Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Instalacja Minecraft Forge

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, do kilku modów potrzebne mi jest Minecraft Forge, lecz nie potrafię tego prawidłowo zainstalować. Pobieram z tej strony wersje Universal i Source, ponieważ nie wiem czy wybrać oby dwie czy tylko jedną. I teraz pozostaje instalacja. Mógłby ktoś wyjaśnić mi przebieg jakoś po kolei ?? Daje like :D

3nkC84v.gif

'I'm the one who knoks.'

Opublikowano
Opublikowano

Współpracuję ale z tego co wiem to jak Forge zainstalujesz to nie jest potrzebny ModLoader. Bynajmniej ja tak mam :D

OWSLA-530x200.jpg

Opublikowano

Aaa, ok. Może dlatego mody które teraz próbuje zainstalować które potrzebują Forge nie dzałają... Spróbuje bez ModLoadera, czy będą działały te aktualne i te nowe i dam znać.

3nkC84v.gif

'I'm the one who knoks.'

Opublikowano

Zainstalowałem, włączyłem minecraft czy nie ma crasha i dalej instalowałem mody. Nic nie pisało o Forge, jak to sprawdzić ?

3nkC84v.gif

'I'm the one who knoks.'

Opublikowano

W lewym dolnym rogu powinieneś mieć tam informacje o modach jak masz zainstalowanego dobrze Forge: Tutaj masz ss-a tego.

post-272193-0-83396900-1345798732.png

@Edit: Jaką wersje masz MC ?

OWSLA-530x200.jpg

Opublikowano

Nie miałem nic takiego :/ Może dlatego że instalowałem Forge i zaraz po tym ModLoader. Spróbuje bez modloadera i za minutę dam znać.

3nkC84v.gif

'I'm the one who knoks.'

Opublikowano

Wersja to 1.3.2, teraz pobiera mi dodatkowo jakieś pliki. Pobieram już drugi raz, za pierwszym był jakiś error.

3nkC84v.gif

'I'm the one who knoks.'

Opublikowano

Re-instal MC. I najlepiej po odinstalowaniu usuń wszystkie pliki z .minecraft i zainstaluj od nowa. A w tym czasie daj mi spis modów ;)

OWSLA-530x200.jpg

Opublikowano

-Vanilla++ v1.4 - Nowe bronie i zbroje

-ArmorStand - Stojaki na Zbroje

-AudioMod - Potrzebny do działaia modów

-Floodgate - Urozmaicona brama

-Griefer Creepers - Mocniejsze Creepery

-InvTweaks - Sortowanie ekwipunku

-ModLoader - Potrzebny do działania modów

-MoreStackables - stackuje takie itemy jak siodła, wózki itp.

-Recipe Book - książka z przepisami do craftingu

-Shelf - dodaje półkę na której można ustawić przedmioty

-Show Durability Mod - Widać stan użycia przedmiotu

-Sign Tags - Informacje na tabliczkach

-Spawner GUI - Ustawianie potworów w mobspawnerze

-TooManyItems - Dodaje panel z wszystkimi przedmiotami w Minecraft

-Optifine

-Dynamic Lights

-3D Items

-BigTrees

-MovementStateDisplay

-OptiFine 1.3.2 HD U B2

Wszytkie mody które były zainstalowane i działały. Teraz potrzebowałem modów które wymagają Forge, którego nie mogę zainstalować nawet na czystego

minecrafta.

Edit; Robie teraz reinstall i spróbuje jeszcze raz.

3nkC84v.gif

'I'm the one who knoks.'

Opublikowano

Może najpierw sprawdźmy taki sposób zainstaluj wszystkie mody tak jak wcześniej ale zainstaluj najpierw forge i zrób kopie wcześniej. Jak będzie Ci działał to będziesz miał takie napisy jak pokazywałem( dla upewnienia zainstaluj jakiegoś moda np OptiFine ) Jeżeli nie zadziała to poszukam jakiegoś innego Forge ;)

OWSLA-530x200.jpg

Opublikowano

Ok, zrobię tak.

Po update było tak samo.

Zrobiłem jak mówiłeś. Czysty minecraft, wrzuciłem Forge i Optifine. To samo co wcześniej :(

3nkC84v.gif

'I'm the one who knoks.'

Opublikowano

Trochę mało wiem co do tego błędu bo nigdy takiego nie widziałem, poza tym trochę też ciężko jest mi tłumaczyć bo ja na 1.2.5 gram :D nie wiem czy dużo ludzi jeszcze gra na 1.2.5 ;)

A co masz konkretnie ???

OWSLA-530x200.jpg

Opublikowano

Ja jeszcze mniej :( Próbowałem już wczoraj wrzucić, dzisiaj siedzę przy tym od 8 non stop i nic jeszcze nie wymyśliłem.

3nkC84v.gif

'I'm the one who knoks.'

Opublikowano

Jesteś wielki !!! Znowu coś tam pobierało i Minecraft się uruchomił :D Teraz czas dodać mody i gotowe :D

3nkC84v.gif

'I'm the one who knoks.'

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...