Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Jakiż czołg?

.::Madvied::.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja polecam KT/E75/E100

Wszystkie te czołgi mają bardzo dobre pancerze do kątowania, jedne z najcelniejszych dział w grze, dobra penetracja, dobry DMG, największa ilość HP w porównaniu do innych czołgów tego samego tieru.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

batchat 25

sredni ale jak na 10 tier jedzie 65km/h i np zanim maus sie obroci to on strzeli minumum 10 razy <1 zaladunek to 5pociskow><tak jak w tierach 1-3>

Opublikowano

ECHHH nie ma najlepszego każdy jest inny. IS7 dość szybki z genialnym przednim pancerzem,

IS4 dużo hp dobre działo całkiem całkiem mobilność. Czołg wsparcia.

E100 Genialny dmg z małą penetracją, niestety jak wiesz gdzie strzelać całkiem papierowy.

maus- Specyficzny czołg. Najsłabszy i najmocniejszy. Niepowtarzalny pancerz , dużo Hp. Wymaga dużych umiejętności kontowania i ukrywania się, w zespole odgrywa role ruchomego bunkra.

t110-Fajny całkiem uniwersalny. Nie grałem nim ale wydaje się spoko

Francuzki 10tier HT (zapomniałem nazwy) Papierowy z magazynkiem i całkiem całkiem szybkością. Więcej nie powiem bo mam małą styczność z nimi.

To są HT które są najłatwiejsze do grania. Jeżeli Na pierwszy tier chcesz coś ambitniejszego to napisz to z charakteryzuję ci jeszcze TD i medy. Na SPG się nie znam.

Opublikowano

Isów 7 jest dużo i drzewko IS jest dość trudne do ogarnięcia. Jeżeli twój pierwszy X tier polecam IS4

Opublikowano

Isów 7 jest dużo i drzewko IS jest dość trudne do ogarnięcia. Jeżeli twój pierwszy X tier polecam IS4

Czemu trudne do ogarniecia? Bo nie rozumiem

636451494245979649038.gif

Opublikowano

Chodzi mi o to że są słabiej opancerzone. Ich odpowiedniki w drugim drzewku więcej dingują i są trwalsze. Dłużej pozostajesz w bitwie i nie musisz zbytnio zaprzęgać szarych komórek do myślenia o tym jak i gdzie się ustawić. Oczywiście IS-ami też możesz jeździć w najprostszy sposób tak jak zwykłym HT ale wtedy musisz się liczyć że będziesz prawopodobnie expił trochę wolniej niż twoi ciężsi odpowiednicy.

Opublikowano

@Up to prawda ale nie do końca

Co prawada mają słaby pancerz ale są w stanie odbić wiele :D [Raz na treningowej odbiłem od t110e5 a prawie wogóle nie kątowałem] :P

xxx

Opublikowano

oj mi się zdarzyło że w IS8 pz IV mi wbił..... Ale ogólnie IS8 prawie wogóle nie rykoszetuje. On jest jak med, szybki bez pancerza z dobrym działem. Ja go zawsze do e50 porównywałem. Ewentualnie do tego nowego pattona.

Opublikowano

Jest taka zasada. IS-y mają dziób szczupaka i kontować można na niewielkich kątach. Porządne skątowanie osłabia pancerz tego czołg odsłaniając miękkie boki. Ten czołg taki jest. Za to działo i 50kn/h jest fajne. Sam na testowym po próbuj. IS8 ma pancerz trochę słabszy niż e50 (ten na e50 można skątować is8 ma dzióbek, kątowanie niepotrzebnie wychyla boki.) Aczkolwiek boki nieważne pod jakim kątem są łatwe do przebicia. Pomimo tego ten czołg jest bardzo fajny. Po prostu nie możesz stawać xD

Opublikowano

Na is7 gra się lepiej i łatwiej. Ale ten is8 jest trochę wyrwany z kontekstu. Mi zabrakło 500 tysięcy srebra. Gdybym je miał to wbijał bym IS7 na isie 4 i teraz miał bym isa 4 na X tierze

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...