Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[pytanie] jezyk programowania

zyROs

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Ostatnio myślę tak sobie, jakiego języka zacząć się uczyć, bo rzecz jasne nie mogę wszystkich na raz... Myślałem między C++ a java lub też AutoIt.. Jakie są Wasze sugestie? Który język najbardziej przydaje się w prakryce i jego znajomość przynosi zyski?

Opublikowano

jesteś kompletne zero? chcesz coś zdziałać na początek? napisać bota, program, cheata? autoit

masz podstawę wiedzy i ambicje na różne systemy? komórki, komputery? java

masz podstawę wiedzy i ambicje na super szybkie programy? c++

Oddajcie minusy! :(

Opublikowano

Wiem nieco o javie, napisałem nawet kilka modów do minecrafta oraz pluginów.. Oczywiście amatorskich... Mam 13 lat, posiadam sporo wolnego czasu i moim zainteresowaniem jest komputer, dlatego też o to pytam. Nie chodzi o ty który język jest łatwiejszy - ale o to który najbardziej przydaje się w praktyce i za znajomość którego firmy zatrudniają płacąc spore pieniądze :D Czas zacząć myśleć o swojej przyszłości, dlatego pytam masterów :D

Zapytam jeszcze w jakim języku można napisać launcher do serwera minecraft?

Obiło mi się o uszy że autoit lub java..

Którym łatwiej/lepiej i czy wgl którymś z nich?

Opublikowano

wiesz... zaczynając od dobrego jezyka też jest źle...

dzięki autoitowi zdobyłem naprawdę dużo wiedzy, po czym zacząłem się bawić c++... i odkryłem wieeeele rzeczy o których nie wiedziałem nawet w Autoicie... więc nie możesz ślepo brnąć do przodu w jednym języku...

Dzięki temu krótkiemu przeniesieniu się na C dostałem ogrom możliwości w języku, o którym myślałem że wiem to co mi naprawdę potrzebne... a nawet więcej :P

Oddajcie minusy! :(

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...