr 3) w dark formie natomiast w light najlepsze leczenie w grze oraz dodaje spd mov

* Połączenie skill'i nr 2 i 3 w light formie uczynią Cię apteczą

* Natomiast połączenie skill'i 1 i 3 pomogą w ubiciu przeciwnika

Jak pan up napisał ciężka do ogarnięcia. Postać ta raczej nie nadaje się na mid'a związku z tym, że 50% jej skilli służy do support'u.

Cupid :

Za dużo nie powiem, bo nie znam się raczej, lecz wg mnie postać idealna do assist.

Bosko sprawuje się w duo z ymirem ponieważ : Ult cupid'a dodaje memoriez (czy jakoś tak) w tym czasie ymir może użyć swojego.

Równeż z Odin'em i Hades'em sie dobrze sprawuje.

Leczenie bardzo dobre...

Skill nr 3 dobry do ucieczki i pogoni. W czasie ucieczki dodaje sajusznikom spd więc ....

Sry za chaos, lecz piszę na szybko.

Pozdro Queen

Koniec z grami... czas na nauke kochanego PRAWA

<3

Opublikowano

Jeżeli lubisz ranged AD Carry to Anhur.

Bardzo dobry carry, stun + slow jest bardzo przydatne do ganków.

System escape również ciekawy.

Opublikowano

Anhur jest dobry na midzie jak i na linii z kolegą. Także to ta postać jest warta uwagi. Polecam Ci go, potrafi zadać naprawdę dobre DMG.

QueenOfSadnesss Szkoda gadać, lepiej nie graj w tę grę. Dobrze Ci radzę.

Jeżeli nie chcesz zdecydować się jednak na Anchura, weź Hel, nauczysz się nią grac to będzie dobrze. DMG ma dość dobry z czego jeszcze się leczy.

Grasz w Smite, szukasz party ? Wbij na TS3, na którym znajdziesz wszystko czego oczekujesz od Smite.

Zapraszam! Oto IP: 78.47.23.214

Opublikowano

Weź spadaj. . . Nie lubię Cię ... Ty mnie też ... a, że gramy w jedną gre to juz Twój problem nie podoba się nie wypowiadaj się.

Cupid postać idealna na początek ponieważ posiada heal'a, stun'a. =)

Koniec z grami... czas na nauke kochanego PRAWA

<3

Opublikowano

Anhur to chyba najlepsza postać którą tutaj wymieniłeś.

Hel'em widziałem pro graczy którzy wychodzili ze statami 20/1 ale trzeba to postać potrafić ogarnąć ;)

Ostatnio kupiłem sobie Cupida i gram nim. Powiem, że ciekawa postać, gdy nabijesz auto-attack x10 i użyjesz skilla pod jedynką to daje stuna :) Postać jest raczej supporterem i powinna trzymać się z tankami takimi jak Ymir czy Hades.

1356721310-U739101.png

Opublikowano

Czy aby tankowi tak bardzo potrzebny jest support?

@Bierz Anhura.

Ja czekam na jakieś zniżki i wtedy się zastanowię nad postacią. Tobie też to radzę

394591421101183179764.jpeg
Opublikowano

Weź spadaj. . . Nie lubię Cię ... Ty mnie też ... a, że gramy w jedną gre to juz Twój problem nie podoba się nie wypowiadaj się.

Cupid postać idealna na początek ponieważ posiada heal'a, stun'a. =)

To, że gramy w jedną grę mi się bardzo podoba, tylko szkoda, że zagraliśmy razem. Może bym to wygrał.

Dobra nie kłóćmy się, bo zaraz dostane warna.

Grasz w Smite, szukasz party ? Wbij na TS3, na którym znajdziesz wszystko czego oczekujesz od Smite.

Zapraszam! Oto IP: 78.47.23.214

Opublikowano

Dobrze więc zastanowie się jeszcze mam na uwadze w tej chwili właśnie hel i anhura. bardziej mi odpowiada Anhur gdyz kazdy jego skill po prostu jest silny kazdym z nich zadaje wielki dmg i ma slowa i gdy w niego wejdzie wiecej wali i wogole. Nim ogarniam gre lecz najbarziej bym sie zdenerwowal gdybym grał na lini anhur vs hel i gdyby hel mnie cisnela caly czas bym sobie nie wybayl ze nie kupilem jednak hel. Ale dobrze wiec czekam na nowego patcha kiedy wszystkie klasy tanieją ponoć o 50% i wtedy kupuje chyba hel i anhura i wtedy zobaczy sie kim lepiej i niewiem czy anhura i hel czy moze zeusa zamiast tego ? ;d Dobra koniec mojej wypowiedzi może ktoś jeszcze z was sie tu wypowie za chwile ja ide na smite pograć sobie, narazie ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...