Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Moje zdanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Te słowa bardziej kieruje do moderatorów. Nie sądzę że ktoś przeczyta to do końca. Powiem kilka zdań. Powiem tak: mam już 17 lat... O programowaniu w wielu językach wiem dużo... W tym dziale tematy poza podpiętymi można usunąć... Chyba że moderatorzy chcieli zrobić kącik bezsensownych pytań... Powinniście zrobić oddzielnie każdy język, aby czytający miał przyjemność czytać forum tylko np.: o C++, o Assemblerze lub nawet i Pascalu... A w każdym z tych działów oddzielny na pytania typu dlaczego coś nie działa... Kurwa... Wystarczy że jakiś zajebisty programista zobaczy te fora, to dostanie zawału. Pewnie mój temat zgnoi połowa użytkowników, w celu podlizania się... Tutoriale od zera. Dla kogoś kto nie miał styczności z Pascal'em, C++ to czarna magia. Ktoś kto pisze na tym forum że programowanie jest proste, to się ZAJEBIŚCIE grubo myli. Gdyby było proste to każdy by pisał swoje programy i nie było by tego tematu. Trzeba poświęcić kilka miesięcy... Pfff... Lat aby liznąć TROCHĘ jakiegoś języka. Mógłbym tak sobie pisać przez cały dzień. Ale czasu nie mam. Chciałbym się dowiedzieć czy Ten kto robił te forum wie cokolwiek o programowaniu...

Tak fajnie wam wyszły rozdziały o grach MMO... To musieliście tak zjebać fajne i ciekawe dla początkujących programistów dział.

Weteran
Opublikowano

Dział przechodzi modernizacje. Może po niej będzie to jakoś lepiej wyglądać.

Również zgadzam się co do tego, że każdy język powinien mieć swój oddzielny dział.

Ogółem z założenia dział jest o programowaniu cheatów, a nie o językach programowania. Stąd ten podział.

Ale teraz raczej to nie przejdzie.

Opublikowano

Masz calkowita racje. Pisze tutaj moze od 2-3 dni, bo wole porzadne forum typu 4programmers, ale juz powoli mam dosc. Przez pare dni, praktycznie co chwile ktos zaklada bezsensowne tematy z pytaniami na ktore odpowiedzi znajduje sie w 1-3 wyniku googla. Pytaja milion razy o to samo zamiast uzyc wyszukiwarki czy przejrzec pare tematow w dol. Myslalem wbije, pomoge troche, ale tak sie nie da... Moderatorzy czasami leniuchuja i zamiast usunac ten 150 temat pt, "Jak napisac bota" maja to gdzies i jeszcze odpisuja...

Opublikowano

Także jestem za, co do tego ze programowanie jest specjalnie trudne może nie ale trzeba wiedzieć gdzie szukać odpowiednich informacji a baza danych funkcji/komend zawsze by się przydała co do osobnych działów to dla .NET też by się przydało etc

Opublikowano

Wywalić przedszkole i skupić się na kodzeniu cheatów. Kto będzie chciał się naumieć to raczej poszuka istniejących kursów, po co robić ich 50 tysięcy z czego większość to to samo.

YOU MUST DIE

- Ganon, Koridai

Opublikowano

XAULIN słuchaj: Byłem już na trzech kursach C++. Napisanie cheat'a jest tak trudne jak skoczyć z Mount E. i przeżyć. Bez dobrej znajomości jednego z tych języków: Basic'a, C++, C#, Assemblera... I tak bym mógł wymieniać cały dzień... Nic się nie da napisać. Żeby zrobić porządnego cheat'a, potrzebna jest nawet niewielka ingerencja w kod źródłowy. Ponieważ tak jak Cheat Engine: wyszukuje adresy w ASCII (jeżeli ktoś nie wie co to za język... Google) zmienia wartości dodając nam pieniądze lub PŻ. Trzeba by napisać program który otwiera nam grę... żeby w niej poszperać. Za dużo bym o tym gadał. A do gier MMO lub normalnych gier cheat to włamanie jak by ktoś nie wiedział... Więc mogliby takiego hakera pozwać do sądu za używanie kodu źródłowego lub włam do Database. Ale i tak są tacy co to łamią. Nie ma sensu robić forum o robieniu cheat'ów dla ludzi co nie mają o tym zielonego pojęcia.

Opublikowano

XAULIN słuchaj: Byłem już na trzech kursach C++. Napisanie cheat'a jest tak trudne jak skoczyć z Mount E. i przeżyć. Bez dobrej znajomości jednego z tych języków: Basic'a, C++, C#, Assemblera... I tak bym mógł wymieniać cały dzień... Nic się nie da napisać. Żeby zrobić porządnego cheat'a, potrzebna jest nawet niewielka ingerencja w kod źródłowy. Ponieważ tak jak Cheat Engine: wyszukuje adresy w ASCII (jeżeli ktoś nie wie co to za język... Google) zmienia wartości dodając nam pieniądze lub PŻ. Trzeba by napisać program który otwiera nam grę... żeby w niej poszperać. Za dużo bym o tym gadał. A do gier MMO lub normalnych gier cheat to włamanie jak by ktoś nie wiedział... Więc mogliby takiego hakera pozwać do sądu za używanie kodu źródłowego lub włam do Database. Ale i tak są tacy co to łamią. Nie ma sensu robić forum o robieniu cheat'ów dla ludzi co nie mają o tym zielonego pojęcia.

Faktycznie masz niewielkie pojęcie :E

Co do nauczenia się programowania- dla chcącego nic trudnego (szczególnie dla ścisłowca <3).

ASCII to nie język tylko kodowanie znaków (American Standard Code for Information Interchange)

Program do "otwierania" gier to najczęściej ollydbg albo IDA, są to fajoskie debuggery (IDA sama w sobie nim nie jest!).

Co do włamywania się przy grach mmo, mylisz się i to bardzo. Większość cheatów po prostu wykorzystuje fakt zbyt dużej możliwości manipulacji serwerem ze strony klienckiej czego do włamania się nie można zaliczyć. Jeśli natomiast jest bezpośredni włam do bazy, korzystanie z sql inject (niekoniecznie przez www), ataki DOS to mówimy o łamaniu prawa.

Korzystanie z kodu źródłowego ale to chyba tworzenie całkiem swojej gry, przypisywanie sobie autorstwa nie swojego dzieła, wtedy mówimy o czynie karalnym. Poza tym opłacalne pozwanie jest tylko wtedy, kiedy ktoś używa go w celach komercyjnych. Prywatnych serwerów będzie zawsze cała masa a pół świata do sądu nie podasz chyba, że lubisz przesiadywać całe dnie na rozprawach.

Nie ma sensu robić forum o tworzeniu cheatów dla tych, co się kompletnie nie znają, ale dla tych co mają chęci i potrafią ;)

YOU MUST DIE

- Ganon, Koridai

Opublikowano

Przesadzasz, c++ nauczyłem się tylko przez pisanie cheatów, nie czytałem w życiu żadnego kursu (jedynie małe fragmenty gdy czegoś nie rozumiałem). Wszystko da się znaleźć w google jeśli umie się tylko w choćby małym stopniu angielski. To już nie era gdy programistami zostawali tylko bogaci posiadający komputer 30/40latkowie i wszystko musieli ogarniać sami, świat poszedł na przód, teraz ma do ogromnej ilości gotowców dostęp każdy i trzeba się z tym pogodzić.

Twoja stara robi catch the clowny w Game Makerze.

Opublikowano

Przesadzasz, c++ nauczyłem się tylko przez pisanie cheatów, nie czytałem w życiu żadnego kursu (jedynie małe fragmenty gdy czegoś nie rozumiałem). Wszystko da się znaleźć w google jeśli umie się tylko w choćby małym stopniu angielski. To już nie era gdy programistami zostawali tylko bogaci posiadający komputer 30/40latkowie i wszystko musieli ogarniać sami, świat poszedł na przód, teraz ma do ogromnej ilości gotowców dostęp każdy i trzeba się z tym pogodzić.

Trzeba też się pogodzić z myślą, że programowanie nie jest dla każdego ;)

To tak jak w szkole, jedni wolą matematykę, inni chemię, następni j. Polski, itd.

YOU MUST DIE

- Ganon, Koridai

Opublikowano
Wywalić przedszkole i skupić się na kodzeniu cheatów. Kto będzie chciał się naumieć to raczej poszuka istniejących kursów, po co robić ich 50 tysięcy z czego większość to to samo.

Masz racje powinniśmy usunąć połowę forum(ja też powinienem odejść) a mega uber koxy będą robić dla fsystkih vajove hity aby noobki mogły stać się lepsze w grach, nie zachowuj się jak niedorozwinięty i pomyśl (jeśli umiesz) że aby coś napisać trzeba mieć w czym to napisać albo przynajmniej znać durnego au3 jak chce się mieć problemy z zamknięciem formy i męczyć się z brakiem wątków, mówcie co chcecie ale takie są realia ;)

Opublikowano

Masz racje powinniśmy usunąć połowę forum(ja też powinienem odejść) a mega uber koxy będą robić dla fsystkih vajove hity aby noobki mogły stać się lepsze w grach, nie zachowuj się jak niedorozwinięty i pomyśl (jeśli umiesz) że aby coś napisać trzeba mieć w czym to napisać albo przynajmniej znać durnego au3 jak chce się mieć problemy z zamknięciem formy i męczyć się z brakiem wątków, mówcie co chcecie ale takie są realia ;)

Tu chodzi o niezbędnik cheatera, głównie działy nt programowania. Powiedz mi zatem po co noobki mają się uczyć czegoś, czego się nie nauczą i będą tylko robić niepotrzebny spam bo nie zrozumieli kilku istotnych rzeczy czy też uznali, że kurs im nie pasuje i muszą stworzyć 10 takich samych tematów?

Ktoś chce się nauczyć? Fajnie, ale wystarczy do tego kilka podwieszonych tematów z polecanymi kursami + ewentualne recenzje. Z tylko podstawową wiedzą ciężko jest napisać cheata a na co komu 10 kolejnych spam botów co robią to samo?

YOU MUST DIE

- Ganon, Koridai

Opublikowano

Ten dzial sprowadza sie do tutow pisanych przez script kiddie ktorzy nie wiedza jak polowa ich kodu dziala.

80% projektow tego forum to cheaty do warrocka z kopiuj wklej z podmiana adresow i pierdylion spambotow w Au3/VB.NET.

Nie ma co wiec oczekiwac wiec sensownych postow kiedy script kiddie(90% autorow tematow w tym dziale) szuka kogos kto napisze mu tuta lub da gotowy kod na bota ktorym bedzie sie chwalil na MPC i bedzie latal do MCT po blache.

Userzy na tym forum maja wyjebane na programowanie, oni chca pisac cheaty i boty za ktore zgarniac beda gruba kase.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...