Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Projekt] Zachodnia wieś

xbandzior

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, potrzebuje ludzi którzy znają się na rzeczy mianowicie zamierzam /y zrobić mapke jak już doczytaliście się w temacie będzie to wieś.

Tutaj będzie baza projektów, pierwszym będzie mapa o nazwie Zachodnia wieś.

Każdy użytkownik może się przydać, ludzie będą potrzebni do tekstur, questów, map editorzy, twórczy ikonek pod klienta itd...

===============Zachodnia wieś=================

Potrzebuje:

- potwora : kogut, kura, świnia, indyk, konie ( ale to z gry), lis ( można zmienić kolor pustynnego lisa na rudy) oraz wilki edytowane

tekstury można wyciągnąć z jakiejś innej gry nie musisz samemu robić

- klimatycznej mapy, górzysty teren nie całość oraz duży równy obszar otoczony górami gdzie będzie się znajdować wioska, wąskie ścieżki

- zadań ale to dopiero w dalszym czasie

- NPC, kreatywnie edytowanego oraz nowego handlarza

- metina podobnego do tego, tylko jednego koloru jajka kurzego

- przedmioty do klienta na początek

? kawałek starej dykty ( coś jak przepustka do v2, będzie służyła jako wejście na mape)

? jaskrawe pióro ( kilka odcieni )

? kurze jajko

? mięso

Opis:

Mapa pod serwer hard / normal, dostęp do mapy można będzie uzyskać po wydropieniu w grze jakby biletu, który będzie ciężki do zdobycia lub z poziomu sklepu IS będzie drogi.

Na mapie będą potwory w małych stadach 3 kury + jeden kogut.

Z kur będzie można dropnąć jajka, będą one miały mało pż ale za to kogut będzie miał więcej i będzie o wiele silniejszy.

Na mapie będzie bardzo dużo zadań polowania oraz qestów zdobądź / zanieś / przynieś / zabij.

Drop z kurzego jajka będzie dobry, z koguta indyków i kury będzie można zdobyć pióra różnych odcieni potrzebnych do wytworzenia nowych zwojów, do questów, do ulepszania, do wymieniania na ciekawe przedmioty.

Ze świni będzie dropić mięso, potrzebne do wykarmienia nowych wierzchowców, oraz mięsny posiłek ( coś jak mikstura która odnawia natychmiast pż)

Na mapie będzie wielki targ.

Wilki i lisy, oczywiście będą szkodzić, na nich będą opierać się questy do zadań, z nich będzie można dropnąć nowe zwoje oraz przedmioty takie jak futro, i inne itemy dzięki którym będzie można wytworzyć nowego wierzchowca na około 24h w grze dającego dobre atrybuty.

Będzie gość podobny do biologa, będzie można mu oddawać materiały po czym dostaniemy bonus.

Wiele wiele innych ciekawych rzeczy, możecie podawać własne propozycje tworzyć fabułe i pomagać w zdobyciu potrzebnych rzeczy.

Mapa będzie ogólno dostępna, może nawet i w dwóch językach jeżeli mój tłumacz zechce to zrobić.

Na mapie będzie również NPC o nazwie Informator, każdy kto pomoże ją utworzyć się znajdzie na liście zasłużonych a mam nadzieje że będzie ona wielka :)

Opublikowano

Powiem tak:

Pomysł niezły, ale ciekawe co ty będziesz robił...

Jeżeli robisz serwer i potrzebujesz pomocy to pisz tutaj.

ewentualnie napisz mi na PW jakiego rodzaju te questy mają być, bo wszystkiego nie umiem ale co nieco z nich ogarniam.

jeżeli jest powiązanie z MySQL to raczej nie pisz do mnie:)

http://www.mpcforum.pl/topic/686213-poszukujesz-gm-testera-chcesz-zostac-gm-poszukujesz-sponsorahostera-grafikapomocy-przy-postawieniu-serwera-pisz-tu/

bijons.jpg

Pomogłem daj Lubię To!

Opublikowano

No więc tak.. Wszystko na pewno da się zrobić, ale nie od razu.. Animacje modele, textury to trochę roboty jest. W dzisiejszych czasach kreatywność oraz własną ideologię się ceni, lecz wykonawstwo bardziej. =/ Wątpię, aby ktokolwiek pomógł/zrobił by Ci to za free. =\ Według mnie pomysł świetny, ale nie do Metina.. Nie wyobrażam Sobię Wojownika z wirkiem który zabija kury i leci mu jajko, więc sorry. :P

Opublikowano

zamierzam /y zrobić mapke jak już doczytaliście się w temacie będzie to wieś.

Z tego co tu wyczytałem to zamierzasz ją dostać a nie zrobić >.>

@AW Pomysł sam w sobie nawet mi się nie podoba, skąd taka percepcja wgl ?

1365336413-U179206.png
LIp6k.png
EPICSYGNA_erasnwx.jpg
LIp6k.png
1365336413-U179206.png

qar_gameplay.png

Opublikowano

Pomysł z pupy, wojownik czy jakakolwiek klasa bijąca kure czy świnie, może jeszcze krowe? Do tego potrzeba by było wiejskich chat które "ktoś" by musiał zrobić, Ty zapewne uważasz że dałeś pomysł, nic nie musisz dalej robić..

JEBNIJ KTOŚ KOMBAJNA!

Opublikowano

Powiem tak:

Pomysł niezły, ale ciekawe co ty będziesz robił...

Jeżeli robisz serwer i potrzebujesz pomocy to pisz tutaj.

ewentualnie napisz mi na PW jakiego rodzaju te questy mają być, bo wszystkiego nie umiem ale co nieco z nich ogarniam.

jeżeli jest powiązanie z MySQL to raczej nie pisz do mnie:)

http://www.mpcforum.pl/topic/686213-poszukujesz-gm-testera-chcesz-zostac-gm-poszukujesz-sponsorahostera-grafikapomocy-przy-postawieniu-serwera-pisz-tu/

będe się opierniczał i czekał

Pomysł z pupy, wojownik czy jakakolwiek klasa bijąca kure czy świnie, może jeszcze krowe? Do tego potrzeba by było wiejskich chat które "ktoś" by musiał zrobić, Ty zapewne uważasz że dałeś pomysł, nic nie musisz dalej robić..

dokładnie, będe się opierdalał i czekam aż ty mi ją zrobisz :D

Capa jeszcze planuje dodać wiesz ?

o ironio

Dedyk moge mieć na testy z Rosji ale nic nie obiecuje ;) Zobaczymy co kumpel wykombinuje.

Jak ktoś ma kure tą z epvp to niech zapoda link :) Ja próbuje wyciągnąć tekstury z Fable III

dokładniej

oraz wyścig kogutów, jak ktoś grał to wie a i jak da rade to dam znać co z tego wyszło

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...