Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• ✅ Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • ✅ Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • ✅ System prywatnych wiadomości
    • ✅ Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • ✅ Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Annie

KaRRamb4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, jestem nowym graczem LOL'a. Nie ogarniam niczego :D, kumpel kiedyś polecił mi postać Annie, grałem nią, ale skonczlem gre i rok chyba nie gralem. Chce wrocic do gry, ale czy Annie, dalej jest dobra postacia? Dobra jest dla poczatkujacego gracza? Jesli tak, to prosze o build :). Planuje także kupić Raven, czy to dobra postac dla poczatkujacych? A moze polecicie mi jakas?

1369767914-U115053.png

Pomogłem? Daj LIKE ;)

Opublikowano

Riven nie jest latwą postacią, polecam na start Ashe, Annie, a z droższych typu riven to wukong jest ciekawy i wydaje mi się że łatwiejszy od riven ^^ jak coś to pisz na pw o buildy itp

Opublikowano

Riven nie jest latwą postacią, polecam na start Ashe, Annie, a z droższych typu riven to wukong jest ciekawy i wydaje mi się że łatwiejszy od riven ^^ jak coś to pisz na pw o buildy itp

ok co do ashe i annie sie zgadzam ale ze wukong latwiejszy do ogarniecia od riven w to watpie

Opublikowano

Tak, Annie jest nadal dobra, ale jeżeli chcesz kimś innym pograć, to Ci powiem że dobrym wyborem jest Ashe ;)

Co do rivenki to nie śpiesz się pozbieraj więcej ip może ktoś fajniejszy będzie w rotacji i jego kupisz ;)

<>

Opublikowano

riven trudna? to jest dmg na tanku :P a wedlug mnie ashe jest trudniejsza od riven na start... powiedz mi ile teraz znajdziesz dobrych ash na rankedzie?

Opublikowano

Anka jest okej.

Riven tak samo,ale bez dobrego buildu słaba.

O buíldy prosimy w dziale Wybieranie Championów.

random.jpg

,,Odi profanum vulgus et arceo"

2lvpyc.jpg

by Cristiano.

1353427424-U307916.png

by MrSpritex1 (ja)

Opublikowano

Tak tylko że lepiej picknać tą riven niż ashe bo ashe to ADC ktore musi być dobrze postawione w TF'ie a riven i tak sie wjebie w srodek także to bez różnicy , co do annie jest dalej bardzo dobrym pickiem.

1337

Opublikowano

Co do Riven to jeśli ci się podoba to bierz ją! Ja ją kupiłem i nie mogę narzekać na początku rozgrywki słabo mi idzie ale w mid i late game jest super!

Oczywiście nie idź na "samouka" tylko poszukaj w google bulidów a na YT jak się nią gra (a najlepiej Video poradnik :) )

Jeśli jesteś jeszcze nie zdecydowany jaką postać kupić to najlepiej żebyś sprawdzał tych championów którzy są darmowi, może jakiś ci się spodoba :) (ja w taki sposób zdobyłem Riven)

2nbcax2.jpg

Opublikowano

riven trudna? to jest dmg na tanku :P a wedlug mnie ashe jest trudniejsza od riven na start... powiedz mi ile teraz znajdziesz dobrych ash na rankedzie?

Całą masę, jeżeli Twoje elo jest wyższe niż 1200 ;)

Riven jest łatwa dla graczy początkujących moim zdaniem (oczywiście jeżeli grasz równy z równym, a nie smurfami :))

• Gold Member •

nvm

Opublikowano

mowa jest o graczach początkujących a nie o 30lv; ) czytaj ze zrozumieniem...

@top

Annie moim zdaniem bardzo dobra; ) co do Rivenki to są łatwiejsze postacie ; )

na poczatek polecam Mastera : )

.

Opublikowano

@UP Katarina też jest kosą jak jest wyfeedowana. Po reworku dla niektórych jest lepsza a dla niektórych gorsza. Wystarczy że będziesz ją robił pod AP (Moc umiejętności) i dalej sam się nauczysz grać :) Zwróć uwagę na takie itemy jak: Miecz-pistolet hextech, oraz Zabójczy kapelusz Rabadona, nie zapomnij zrobić trochę itemów na wytrzymałość, ponieważ Katarina to lekki papier.

Game Over

Opublikowano

Jeszcze mam tutaj Ashe, i myslalem nad Shadid czy jakos tak (Taki tank, z zielona butelka na plecach), tym tankiem mi sie dobrze gralo. Ale male DMG ma ;/

1369767914-U115053.png

Pomogłem? Daj LIKE ;)

Opublikowano

Jeszcze mam tutaj Ashe, i myslalem nad Shadid czy jakos tak (Taki tank, z zielona butelka na plecach), tym tankiem mi sie dobrze gralo. Ale male DMG ma ;/

Chodzi o Singeda.

Jak to nie ma DMG?

Jak zbudujesz na niego Rylai/RoA i Trinity to spokojnie wejdzie porządny dmg.

Nie mówiąc nic o dodatkowym AP z run + masterek.

Opublikowano

Singed jest dobrym championem, aczkolwiek żeby nim dobrze grać trzeba mieć już co nieco umiejętności, także nie polecam Ci go na początek.

• Gold Member •

nvm

Opublikowano

Jak na razie gram Annie, i srednio mi idzie. Raz mam dobre staty, a raz zle. Ale moj build chyba jest nie zbyt dopracowany (Kupuje te itemy z polecanych), pisalo gdzies ze to dobry build, ale zaczynam watpic :>. Asha, 1 gra bardzo slabo mi poszla i nie zbyt mi postac przypadla do gustu, singedem zagralem srednio, przy bardzo ciezkim przeciwniku.

1369767914-U115053.png

Pomogłem? Daj LIKE ;)

Opublikowano

wazna rada dla poczatkujacego gracza : nigdy nie gon singeda :]

co do katariny to tez jest dosc ciekawa na start szczerze polecam :] ja zaczynalem od veigara/tristany :P

Opublikowano

buildow szukaj na solomid.net i mobafire.com bron borze na tym forum :D annie jest silna postacia jednak bardzo latwa do skontrowania. nie bede ci pisal co masz robic zeby ci szlo lepiej bo na tych stronach powinienes znalezc dobry guide z opisanymi taktykami

Opublikowano

buildow szukaj na solomid.net i mobafire.com bron borze na tym forum :D annie jest silna postacia jednak bardzo latwa do skontrowania. nie bede ci pisal co masz robic zeby ci szlo lepiej bo na tych stronach powinienes znalezc dobry guide z opisanymi taktykami

Może mobafire.com nie ale solomid to tak i na forum niektóre są dobre poradniki nie przesadzaj :D

Opublikowano

Taka mała rada :3 Wejdź w swój profil--->Bohaterowie i wybierz "Zalecane" czy tam "Polecane" nie pamiętam za bardzo.Większość z nich jest tania i łatwa do ogarnięcia dla początkującego gracza.

1324905338-U324332.png

Sygnatura by Eucalyptus

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...