Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Annie

KaRRamb4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, jestem nowym graczem LOL'a. Nie ogarniam niczego :D, kumpel kiedyś polecił mi postać Annie, grałem nią, ale skonczlem gre i rok chyba nie gralem. Chce wrocic do gry, ale czy Annie, dalej jest dobra postacia? Dobra jest dla poczatkujacego gracza? Jesli tak, to prosze o build :). Planuje także kupić Raven, czy to dobra postac dla poczatkujacych? A moze polecicie mi jakas?

1369767914-U115053.png

Pomogłem? Daj LIKE ;)

Opublikowano

Riven nie jest latwą postacią, polecam na start Ashe, Annie, a z droższych typu riven to wukong jest ciekawy i wydaje mi się że łatwiejszy od riven ^^ jak coś to pisz na pw o buildy itp

Opublikowano

Riven nie jest latwą postacią, polecam na start Ashe, Annie, a z droższych typu riven to wukong jest ciekawy i wydaje mi się że łatwiejszy od riven ^^ jak coś to pisz na pw o buildy itp

ok co do ashe i annie sie zgadzam ale ze wukong latwiejszy do ogarniecia od riven w to watpie

Opublikowano

Tak, Annie jest nadal dobra, ale jeżeli chcesz kimś innym pograć, to Ci powiem że dobrym wyborem jest Ashe ;)

Co do rivenki to nie śpiesz się pozbieraj więcej ip może ktoś fajniejszy będzie w rotacji i jego kupisz ;)

<>

Opublikowano

riven trudna? to jest dmg na tanku :P a wedlug mnie ashe jest trudniejsza od riven na start... powiedz mi ile teraz znajdziesz dobrych ash na rankedzie?

Opublikowano

Anka jest okej.

Riven tak samo,ale bez dobrego buildu słaba.

O buíldy prosimy w dziale Wybieranie Championów.

random.jpg

,,Odi profanum vulgus et arceo"

2lvpyc.jpg

by Cristiano.

1353427424-U307916.png

by MrSpritex1 (ja)

Opublikowano

Tak tylko że lepiej picknać tą riven niż ashe bo ashe to ADC ktore musi być dobrze postawione w TF'ie a riven i tak sie wjebie w srodek także to bez różnicy , co do annie jest dalej bardzo dobrym pickiem.

1337

Opublikowano

Co do Riven to jeśli ci się podoba to bierz ją! Ja ją kupiłem i nie mogę narzekać na początku rozgrywki słabo mi idzie ale w mid i late game jest super!

Oczywiście nie idź na "samouka" tylko poszukaj w google bulidów a na YT jak się nią gra (a najlepiej Video poradnik :) )

Jeśli jesteś jeszcze nie zdecydowany jaką postać kupić to najlepiej żebyś sprawdzał tych championów którzy są darmowi, może jakiś ci się spodoba :) (ja w taki sposób zdobyłem Riven)

2nbcax2.jpg

Opublikowano

riven trudna? to jest dmg na tanku :P a wedlug mnie ashe jest trudniejsza od riven na start... powiedz mi ile teraz znajdziesz dobrych ash na rankedzie?

Całą masę, jeżeli Twoje elo jest wyższe niż 1200 ;)

Riven jest łatwa dla graczy początkujących moim zdaniem (oczywiście jeżeli grasz równy z równym, a nie smurfami :))

Gold Member

nvm

Opublikowano

mowa jest o graczach początkujących a nie o 30lv; ) czytaj ze zrozumieniem...

@top

Annie moim zdaniem bardzo dobra; ) co do Rivenki to są łatwiejsze postacie ; )

na poczatek polecam Mastera : )

.

Opublikowano

@UP Katarina też jest kosą jak jest wyfeedowana. Po reworku dla niektórych jest lepsza a dla niektórych gorsza. Wystarczy że będziesz ją robił pod AP (Moc umiejętności) i dalej sam się nauczysz grać :) Zwróć uwagę na takie itemy jak: Miecz-pistolet hextech, oraz Zabójczy kapelusz Rabadona, nie zapomnij zrobić trochę itemów na wytrzymałość, ponieważ Katarina to lekki papier.

Game Over

Opublikowano

Jeszcze mam tutaj Ashe, i myslalem nad Shadid czy jakos tak (Taki tank, z zielona butelka na plecach), tym tankiem mi sie dobrze gralo. Ale male DMG ma ;/

1369767914-U115053.png

Pomogłem? Daj LIKE ;)

Opublikowano

Jeszcze mam tutaj Ashe, i myslalem nad Shadid czy jakos tak (Taki tank, z zielona butelka na plecach), tym tankiem mi sie dobrze gralo. Ale male DMG ma ;/

Chodzi o Singeda.

Jak to nie ma DMG?

Jak zbudujesz na niego Rylai/RoA i Trinity to spokojnie wejdzie porządny dmg.

Nie mówiąc nic o dodatkowym AP z run + masterek.

Opublikowano

Singed jest dobrym championem, aczkolwiek żeby nim dobrze grać trzeba mieć już co nieco umiejętności, także nie polecam Ci go na początek.

Gold Member

nvm

Opublikowano

Jak na razie gram Annie, i srednio mi idzie. Raz mam dobre staty, a raz zle. Ale moj build chyba jest nie zbyt dopracowany (Kupuje te itemy z polecanych), pisalo gdzies ze to dobry build, ale zaczynam watpic :>. Asha, 1 gra bardzo slabo mi poszla i nie zbyt mi postac przypadla do gustu, singedem zagralem srednio, przy bardzo ciezkim przeciwniku.

1369767914-U115053.png

Pomogłem? Daj LIKE ;)

Opublikowano

wazna rada dla poczatkujacego gracza : nigdy nie gon singeda :]

co do katariny to tez jest dosc ciekawa na start szczerze polecam :] ja zaczynalem od veigara/tristany :P

Opublikowano

buildow szukaj na solomid.net i mobafire.com bron borze na tym forum :D annie jest silna postacia jednak bardzo latwa do skontrowania. nie bede ci pisal co masz robic zeby ci szlo lepiej bo na tych stronach powinienes znalezc dobry guide z opisanymi taktykami

Opublikowano

buildow szukaj na solomid.net i mobafire.com bron borze na tym forum :D annie jest silna postacia jednak bardzo latwa do skontrowania. nie bede ci pisal co masz robic zeby ci szlo lepiej bo na tych stronach powinienes znalezc dobry guide z opisanymi taktykami

Może mobafire.com nie ale solomid to tak i na forum niektóre są dobre poradniki nie przesadzaj :D

Opublikowano

Taka mała rada :3 Wejdź w swój profil--->Bohaterowie i wybierz "Zalecane" czy tam "Polecane" nie pamiętam za bardzo.Większość z nich jest tania i łatwa do ogarnięcia dla początkującego gracza.

1324905338-U324332.png

Sygnatura by Eucalyptus

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...