Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PROBLEM] SF by marcoA

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam problem z SF by marcoA.

Wszystko zrobiłem dobrze wg. tuta, pisze mi, że server włączony, portmap także włączony (porty, ip z końcówka .100 odpalone). Lecz i tak nie moge sie podlączyć z bazą danych, sftp i oczywiscie serverem (pisze, że jest offline), próbowałem kilka portmapów (2-3) lecz naadal to samo... Już sam nie wiem o co chodzi...

Help fast !! Będą + i 5 :)

Opublikowano

KUR** PMOZCIE! ;/

Albo dajcie jakies pliki serverowe 2k10 (DZIALAJACE) z clientem i instrukcja zrobienia oll!!

BEDĄ LIMITY + I 5 !!!!!

Opublikowano

Pokaż nam zawartość pliku syserr z game i auth :)

Napisz do mnie, jeżeli potrzebujesz patcher'a.

Opublikowano

Po raz kolejny pisze, gdzie to sie sprawdza :P :P ?

//edit

I jeżeli to sie znajduje na sftp, albo w bazie, albo gdzies, gdzie trzeba sie laczyc, to niestety nic nie poradze, bo jak napisalem, nie moge sie polaczyc z sftp, baza, serverem (choc portmap, server i root edytowany i wlaczony)...

Opublikowano

Jeżeli stawiasz na serwerze hamachi lub no-hamachi to z localhostu na sftp wbijesz zawsze.

/usr/home/game/auth

Standardowa ścieżka do syserr.

Napisz do mnie, jeżeli potrzebujesz patcher'a.

Opublikowano

To tak odnośnie navicat.

Połączenie: nazwa_swoja

Host/Adres IP: IP z hamachi z końcówką .100 (ostatnie cyferki tuż za ostatnią kropką ip hamachi zamieniasz na 100)

Port: 3306

Nazwa Użytkownika: root

Hasło: marco

Jeżeli chcesz się połączyć przez fillezille/WInSCP to podajesz nazwa użytkownika root a hasło marco

Jeśli to nie pomoże (nie wspominałeś nic o hasłach itp) to kolejne pytanie (nie wiem czy trafne ale ok, może naprowadzi na dobrą drogę) czy masz router?

Opublikowano

wiec tak:

pokaz syserr/syslog .

navicat:

nazwa root haslo marco i ip ze koncowka .100

zobacz czy aby napewno dobrze jest w root twoje ip(moze pomyliles liczbe)

looknij sysinstall, moze cos zle masz

jak nie zadziala zaloz na spokojnie serwer od nowa..

*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡* ٩(͡๏̮͡๏)۶

Opublikowano

Jeżeli można, nie zamykajcie. Jutro będę u kolegi, to zobaczę. Narazie daje każdemu po Lajku.

btw. sul94,

problem z połączeniem sie z baza i sftp mam tylko z tymi plikami. Może coś naprawde źle wpisuje. Wcześniejsze pliki chodź zawsze mialem jakis problem, ale moglem sie podlaczyc do bazy i sftp. Ale jeżeli to Cie zainteresuje, to prawdopodobnie mam router (Choć nie wiem jak to sprawdzić, ale tak mi sie zdaje.

Charon i Xyli,

Jak mam sprawdzic syserr/syslog skoro nie moge sie podlaczyc z sftp ? Podaje dobrze ip i wszystko (robilem to chyba z 5-7 razy) i łączy się, łączy i potem sie zacina i piszę, że nie może sie połączyć.

"zobacz czy aby napewno dobrze jest w root twoje ip(moze pomyliles liczbe)" Charon co miałeś na myśli bo nie zrozumiałem ? ;D

Tak więc, poczekamy do jutra, to Wam napisze czy coś pomogło i wkleje syserr/syslog (jeżeli uda mi sie połączyć z sftp...)Lajki dodam Wam jutro, bo dzisiaj juz wykorzystałem. Jeżeli kogoś sposób mi pomoże (będzie działać srv) to dostanie 2x limit plus :)

Opublikowano

Jeżeli można, nie zamykajcie. Jutro będę u kolegi, to zobaczę. Narazie daje każdemu po Lajku.

btw. sul94,

problem z połączeniem sie z baza i sftp mam tylko z tymi plikami. Może coś naprawde źle wpisuje. Wcześniejsze pliki chodź zawsze mialem jakis problem, ale moglem sie podlaczyc do bazy i sftp. Ale jeżeli to Cie zainteresuje, to prawdopodobnie mam router (Choć nie wiem jak to sprawdzić, ale tak mi sie zdaje.

Charon i Xyli,

Jak mam sprawdzic syserr/syslog skoro nie moge sie podlaczyc z sftp ? Podaje dobrze ip i wszystko (robilem to chyba z 5-7 razy) i łączy się, łączy i potem sie zacina i piszę, że nie może sie połączyć.

"zobacz czy aby napewno dobrze jest w root twoje ip(moze pomyliles liczbe)" Charon co miałeś na myśli bo nie zrozumiałem ? ;D

Tak więc, poczekamy do jutra, to Wam napisze czy coś pomogło i wkleje syserr/syslog (jeżeli uda mi sie połączyć z sftp...)Lajki dodam Wam jutro, bo dzisiaj juz wykorzystałem. Jeżeli kogoś sposób mi pomoże (będzie działać srv) to dostanie 2x limit plus :)

mialen na mysli, bo np. twoje ip to 5.444.444.444(to tak dla przykladu) a moze dales 5.443.444.444 wiesz kazdy moze sie pomylic ^^

*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡* ٩(͡๏̮͡๏)۶

Opublikowano

Tak więc jutro wszystko Wam napisze czy pomogło, dam Wam syserr + syslog i oczywiście LAJKI, bo to chyba najważniejsze :P

//edit

Co mam zrobić jeżeli znowu nie będę mógł połączyć sie do sftp?Wpisywałem wczoraj tak:

Adres IP (czy jak to tam sie nazywało): Moje IP z końcówka .100

Port: 22 (nie zmieniałem)

Login: root

Hasło: marco

I sie nie laczylo... Cos robie źle czy co ? Porty są na 1000% odblokowaneMoże ktoś podesłać mi swój portmap (np. Ty charon) ? ;]

Opublikowano

mialen na mysli, bo np. twoje ip to 5.444.444.444(to tak dla przykladu) a moze dales 5.443.444.444 wiesz kazdy moze sie pomylic ^^

ip do 255 jest każdy głupi to wie:D
Opublikowano

Witam,

robiłem to po kolei i mam mały problem. Zawsze gdy patrrze w sysinstall, to nie ma adresu ipv4 adrres (tego z koncowka .100), moze to jest wina ? Nie wiem czy oon sie sam us\uwa czy co.. Tak samo z netmask. Idzie jakos to zrobic?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...